Lokal anestezi altinda burun ameliyati olanlar?

death_glory

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2010
159
24
118
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, ben 2 yil once ilk operasyonumu gecirdim (lokal anestezi altinda) bunu yapabilecegimi asla tahmin etmezdim ancak şuan 2.ameliyatima hazırlanıyorum. Bu kez istanbul'da olacagim ve yine lokal anestezi ile olmak istiyorum. Ancak hekimler buna pek sicak bakmiyor, var mi aranizda Istanbulda lokal anesteziyle primer veya sekonder ameliyatini yaptirmis olanlar? Bu konu doktor secimimde bana cok yardimci olur acikcasi, iznime 1ay var ver 1ay icinde karar verip randevu almak biraz zor gorunuyor ne yazik ki.

Ne kadar sürmüştü operasyonunuz? Açık rinoplasti miydi kapalı teknik miydi.

Bildiğim kadarıyla 30 dakikalık sadece burun ucuna müdehale edilen operasyonlarda lokal anestezi yapıyorlar ama 3-4 saatlik açık bir rinoplasti operasyonunu lokal anestezi yapmazlar gibime geliyor. 2. Ameliyatı olma nedeniniz nedir?

Daha onceki operasyonum sanirim 1,5saat kadar surmustu, acik rinoplastiydi ancak lokalle beraber sedatif de verdikleri icin cogunu uyuyarak gecirdim. Ameliyat bitiminde kalkip yurudum cok konforluydu benim icin, cok da uslu durdum doktoruma zorluk cikarmadim:)

Şişlerim indikten sonra burun sirtimda belirgin bir cikinti ortaya cikti. Ayrica kesi yapilan kisimda doku fazlaligi olustu burun ucum cok sarkik durumda. Kisacasi basarisiz bir ameliyatti.

Back