• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalık depresynu

Guls_tscl Guls_tscl sizin de yorumunuzu şimdi okudum. Aynı yollardan geçtiğim için yaşayan herkese geçecek kardeşim diye sarılmak istiyorum 😂 o yazmak istemediğiniz duygular şey mi ya ben bebek istediğime emin miyim ya falan 😆 ben bazen o noktaya gelirdim bunu kabullenip aştıktan sonra eşime itiraf etmiştim. Ama inanın geçecek. Çocuklu hayata öyle bir adapte olacaksınız ki. Şimdi çok şükür bıdır bıdır bizimle muhabbet eden bir kızımız var. İstediğimiz her şeyi beraber yapabiliyoruz artık. O hapislik o hayattan geri kalma hissi filan kısa bir süre. Sınrası beraber adaptasyon. Biraz sabır sadece 🌸
Ben bebek istediğime emin miyim den ziyade yapmasa mıydım olmasa mıydı
İğrenç bir sürü düşünce…
Hele bir de perçinleyen şeyler olursa….
Şuan bile saatlerdir cebelleşiyorum TEK BAŞIMA…
Ama ne diyoruz.
GEÇECEK.
Bu günleri benden dinleyecek :)
Belki bi nebze tükendik ama tükendiğimiz onca şeyden çok daha anlamlı bu tükenmişlik.

Ben bebek istediğime emin miyim den ziyade yapmasa mıydım olmasa mıydı
İğrenç bir sürü düşünce…
Hele bir de perçinleyen şeyler olursa….
Şuan bile saatlerdir cebelleşiyorum TEK BAŞIMA…
Ama ne diyoruz.
GEÇECEK.
Bu günleri benden dinleyecek :)
Belki bi nebze tükendik ama tükendiğimiz onca şeyden çok daha anlamlı bu tükenmişlik.
İğrenç düşünce değil insani düşünce. Çünkü alışmak zor yeni bir hayat başlıyor. Herkes bu lohusalık zıkkımınu aynı şekilde yaşamıyor. Geçenlerde birine ya ben lohusalıkta da depresyona girdim hormonlar birden oynuyor ya dedim de seninki hormonsa bizimki ne iki çocuk doğurdum hiç öyle bi şey olmadı dedi. Olmayabilir dünyada herkes her şeyi aynı şekilde yaşamıyor o yüzden kendinizi suçlamayın. Evet o tür hisler geliyor ne kadar istenen bebek olsa da ama alışma sürecinde olabilecek şeyler.

11 aylik bir anneyim ben hala ilac kullaniyorum. Ayni duygu durumlarindan ben de gectim yalnizlik, ben ne yapacagim dusuncesi bire bir ayni yasadiklarimiz. Sabah uyanip bugün nasil bitecek diye aglardim. Bebegin artik senin, onun sana ihtiyaci var. Inan ki geciiyor, büyüdükce daha guzel zamanlae geliyor. Tabii daha yorucu. Gozlerinin icine bakip sana anneee diyecek ve bugün hissettigin duygulari artik hissetmeyecelsin

Arti ben emzirmek icin 6 ay neler yasadim meme redleri süt azalmalari kaynana baskisi cok zordu

Eskiden yaniiii yılllaaar önce çok aktif kullanırdım siteyi.Yaklaşık 10 yıldır uğrayamıyorum.
Bebeğim olduktan sonra öyle ihtiyaç duydum ki buraya! Arkadaşın da söylediği gibi…Seninle aynı duyguları yaşayan insanları dinlemek,okumak iyi geliyor.
Biz 3.ayı bitirmek üzereyiz.
Hamileliğim dahil doğumdan sonra ki süreç vs.beni o kadar zorladı ki…Hala da öyle.
Zihnimden geçen düşünceleri yazamıyorum bile buraya dışlanmamak için 😀 Evden soğumak,çocuğa adapte olamamak,hiçbir şey yapmak istememek,dışarıda bir şeyler oluyor ve sen hapismişsin her şeyi kaçırıyormuşsun gibi düşünceler daha neler neler…
Eş! Ne kadar anlayabilir ki seni.Doğası farklı bir kere.
İnan tam atlatabilmiş değilim ve ne kadar süreceği düşüncesi bile beni daha çok bunalıma sürüklüyor.
Velhasılkelam;yalnız değilsin.Yaşadığın her duyduğunu aynı anda yaşayan bir çok anne var.
Sen ağlarken ağlayan bir sürü anne.Sen tükenmişken tükendiğini hisseden bir sürü anne.Sen sorgularken sorgulayan bir sürü anne.
Geçecek! Biliyor musun nefret ediyorum bu kelimeden…”Geçmiyor ulan geçmiyor.” diyorum ama şöyle bir düşününce doğru sanki :)
Her güzellik beraberinde zorluk barındırır unutma.
Ev almak için çalışmak zorundasın,çalışmak için yorulmak zorundasın,aşık olursun acı çekmek zorundasın. İyileşmek için bile hasta olmak zorundasın.
Biz buradayız 🙋🏻‍♀️
Yazdıklarınızı okudukça kendimden bir şeyler görmek beni rahatlattı. Hislerimizi paylaştıkça rahatlıyorum. Ne olur yazın yazalım rahatlayalım paylaştıkça 🥹❤️

Yazdıklarınızı okudukça kendimden bir şeyler görmek beni rahatlattı. Hislerimizi paylaştıkça rahatlıyorum. Ne olur yazın yazalım rahatlayalım paylaştıkça 🥹❤️
Yazalım tabi ki…
Hatta gece nöbetinde iken daha çok yazalım 😀 Benim en stresli olduğum,rahatlamaya en ihtiyacım olduğu zamanlar 😀

3.ayı bitirmek üzereyiz.
27 yaşındayım 2 aylık anneyim 2 aydır lohusa pospartumu yaşıyorum bebeğime bakamama düşüncesi yalnızlık emzirmiyorum sütüm kesildi psikolojik destek alıyorum antidepresan kullanıyorum benim gibi olan var mı ne zaman kurtuluca her günüm azap gibi geliyor yalnız kalamıyorum boğulacakmış gibi oluyorum her sabah uyandığımda bebeğime bakmama isteği oluyor içim daralıyor yardım edin kızlar hiç birşeye adapte olamıyorum sürekli mutsuzluk hissi
İyi geceler. Ben de doğumdan 10 gün sonra girmiştim lohusa depresyonuna. Uyusam olmuyor uyanık kalsam olmuyordu. Ruhumu sıkıyorlardı. Sürekli dua edip duruyordum. Düzelmeyeceğim eski ben olamayacağım derdim sürekli. Ki en ufak şeylere sevinebilen bir insandım normalde. 40 çıkınca biraz düzeldim. Adet olunca biraz daha düzeldim ha tamamen geçti mi hayır. Eski beni özlüyorum hala. Ama buraya yazdıkça rahatlıyorum. Şu anda üç aylık olmak üzere bebeğim. Kendimi mutlu etmeye çalışıyorum bir şekilde. Bir de benim büyük bir kızım var 10 yaşında. Vicdan muhasebesi de yapıyorum sürekli onunla ilgilenemediğim için. Yani işin özü depresyon geçiyor ama farklı farklı duygular geliyor. Eskiye özlem oluyor. Ağlamalar oluyor. Ama içime atmıyorum anında dışıma yansıtıyorum ki rahatlayayım yoksa içinden çıkamıyorum. Allah’ım şifa versin size hepimize. İnşallah atlatacağız 🤲❤️

İyi geceler. Ben de doğumdan 10 gün sonra girmiştim lohusa depresyonuna. Uyusam olmuyor uyanık kalsam olmuyordu. Ruhumu sıkıyorlardı. Sürekli dua edip duruyordum. Düzelmeyeceğim eski ben olamayacağım derdim sürekli. Ki en ufak şeylere sevinebilen bir insandım normalde. 40 çıkınca biraz düzeldim. Adet olunca biraz daha düzeldim ha tamamen geçti mi hayır. Eski beni özlüyorum hala. Ama buraya yazdıkça rahatlıyorum. Şu anda üç aylık olmak üzere bebeğim. Kendimi mutlu etmeye çalışıyorum bir şekilde. Bir de benim büyük bir kızım var 10 yaşında. Vicdan muhasebesi de yapıyorum sürekli onunla ilgilenemediğim için. Yani işin özü depresyon geçiyor ama farklı farklı duygular geliyor. Eskiye özlem oluyor. Ağlamalar oluyor. Ama içime atmıyorum anında dışıma yansıtıyorum ki rahatlayayım yoksa içinden çıkamıyorum. Allah’ım şifa versin size hepimize. İnşallah atlatacağız 🤲❤️
Bebeğinizin doğum tarihi nedir :) Allah bağışlasın iki evladınızı da :)

Back