Lohusa tacı olmazsa olmaz mı?Yoksa olmasada olur mu?

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
318
İstanbul
Malum doğum çantası hazırlamaya başlamışken en önemli detayı unutmamak gerekir değil mi?: )
Kırmızı yada cinsiyete göre doğumdan sonra takılan bu taçlar bence çok şirin ve anlamlı: )
Fakat sadelikten hoşlanan yeni annelerde yok değildir.
Bir iki fotoda saçımızda taç,kucağımızda dünya tatlısı bir bebek ne güzel görünür şüphesiz..ama merak ettiğim buna hiç gerek duymayan var mı?

Ayrıca lohusa tacı takan hanımlar cinsiyete göre mi taktınız,yoksa geleneksel kırmızı mı takılmalı?

Son düzenleme:
canım ben 12 sene önce kızımda bişey takmadım.ama cahilmiydim neydim niye takmadım,süslü gecelikler giymedim bilmiyorum.o zamanlar taçlar pek moda değildi herhalde.ama şimdi de kırmızı kurdele out oldu onun yerine pembe,mavi ya da ekru şık taçlar revaçta.gecelik ya da pijamanla aynı renkte takacağın bir taç hem saçının yüzüne düşmesini engeller hem de resimlerde güzel durur bana kalırsa:34:

hee şunu da ekliyim Allah nasip eder de herşey yolunda giderse(hastaneden yeni çıktım kanamam oldu,8 gündür yatıyordum da)zamanında doğurursam bebeğim erkek ama ben ekru bir gecelik sabahlık ikilisini üzerine yine ekru tonlarda bir taç düşünüyorum..hepimiz için hayırlısı artık.umarım tüm heveslerimiz gerçekleşir..

Çok geçmiş olsun,inşAllah zamanında sağlıkla kucağınıza alırsınız..

Ekru tonlarında,kol bilek kısımları dantelli falan lohusa geceliği hayal ettim,ve gene dantelli aynı renkte fiyonklu taç..

Zaten kırık beyaz tonlarına bayılırım,beyazda güzel olur evet..

Bu kadar geleneksel bir güzelliği Türk toplumunda herkes bilir,elliye yakın görüntüleme olmuş ama bir kişi yorumda bulunmuş.
Acaba ben mi yanılıyorum,lohusa tacı hakkında fazla bir fikrimiz yok sanırım: P

Son düzenleme:
Olmazsa olmaz diye bişey yok gördüğüm kadarıyla,
ama ben alıp kenara koydum.
Bi kaç resim çok hoş ve geleneksel duracaktır eminim.

allah nasip ederse benimde kızım olucak ve bende alacagım pembiş pembiş sabaklık takımına uygun kokoş bir lohusa tacı istiyorummmmmmmmmmmmm takmassam içimde kalır bi tarafım şişer valla bence cok güzel bişey hemde anlamlııı :))) onu benzer yumuşak bi bantın üstünde kokoş motifli bi tacda kızıma yaptırıcam ana kız takkarızz :))))))))))

Kızıma bende yaptırmak istiyorum ama nerden temin edilir ki?Eminönü gibi yerlerde vardır fakat yürümem çok kısıtlı..
Hem bebişime hem kendime olsa ne güzel olurdu şirineler gibi: )
Ama minicik kafalarına uygunda zor bulunmaz mı?

Kızıma bende yaptırmak istiyorum ama nerden temin edilir ki?Eminönü gibi yerlerde vardır fakat yürümem çok kısıtlı..
Hem bebişime hem kendime olsa ne güzel olurdu şirineler gibi: )
Ama minicik kafalarına uygunda zor bulunmaz mı?

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim canım.ben de gezip dolanamıyorum malesef.bir de daha önümde uzun haftalar var.artık kızkardeşimin zevkine kaldım kendim seçip alamıycam bazı şeyleri.tek seçenek internet.ben nette güzel lohusa gecelikleri buldum taçlar da var.link vermesini bilmiyorum ama sanırım ebru maternityde aynı senin dediğin gibi dantelli ekru takım vardı bir bak istersen fiyatı biraz tuzluydu ama.bebiş için de taç değil de yumuşak bantlar var.aksesuar mağazalarında dolu ama gezebilene tabi:14:

Malum doğum çantası hazırlamaya başlamışken en önemli detayı unutmamak gerekir değil mi?: )
Kırmızı yada cinsiyete göre doğumdan sonra takılan bu taçlar bence çok şirin ve anlamlı: )
Fakat sadelikten hoşlanan yeni annelerde yok değildir.
Bir iki fotoda saçımızda taç,kucağımızda dünya tatlısı bir bebek ne güzel görünür şüphesiz..ama merak ettiğim buna hiç gerek duymayan var mı?

Ayrıca lohusa tacı takan hanımlar cinsiyete göre mi taktınız,yoksa geleneksel kırmızı mı takılmalı?

Canımcım ben geleneksel kırmızı kurdeleli taç aldım, kısmetse onu takıcam inşallah. Bence olmazsa olmaz, hem şirin hem de geleneksel.

Canımcım ben geleneksel kırmızı kurdeleli taç aldım, kısmetse onu takıcam inşallah. Bence olmazsa olmaz, hem şirin hem de geleneksel.

Oy yesinler kırmızı tacını: )
Allah güle güle oğluşunla takmayı nasip etsin dumamcım.
Ben hala karar veremedim,kırmızı mı?Pembe mi?: )
Geleneksel takınca sanki eskileri temsil etmiş gibi olurum sanki: )Bu hoşuma gidiyor,nostaljik: )
ama pembuşta günümüzün modası olur karar veremedim.

kızlar ben 3 renktende alıcam kısmetse:) dogumdan sonra kırmızıyı takarım,pijamamı gıydıgımde ekru olanı ertesı gunde pembe:) cok heveslıyım

Oy yesinler kırmızı tacını: )
Allah güle güle oğluşunla takmayı nasip etsin dumamcım.
Ben hala karar veremedim,kırmızı mı?Pembe mi?: )
Geleneksel takınca sanki eskileri temsil etmiş gibi olurum sanki: )Bu hoşuma gidiyor,nostaljik: )
ama pembuşta günümüzün modası olur karar veremedim.

Doğruyu söylemek gerekirse senin mesajını okuyuncaya kadar farklı renklerde takılabileceğini düşünmemiştim aslında. Ama cinsiyete göre takmak da güzel fikir doğrusu. Hastanede giyeceğim geceliğim mavi renkli, acaba mavi tacımıda mı götürsem diye düşünmeye başladım.
İstersen hastanede kırmızı, eve dönüncede pembuşunu takarsın. Bence sen her ikisini de koy çantana.

hadi siz açıksınız taç falan alabiliyosunuz biz kapalılar ne yapacaz kızlar ya fikri olan varsa söylesin..

hadi siz açıksınız taç falan alabiliyosunuz biz kapalılar ne yapacaz kızlar ya fikri olan varsa söylesin..

Ay haklısın aysmev,bunu hiç düşünemedik ya.
Bebeğin cinsiyetine göre olan bir tülbente şekil vererek bağlasanız olmaz mı?Diyeceğim ama söylemesi kolay.
Şekil vermekte zor,ama Sibel Can tarzı bağlanabilir.: )Sonuçta artık herkes fotocuda yaptırmıyor resimleri.
Çekip pc ye atıyor.Saçının yarısını kimse görmez.Zaten bu şekilde olunca kapanmayada gerek yok ki,kendi fikrim maruz gör lütfen ama sonuçta senin özelin olacak,bir taç takıp anı ölümsüzleştirebilirsin.
Anlık birşey,tacını takar,bebeğini kucağına alır şip şak çektirirsin: )Olmaz mı?

Ay haklısın aysmev,bunu hiç düşünemedik ya.
Bebeğin cinsiyetine göre olan bir tülbente şekil vererek bağlasanız olmaz mı?Diyeceğim ama söylemesi kolay.
Şekil vermekte zor,ama Sibel Can tarzı bağlanabilir.: )Sonuçta artık herkes fotocuda yaptırmıyor resimleri.
Çekip pc ye atıyor.Saçının yarısını kimse görmez.Zaten bu şekilde olunca kapanmayada gerek yok ki,kendi fikrim maruz gör lütfen ama sonuçta senin özelin olacak,bir taç takıp anı ölümsüzleştirebilirsin.
Anlık birşey,tacını takar,bebeğini kucağına alır şip şak çektirirsin: )Olmaz mı?

neden olmasınki olabilir tabiki bunu hiç düşünmemiştim sağol canım..

benimde oğlum olacak inşallah.bende taç olayını şimdiden araştırmaya başladım.krem gecelik takımı üzerine kırmızı düşünüyorum aslında ama pijamamın renginde de bir tane alacağım sanırım....

en eğlenceli hazırlıklar ben şubatta yaptım doğumumu pembe gecelik uçuk pembe polar yumuşacık bir sabahlık almıştım :) pembede bir taç taktım bence insan herşeyi yapmalı o an gereksiz görünen birşey sonradan insanın çok içinde kalabiliyor hayırlı doğumlar

Öncelikle Allah hepinizin bebeğini sağlıkla hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin. Ben meleğimi kucağıma aldığımda dünyanın en mutlu insanı oldum kızım Allah uzun ömürler versin oan şu an 7 aylık oldu ilk başlarda onun güzel saçlarını süslemek için yapmaya başladığım ve daha sonra çevremdeki insanların talepleri doğrultusunda yapmaya devam ettiğim lohusa taçlarımı ve bebek bandanalarımı sizler ile paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz.

Back
X