• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalık gerçekten 40 gün mü sürüyor?

damlaainkorea

NE ÖNEMI VAR? Evren seni seviyor sen yeter ki inan
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2016
846
638
103
Kizlar benim 4. Ay oldu dogum yapalı ama hâlâ eskisi gibi olamadım, çok sakin biri iken eşime karşı çok sinirli olmaya başladım. En küçük eleştirisinde bile kafamda 40 kere ayrılıp barışıyorum 2 saat sonra sinirim ancak geçiyor, bu süre zarfında eşime bağırmıyorum kavga etmiyorum ama ister istemez tersliyorum. Sizde de aynı durum oldu mu?

Kendi benliğine dönmek ve vücudunun eski haline gelmesi 2 sene sürer diyorlar çok normal daha yeni annesin 4 ay ne ki :)

Kendi benliğine dönmek ve vücudunun eski haline gelmesi 2 sene sürer diyorlar çok normal daha yeni annesin 4 ay ne ki :)
Cok sıkıldım ama kendimi çok eleştiriyorum resmen kinadigim insanlara dönüştüm :( her şeye sinirleniyorum, sürekli ilgi istiyorum. Doğumdan önce alanlara saygı duyan devamlı ilgi isteyen biri değildim şimdi sürekli anlam veremediğim bir devamlı ilgi isteme hali ve sinirlilik var.

Cok sıkıldım ama kendimi çok eleştiriyorum resmen kinadigim insanlara dönüştüm :( her şeye sinirleniyorum, sürekli ilgi istiyorum. Doğumdan önce alanlara saygı duyan devamlı ilgi isteyen biri değildim şimdi sürekli anlam veremediğim bir devamlı ilgi isteme hali ve sinirlilik var.
Bunlar hep hormonlardan. Arkadaşım emzirme bitince normale dönüyor her şey demişti. Prolaktin hormonu tetikliyor bence😁

Bebeğiniz küçük. Uykusuzluk, yorgunluk, hayatınızın değişmesi bunların hepsi sizin ruh halinizi etkiliyor. Beni eşimin gece uyuması bile sinir ederdi gıcık olurdum kendisine. 😄
Sizin kişisel alanınız kalmamışken eşinize bu konuda da çok anlayışlı olamazsınız,o da normal. Kadınların bu dönemden daha çok ilgiye ve anlayışa ihtiyacı var zaten. Koca kişileri de bunu yapmali en azından bir zahmet.

Ben zaten heyheyliydim. İyice arttı. Bebeğimin uykusu, sağlığı, emzirme sorunları, aileler, koca, ülke değiştirme derken hepsi tam olarak bu dönemde sorunlarım.

Lohusalık olmayabilir mi asıl adı? Yani uykusuzluktan, fazla yorgunluktan, yeterince yardım alamamaktan, eski hayatınıza özlemden olabilir mi?

Fiziksel olarak 1 yıl, mental olarak 2 yıl. Bunu bir makalede okumuştum ve bu kadar uzun sürmesine şaşırmıştım. 40 sadece hayati tehlike arz ettiği için hem tıpta hem de eski Türk inanışında 40 sayısının önemi (kırklamak, kırk uçurmak, kırk gün) olduğu içindir. Hatta tıpta sezaryen doğumsa lohusalık ve hayati tehlikenin geçmesi 40 gün de değil 2 aydır. O yüzden aslında anneliğe, yeni hayata alışma süreci de diyebiliriz bu 2 yıl için.

40 gün bi bitince algılar bi değişiyor "oh be" diyorsun, sonra 3 aylık oluyor "ay geçen ay neymişim öyle şimdi açıldım", 6-7 aylık oluyor "yok böyle daha iyiyim, 3 ay önce de lohusa gibiymişim", 10-11 aylıkken de 6-7 aylık haliniz tuhaf geliyor..😂 18 aydan bildiriyorum bence daha kendime dönmedim

Fiziksel olarak 1 yıl, mental olarak 2 yıl. Bunu bir makalede okumuştum ve bu kadar uzun sürmesine şaşırmıştım. 40 sadece hayati tehlike arz ettiği için hem tıpta hem de eski Türk inanışında 40 sayısının önemi (kırklamak, kırk uçurmak, kırk gün) olduğu içindir. Hatta tıpta sezaryen doğumsa lohusalık ve hayati tehlikenin geçmesi 40 gün de değil 2 aydır. O yüzden aslında anneliğe, yeni hayata alışma süreci de diyebiliriz bu 2 yıl için.
Cok teşekkürler ❤️❤️

Ben zaten heyheyliydim. İyice arttı. Bebeğimin uykusu, sağlığı, emzirme sorunları, aileler, koca, ülke değiştirme derken hepsi tam olarak bu dönemde sorunlarım.

Lohusalık olmayabilir mi asıl adı? Yani uykusuzluktan, fazla yorgunluktan, yeterince yardım alamamaktan, eski hayatınıza özlemden olabilir mi?
Aslında yardım alıyorum eşim işten dönünce cocuga bakiyor ama o kadar kaygılıyım ki ve gündüz çay kahve içecek kimsem bile yok 2 yildir Türkiyeye dönmedim cok ozguvenliydim mental olarak da çok saglikli hissediyordum ta ki lohusaya kadar.

• Beğen
Reactions: Gao
Bebeğiniz küçük. Uykusuzluk, yorgunluk, hayatınızın değişmesi bunların hepsi sizin ruh halinizi etkiliyor. Beni eşimin gece uyuması bile sinir ederdi gıcık olurdum kendisine. 😄
Sizin kişisel alanınız kalmamışken eşinize bu konuda da çok anlayışlı olamazsınız,o da normal. Kadınların bu dönemden daha çok ilgiye ve anlayışa ihtiyacı var zaten. Koca kişileri de bunu yapmali en azından bir zahmet.
Kocam evin işlerine de yardım ediyor aslında işten gec dönmesine rağmen ama ev işlerine yardım ettiği için oturup sohbet etmeye bile vakit kalmıyor haldur huldur yemek yerken birimiz çocuk bakıyor birimiz yemek yiyor sonra birimiz çocuk ile ilgilenirken birimiz ev işini yapıyor ve bitti gün bu kadar.

Back