lohusalar gelin burada toplanalım :))

derya_67

hayat birgün o da bugün
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
902
29
46
39
Zonguldak
arkadaşlar anne sütünün bebeğimize faydası saymakla bitmez. anne sütü antibiyotik der doktorum her hastalığa iyi gelirmiş. peki emzirmenin anneye sağladığı yararları biliyor musunuz?

1-Annenin vücudunun gebelik öncesi durumuna dönüşmesinde etkilidir.
2-Anne sütü, doğum sonu kanamanın azalmasını ve durmasını sağlar.
3-Meme kanseri riskinde olası bir azalma görülür.
4-Zorunlu dinlenme zamanı gerektirir.
5-Daha kolay gece beslemeleri sağlar.
6-Güçlü anne-bebek ilişkisi oluşumunu sağlar.
7-Anne sütü, başka gebeliklerin oluşmaması yönünden yarar sağlayabilir.
8-Emzirme ile rahim uyarılarak daha çabuk küçülmesi sağlanır.
9-Ön hazırlığa gerek duymadan anne sütü her an verilmeye hazırdır.
10-Sütü veya mamayı ısıtmaya, biberonu doldurup hazırlamaya, beslenme sonrası yıkamaya, sterilize etmeye gerek yoktur. Sadece memenize göstereceğiniz temizlik ve bakım yeterlidir.
11-Her anne emzirme yeteneğine sahiptir. Önemli olan bu yeteneğini uygun şekilde kullanabilmektir.
12-Emzirme anne ile bebek arasında güçlü bir oluşmasını sağlar.
13-Emzirme bebeğin duygusal gereksinimlerini de sağlar.
14-Yumurtalık kanseri riskini azaltır.
15-Kemik erimesi riskini azaltır.
16- Emzirme annenin doğum öncesi kilosuna daha çabuk dönmesini sağlar.
17- Emzirme göğüslerin sarkmasını önler.

bende sütümün bol gelmesi için maydonoz, marul, tahin-pekmez, yaş hurma, komposto, kuru üzüm... tüketiyorum. bebeklerde yaşanan en büyük sorun gaz. bunun içinde rezene çayı içmeye başladım. tadı kokusu kötü ama bebeğim için herşeyi yaparım. emziren anneler sütünüz gelmiyorsa ve bebeğinizde gaz sorunu varsa sizede öneririm. işte faydaları;

• Sindirim sistemiyle ilgili sorunu olan kişiler,
• Mide ve gaz rahatsızlığı bulunanlar,
• Soğuk algınlığı olanlar,
• Öksürüğü kesilmeyen kişiler,
• Emzirme döneminde olan anneler için anne sütünü arttırmayı isteyen anneler,
• Bebeğinde devamlı gaz durumu olan aneler,
• Yoğun stres ortamından çalışanlar,
• Günlük olaylardan dolayı sinirlenen ve sinirlerini yatıştırmak isteyen kişiler için iyi bir şifa kaynağıdır.

Özellikle rezene tohumundan elde edilen çay emziren annelerde ve bebeklerinde mide düzenleyici ve gaz giderici olarak kullanılır.
Uyumayan bebeklere rezene çayı verilerek rahatlamaları sağlanabilir.
Özellikle yeni doğum yapmış annelerde ılık bir banyodan sonra alınan rezene çayı anne sütünün gelmesini sağlar. Aynı zamanda sütü artırıcı etkiye de sahiptir.

alıntıdır...
saglıksifa.com

Son düzenleme:
canım benim önce bebişin hayırlı olsun Allah güle güle büyütmeyi nasip etsin bende inşallah 2 buçuk ay sonra lohusa olacağım eminim güzel bir duygudur inşallah herkez tadar ben sabırsızlanıyorum.

Son düzenleme:
amin teşekkür ederim. annelik duygusu dünyada hiçbir şeyde yokmuş muhteşem bir duygu
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

geçen yıl bu zamnlar lohusaydım kaynanam benden lohusaydı:)
benim için kabus günlerdi umarım sizlerin ii geçer

bizde kayınvalidemin yanında kalıyoruz bu aralar. bana çok yardımcı oluyor sağolsun valla benden çok yıpranıyor.

ay bende 26 günümdeyim ama patlamak üzereydimkaynanadA neyse ki bugün anneme geldim sonra da evime geçecem ve bitecek bu çile uzun zamandır bu kadar sıkıldığım unaldığım nefret ettiğim dönem hatırlamıyorum

derya loğusalı senin gibi mutlu geçirebilmek ne güzel. ben hergün ağlıyorum...

ah canım bende çok agladım özellikle gece olunca yatmak istemiyordum yalnızlız kalmaktan aglıyordum eşimin çok yardımı oldu benimle oturdu uyuyamıyordum aglayınca biraz rahatlıyordum.sonra üzerime ogluma yapılan bi ayetli kurşun vardı taktım onu hemen düzeldim.bence sende üzerine tak bi ayetli muska falan iyi gelir tahminim ben ne zaman bitecek bu işkence diyordum aglamaktan kurtulmak mutlu olmak istiyordum eşim araştırdı lohusa bunalımı oluyo buu allah yardımcın olsun.

kızlar birde milletin batıl inançları bitmiyo beni her gören yok şöyle yapma yok böyle deme neymiş lohusalar akşam ezanından sonra dışarı çıkmazmış, giysileri askıda bırakılmazmış, eve gelen birine güle güle denmezmiş... neler neler

ayy insanı sıkıntıya sokuyor insanlar yok logusasın bebegın çamasırları dışarı asılmaz astım vala..aksam yıkanmazmış yıkadıkk..eve gelen birine giderken güle güle söyletmiyorlardı söyledimm.daha bir sürü şeyyyy üzaerimde koca bir yüktü şu 40 ..bugun sukruler olsun çıkıyorrr..darısı başınıza kızlarr..yok 40 cıkınca bebekte yıkanırmıs yıkamıcam bugun :)) dün yıkamıştımm bugun tekrar yıkayamam yarın yıkarım bende

hadi gözün aydın canım bizimde daha 18 günümüz var gözümde büyüyor gün değil yıl gibi sanki

ya kizlar lohusalikta gaz yapan yiyecekler nedir? ben dun yesil mercimek yedim kizimda bende mahvolduk ya. hareket edemez oldum

mercimek süt yapar gaz yapmaz diye biliyorum canım gaz yapanlar süt, lahana,fasulye, brokoli,soğan, yeşil biber...

kurubaklagıl yemeklerıne kımyon atılması gazını alıyormus yemegın canlarım. ben daha dogurmadım ama oyle bır bılgı edınmıstım. ınsallah dogumdan sonra ben de sızlerle olucam.
bır de anlamadıgım gule gule neden denmezmıs mısafıre onu anlamadım

sütün gidermiş canım gidene güle güle dersen. tabi batıl inanç eskilerin uydurduğu bişey bu da

aaa o zaman hadı herkes yoluna derım ben de şahika koçarslanlı gibi yol al yol al :))) :90:

dün bitirdik lohusalığı, ya ne güzeldi, vallah bana kendimi sultan gibi hissettirdiler sağolsunlar. ama saltanat dün bitti. bugün kalktım evi temizledim, kendime şöyle bir çeki düzen verdim. şimdi oğluşumla karşılıklı oturuyoruz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…