Lokum tatlisi,/sultan sarması bilen arkadaşlar: (

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.079
4.167
173
Öncelikle konumun ilgili bölüme taşınmasını rica ediyorumm nereye açacağımi bilemedeen buraya açtım şuan ağlıyorum lokum tatlısı yapmaya çalıştım ama muhallebisi çok kotu oldu un felan koktu rengi koyu oldu çok özenmistim hevesim çok kirildiii çöpe gidecek . gorumcem yapiyo daha dün yedik harikaydı bide benmkine bak çok üzgünüm şuan tatlıyı bilen varsa nerde hata yapmış olabilirim bilgilendirebilecek birileri varmii ? esimde çok seviyor okadar istedi yaptım sonuç hüsran yerse zehirlenmesinden korkuyorum resmen

Buarada yaparken 2 bardağa yakin şeker, bir bardak un, 4 buçuk bardak süt , 1 kaşığı biraz geckin margarin ve bir paket vanilya kullandım rengi kopkoyu ve çiğ bir ün kokusu var. Yeterince de pisirdimm

Ununu çok kavurmus olabirsiniz.
Üstüne kakaolu puding yapın , kaplara koyun muhallebiyi, ustunede kakaolu pudingi dökün.
Tatlıyı kurtarmış olursunuz.

Gorumcenize sorsaniz daha mantikli degilmi.
Rahatsız etmek istemedim şimdi bide coook önceden yanımda yapmıştı bende biraz herkese artislik yaptım ben yaparım öğrendim şöyle böyle diye. Açıkçası utandm şimdide

Piştikten sonra 1 paket krem şanti katılıyor diye biliyorum ama...

Ununu çok kavurmus olabirsiniz.
Üstüne kakaolu puding yapın , kaplara koyun muhallebiyi, ustunede kakaolu pudingi dökün.
Tatlıyı kurtarmış olursunuz.
Şekeri ve suyu koydum , üstüne yavaş yavaş unu koydum sonradan margarin vanilya, hafif kıvam aldigi halde almadim ocaktan sanırım orda hata yaptım , bide onu tepsiye serip aynı şekil üstüne krem santi döktüm acaba nasil kurtaririm ki bu şekilde

Rahatsız etmek istemedim şimdi bide coook önceden yanımda yapmıştı bende biraz herkese artislik yaptım ben yaparım öğrendim şöyle böyle diye. Açıkçası utandm şimdide
Unuttum malzemeleri neydi diye sorun ne olacak zaten onemli olan muhallebisi.

Dediğim gibi , kara kare kesip , tatlı bardaklarına koyup üstüne çikolata sosu ya da kakaolu puding dökebilirsiniz.
Muhallebinin tadı çok mu kötü onu bilemiyorum tabi.
Aglamaniza değmemiş ama , öyle olsun ne olacak ki.

Çok üzüldüm ya eşim için yapmistim ve canim cekmisti hamileyim , tamam öyle yapayım çok teşekkürler yorumunuz için

Üzülme her yaptıgımız tutmayabiliyor.
Tepsidekini soguduktan sonra dilimleyerek servis etsen olmaz mi?
Eminim tadı güzeldir şekli farklı olsa ne olur

Canım 4 su bardağı sut 1 su bardağı un 1 su bardağından 2 parmak az seker bunlari karıştırarak pişirmeye basla.kaynamaya yakin tereyağ ve vanilin koy ve altı kısık bi şekilde bayağı pişir .puf noktası burası yoksa tepsiye döktükten sonra sarilmaz.tepsiye dokuyoruZ.tepsi çok hafif nemli olacak.soğuduktan sonra krem şantiye dokuyoruz yayıyoruz her yerine.isteğe gore ceviz kırıp serpebiliriz.ince uzun kesiyoruz sonra sarmaya basliyoruz hindistan cevizine batırıyoruz ve buz dolabında 2 saat bekletiyoruz afiyet olsun:)çok severim de...

Aslında sarilmasinda bile sorun yok canım tek sorun tadı pişirirkende cok koyulasti fokur fokur oldu ama altı açık pisirdim

Evettt tepsiye dökülüp ustune krem santi koyuluyor ve rulo yapıliyor. Ben krem şantiyide koydum, ama muhallebi öyle oldu
hayır ben içine de konulup karıştırılıyor diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…