• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lohusa yatağı

elmayraaaa

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2010
104
3
296
Diğer
kızlar sizce doğumdan sonra lohusa yatağını yatak odasına mı yoksa oturma odasına mı hazırlamalıyım?
bazıları oturma odasına hazırla elalem yatak odana mı girsin falan diyo. hem de gelen rahat etmezmiş yatak odasında ikram falan alırken.
bazısı da yatak odana hazırla bebeginle rahat rahat dinlen misafir gelir bi 5 dk seni gorur ikramını baska yerde alır. senin rahatın mı önemli misafirin mi? diyolar
siz neler düşünüyosunuz?

canım aslına bakarsan hemen doğumdan sonra misafir gelmemesi lazım yani bana hemen gelen olmadı Allahtan.ben kendime yatak falan da hazırlatmadım hastaneden çıktım zaten gelince kendi yatak odamda biraz dinlenip oturma odasına geçiyordum.bebişin beşiği yatak odasındaydı zaten emzirmeye oraya gittikçe biraz onla uyuyordum sonra kalkıyordum.sürekli yatamam ben zaten canı sıkılır insanın.

Ben sezeryan doğum yaptığım için zorluğu çok oldu bende. Yatak odasına hazırlandı benim lohusa yatağım. Gelenler azıcık durup salona geçtiler. Bende bebeğimde rahatça yattık odamızda.

benimde dün mevlüdüm oldu Lohusa yatağımıda yatak odama hazırladık..gelen herkez bebeklere bakıp çıktı bende çocuklarımla ilgilendim rahat rahat..
hem bu yatak odasına girmesinler lafı ne yaa noluyomuş yatak odasına girilince anlamıyorum..
kesinlikle rahat edersin, gelen herkezden bebeğini korkursun çeşit çeşit mikrop kol geziyo..

bence yatak odasına yaptır yatagını canım bende oyle yapmıstım gelen yanıma gırıp bebegı gorup gecmıs oldun deyıp salona gecıyordu hem bebegım rahatsız olmuyordu en güzeli yatak odan sımdıden hayırlı dogumlar

ben yatak istemedimz aten hastanede 2 gün kaldım çıktıktan sonra hiç yatmadım mevlüdümde bile servise yardım ettimzemuszemus yatamam ben sabit duramam öyle sıkılırım bunalırımdelikafadulden

ben sezeryan doğum yaptım yatağımıda yatak odasına hazırlattım ama kimseyide yatak odama sokmadım zaten bizde yatak odasına girilmez gelenler salona geçti bende bir 5 dakika görünüp odama geri döndüm bikaçgün sonrada yatmadım zaten sadece bebeğim yatak odamdaydı

bizim buralarda oturma odasına yapılır
ya aslında yatak odası dahamantıklı çocuk ağlıyo mecbur emzircen bakıyolar emiyomu diye zor oluyo herkes hemen gitmiyo sanki 5 çayına gelmiş
ama normal doğ. yapınca yatak odasında sıkılırsın
ben oturma odasına yapmıştım mevlüdümdede yatak odasına sermiştim orda genelde en yakınlarım oturmuştu

ben görümcemle ve eşimin yengesiyle konustum onlar oturma odasına hazırla dedi bizde oyle olur dedi yani onların gelenegi oyleymis
ben de dusundum yatak odası daha mantıklı zaten normal doğum dusunmuyorum hassas olurum diyedusunuyorum misafir falan cekemem yani.
malesef burda hemen gelirmiş misafir
ben misafire ikrama da karsıyım pastalar borekler caylar veriolarmıs
yani annem zaten bana bakarken yorulcak bi de misafir mi agırlıcak
baskasının da evimde ikram vermesinden hoslanmam
bilmiyorum
bi cikolata tutsak yetmiyomu yaa

herkesin adetleri farklı farklı canım bizde kolonyayla çikolata yada şeker verilir bırak ikramı kahve bile yapılmaz nede olsa hasta ziyareti muhabbet isteyen başka zamanda gelsin çaya

kızlar sizce doğumdan sonra lohusa yatağını yatak odasına mı yoksa oturma odasına mı hazırlamalıyım?
bazıları oturma odasına hazırla elalem yatak odana mı girsin falan diyo. hem de gelen rahat etmezmiş yatak odasında ikram falan alırken.
bazısı da yatak odana hazırla bebeginle rahat rahat dinlen misafir gelir bi 5 dk seni gorur ikramını baska yerde alır. senin rahatın mı önemli misafirin mi? diyolar
siz neler düşünüyosunuz?

yatak odası daha iyi aslında gelenler yatak odasındamı oturcaklar seni görürüler bebegi görürler hayırlı olsun derler geçerler oturma odasına öyle sürekli başında insanlar rahat edemessin bende ocak ayında dogum yapıcam evim sobalı mecbur salonda olucam herkesde tepemede olacak aslında hiç gelemem öyle şeyede ama mecbur böyle olcak sanırım

valla hiçbir loğusalığımda bana bakan olmadığı için loğusa yatağımda olmadı.ben polis eşiyim her doğumu hep yeni taşındığım memleketlerde yaptığım için tanıdık yoktu gelende olmadı.içimde hep yaradır

Ben yatak odamı dusunuyorum.Kapıya hosgeldın kızım fılan suslerden oluyor.Hersey elımın altında olsun ıstıyorum.Oturma odasında olsun ıstemıyorum. bebekle mıc mıc cok laubali olmalarını ıstemıyorum.Gelenler de oyle dur sessız olalım bebek uyuyo demezler kah kah kah gülerler ederler aman bebek o daha fılan lafını ederlerse kudururum.Cocugum yatak odasında besıgınde yatsın ben gerekırse ıyı hıssedersem oturma odasına gecerım.

şurdan başlıyım, doğum yaptığımda bebek görmeye gelenler, 5 dk oturup gitmediler malesef..çay faslı, ardından yemek faslı 3,4 saat oturup giderlerdi.. doğru mu? tabi ki değil.. bebeğimle bi dinlenemedik.. ben yatağımı yatak odasına kurdum.. oturma odası çok ayak altında olur gibi geldi bana.. hoş, ben öle çok yatmadım..daha doğrusu imkan bulamadım... bebek odamızdaydı zaten.. bakıp çıktılar, oturma odasına geçtiler.. biraz duyarlı olunsa anne de bebek de dinlenecek ama nerde

Ben sezeryan doğum yapmama rağmen öyle akşamlara kadar yatmadım valla. Biraz dinlendim. Gelen olunca kalktım onlarla oturdum. Ikramı da gelenler yaptı.kendin pişir kendin ye misali:)) gelen seni bebeğini görmeye, yardım etmee gelmeli. Hizmet beklememeli. Lohusa ziyareti öyle olur. Benceee...:))

Back