- Konu Sahibi lalelale87
-
Merhaba bende 2 ay önce spinal sezeryan oldum ve doğumdan 4 gün sonra tansiyonum yükselmeye başladı 20 12 lere kadar çıkıyor şuan tansiyon ilacı kullanıyorum ama baş ağrısı ve dengesizlik yaşıyorum fakat anestezi uzmanı bana spinal den kaynaklı olamaz diyor sapasağlam ken doğumdan beri çok kötü geceler geçiriyorum 2 gece bir acildeyim ve ilaçlar bile tansiyonu dusurmuyor hangi doktora çıkayım lütfen yardımcı olunoncelikle geçmiş olsun dogumı spinal sezeryanmı normalmi yaptınız.Ben 4 ay once spinal sezeryan dog yaptım tansiyon proplemlerim oldu ılk doğumda 1 hafta sonra geçti 2.dogumda 1.5 ay surdu tansiyon lacları depresyon ilaçları verip eve yolluyorlardı bu arada inanılmaz bas ağrılarım vardı.2 ay once noroloji prf dok gittim sikayetlerim soyle 15/9 16/10 olan tansiyonum dümdüz yastıksız 15/20 dakika yattığım zaman 13/9 12/8 lere düşüyordu.Ayaga kalkınca 10 dak sonra tekrar yukseliyordu denge problemleri puslu görmeler bu sekildeydi.
Bana spinalden kaynaklı kacak olusmus dendi.Belden su aldılar omurilik basınç testi yaptılar sıvı 2 ye dusmus kan yaması yaptılar 2 aydır yatıyorum eskiye gore iyiyim tam düzelemedim.Sikayetleriniz böyleyse yardımcı olurum.Tekrar geçmiş olsun.
Arkadaslar ayni durumdayim normalde 10/5 seyreden tansiyonum 14/9 dan asagi inmedi lohusalikta . Alfamet verdi dr. 1 hafta kullandim , yarin 40 im cikacak az once olctum 13/9 cikti yani bunun kalici olmasindan korkuyorum. Oldukca tehlikeli bir sey hipertansiyon hangi bolumr gidicem dahiliye mi kardiyoloji mi
Dra gorundunuz mu ben cok evfamlaniorumbenimkisi hamişlikten lohusalıga kadar devam etti.iki aylık bebişim var ve hala baş agrısı ve yüksek tansiyon şikayetim var.gebelik öncesi tansiyonum 10/6 iken şimdilerde 14/9 larda felann
Nerde yasiyosuniz simdi nasilsiniz ?oncelikle geçmiş olsun dogumı spinal sezeryanmı normalmi yaptınız.Ben 4 ay once spinal sezeryan dog yaptım tansiyon proplemlerim oldu ılk doğumda 1 hafta sonra geçti 2.dogumda 1.5 ay surdu tansiyon lacları depresyon ilaçları verip eve yolluyorlardı bu arada inanılmaz bas ağrılarım vardı.2 ay once noroloji prf dok gittim sikayetlerim soyle 15/9 16/10 olan tansiyonum dümdüz yastıksız 15/20 dakika yattığım zaman 13/9 12/8 lere düşüyordu.Ayaga kalkınca 10 dak sonra tekrar yukseliyordu denge problemleri puslu görmeler bu sekildeydi.
Bana spinalden kaynaklı kacak olusmus dendi.Belden su aldılar omurilik basınç testi yaptılar sıvı 2 ye dusmus kan yaması yaptılar 2 aydır yatıyorum eskiye gore iyiyim tam düzelemedim.Sikayetleriniz böyleyse yardımcı olurum.Tekrar geçmiş olsun.
Arkadasim ayni seyleri ben suan yasiyorum senin gectimi peki hala suruyormu brn cok korkuyorum... tansiyon hastasi olacagim diye ve hem basim cok agriyor hmede puslu goruyorum..oncelikle geçmiş olsun dogumı spinal sezeryanmı normalmi yaptınız.Ben 4 ay once spinal sezeryan dog yaptım tansiyon proplemlerim oldu ılk doğumda 1 hafta sonra geçti 2.dogumda 1.5 ay surdu tansiyon lacları depresyon ilaçları verip eve yolluyorlardı bu arada inanılmaz bas ağrılarım vardı.2 ay once noroloji prf dok gittim sikayetlerim soyle 15/9 16/10 olan tansiyonum dümdüz yastıksız 15/20 dakika yattığım zaman 13/9 12/8 lere düşüyordu.Ayaga kalkınca 10 dak sonra tekrar yukseliyordu denge problemleri puslu görmeler bu sekildeydi.
Bende ayni seyleri yasiyorum arkadaslar.Bir hafta once epidural sezeryanla dogum yaptim 3 gundur tansiyon yuksekligi yasiyorum.normalde tansiyonum 10/6 11/7 cikar ama 3 gundur 14/10 13/9 cikiyor ki benim 12 ye bile ciksa cok kotu oluyorum.benim doktorum okadar tansiyondan bisey olmaz olacak seyler dedi.bunun icin tekrar doktora giden varmi.yada tansiyonu zmanla normale donen var mi bunun boyle kalmasindan korkuyorum.lutfen bilgi verirseniz cok mutlu olurum
Arkadasim buralardamisiniz grctimi acaba tansiyonunuziyi akşamlar kızlar, bende 28 ocakta genel anestezi ile sezeryanla doğum yaptım. hastanede kaldığımz günlerde tansiyonum 10-6 fln çıkıyordu her gün ölçüyorlardı sıkıntı yoktu ama eve geldim 5. günümüzde sağlıkocağına topuk kanına gittiğimzde bnm tansiyonu ölçttülr 14-9 hatta 15-10 a yakın çıkmıştı nabızda fazlaydı. Evde ölçtüm 13-8 çıkıyor. Şuanda ölçtüm yine 127-99 neredeyse 12-10 gibi bişi çıkıyor. Sağlık ocağında bnden kan aldılar tahlillere bakacaklar perşmbe çıkıcak sonuçlar.
Bu birden tansiyon yüksekliğinin sebebi nedir nie oluyor önceden yaşamış olan arkadaşlar düzelenler yada neler yapmışlar fikir verebilir mi bizlere ?
Genelde sizler spinal yada epidural olmuşsunz ama bn genel anestezi oldum nie böyle oldu anlamadım.
Burdamisiniz acaba bana da yardimci olurmusunuzoncelikle geçmiş olsun dogumı spinal sezeryanmı normalmi yaptınız.Ben 4 ay once spinal sezeryan dog yaptım tansiyon proplemlerim oldu ılk doğumda 1 hafta sonra geçti 2.dogumda 1.5 ay surdu tansiyon lacları depresyon ilaçları verip eve yolluyorlardı bu arada inanılmaz bas ağrılarım vardı.2 ay once noroloji prf dok gittim sikayetlerim soyle 15/9 16/10 olan tansiyonum dümdüz yastıksız 15/20 dakika yattığım zaman 13/9 12/8 lere düşüyordu.Ayaga kalkınca 10 dak sonra tekrar yukseliyordu denge problemleri puslu görmeler bu sekildeydi.
nasıl oldun arkadaşım düzeldi mi tansiyonunBurdamisiniz acaba bana da yardimci olurmusunuz
Sizin geçtimi acaba benim 3 ay oldu spinal doğum yapalı tansiyonum hep yüksekBurdamisiniz acaba bana da yardimci olurmusunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?