Lohusa depresyonuna girdim

buket_buket1665

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2021
48
23
38
30
Selam hanımlar nerden başlayacağımı bilemiyorum, 1 hafta önce doğum yaptım bir kızım oldu çok şükür sağlıklı. Gebeliğim çok rahat geçti kızımı kucağıma alacağım günü iple çektim. Normal doğumdan korktugum için sezeryan oldum hemen sütüm gelmedi hastanede mama verdiler eve gelince az az gelmeye başladı meme ucum olmadıgı için emziremedim tutmadı sağma makinesiyle sağıp vermeyi denedim ama çok az geldiği için sütüm yetmiyordu bebeğim sürekli ağlıyordu kayınvalidem yanımda kalıyordu her sağma sırasında sütün bu kadar mı çıktı niye az geliyor diye bana baskı yapmaya başladı çok keyfine düşkün bir kadın mutfakta elma muz yiyordu bana bir gün olsun al kızım sana meyve tabağı hazırladım ye sütün gelsin demedi en son patladım bana morel vereceğine benim morelimi bozuyorsun senin yüzünden sütüm temelli biticek diyerek ağlamaya başladım onda ne var kızım ben ne dedimki demeye başladım eşimi aradım annen gitsin beni strese sokuyor dedim oda onu aradı kapıyı vurup çekip gitti 4 gündür ses seda yok ne arıyor ne geliyor. Hem mama verdim hem kendi sütümü sağıp veriyorum şuanda. Bebeğime bir türlü alışmadım be zaman büyükcek çok küçük ben yalnız napıcam nasıl bakıcam diye psikolojim bozuldu hiç bişey yapmak gelmiyor içimden 2 günün bulaşığı duruyor ama yapamıyorum eşim anlayışlı biri Allahtan bişey demiyor bana. Bi an keşke hiç bebek yapmasaydık dedim akşam 7-8 gibi ağlıyor sürekli geçen gün susturmadık acile gittik, çok panik olduk gazı varmış. Onun dışında bütün gün uyuyor kızım uysal bir bebek.Ben bu durumdan nasıl kurtulcam bebeğime ne zaman bağlanıcam lütfen yardım edin....

Benim bebeğimde çok gazliydi ve 7-8 saat aralıksız ağlardı bizde sizin givi gecenin ikisinde acile gitmiştik Dr gazlı demişti 40 dk sırtına masaj yap demişti ama fayda etmiyor gazlı bir bebek biraz açıkçası zor bir bebek diyebiliriz ama bitiyor inan. Bana 6 aylık oldu oğlumun kusması falan bitti bende depresyona girdim gece bebeğimi emzirmeye kalkinca ben neden emziriyorum herkes ölucek neden evde gündüz iş yapıyorum hepimiz ölcez tobe tobe çok kötü günlerdi benim için benim kv de tepeme dikilir elini beline koyar sütun az yok yok süt az dedi hatta taa hemşirelere kadar gitti sütü yok diye sana bunların geçmesi için tek tavsiyem var bol bol bebeğine sarıl bol bol öp kokla bol bol yap bunu kucağa alışır şöyle böyle diyenleri takma kaldıki bebeğim 10 buçuk aylık kucagimza zor tutuyorum gezmek istiyor gitmek istiyor alışsa bile kucağında duracağı en fazla emeklemeye başlayana kadar bu dediklerimi dene sanaa da çok iyi gelecek bebeğinlr arandaki bağda kuvvetlenecek

O kadar normal ki hissettikleriniz...elbette geçecek büyüyecek bebeğiniz,bugünler geri gelmiyor bol bol öpüp koklayın kucaklayin tadını çıkarın.ben de aynen senin hissettiklerini hissetmiştim.insanin hayatı bitmis gibi geliyor.inanin geçecek biraz sabırlı olun.kaynananiz da ayıp etmiş ayrıca meyve yiyip ikram etmemek ne demek.benimki de hastaneden çıkıp geldiğimiz gun yorulup oturma odasında uzanip uyuyakalmistik.benim üstümü değil gidip ablamın üstünü örtmüş üşümesin diye.artik misafir diye mi bilmem sinir olup fesatlanmistim

Yaa geçiyor inanın. Hiç zamanın bi yerde durduğuna şahit oldunuz mu. :) Kızınız büyüyecek sizinle sohbet etmeye bişeyler anlatmaya çalışacak. Yenidoğan dönemi bi tık zor oluyor evet gece 2 saatte bir besleme kısmı özellikle benim için çok zordu ama o da geçiyor. İşi gücü bulaşığı bi kenara bırakın alın kızınızı öpün koklayın. O kucağa alıştırma diyenler olursa da takılmayın onun şuan size ihtiyacı var beşiğinde dinlenmeye değil.

Ev işi de çok dert oluyorsa atın tencere tava dahil her şeyi makinaya düzenli olması şart değil. Unutmayın bi süre sonra kızınızla boşaltacaksınız o makinayı:)

Eşinizde sorun yapmıyormuş zaten. Haftada bi yardımcı imkanınız varsa yardımcı, yoksa hafta sonu eşinizle yaparsınız işleri.

Lohusa iken herşey çok zor evet ama unutmayın. GEÇECEK :)

Evet ben bebeğimle hiç bağ kurmuyorum beşiğine atıyorum gidiyorum salona ağlayınca yanına gidiyorum anca daha çok yanında olmaya çalışıcam teşekkür ederim tavsiyeniz için
İnanın bende öyleydim bebeğimle aramda bağ yoktu hiç emzir yatağına koydu 2 ayım böyle geçti o iki ay bebeğime sarılıp opmedigim için o kadar pişmanım ki anlatamam bu süreci sadcee bu şekilde atlattım bebeğime sarılıp öperek

Ben de ilk 1 haftadan sonra yalniz baktim bebegime. Sen cok sanslisin cunku bebegin gunboyu uyuyormus. Tum islerini halledersin gun icinde. Benim yemek yemeye bile vaktim olmuyodu hep agliyordu bebegim cunku. Bu gunler gececek hatta ozleyeceksin bile. Bol bol kucakla kokla bebegini

Ben de hep doğar doğmaz mükemmel bir bağ olacak aramızda sanmıştım bebeğimle ama hastaneden eve gelince bir yandan kendi ağrılarım bir yandan bebeğimin sürekli ağlaması ve hiç uyumaması beni de dibe çekti. Aynen senin dediğin gibi keşke hiç çocuğumuz olmasaydı dedim, hayatımı bitmiş hissettim. Çok ağladım, akşam eşim gelince duşa ağlamak için girer oldum. Her söylenen batıyordu herkesi kendimden uzaklaştırdım. Bebeğime ilk ay muayenesinde kolik teşhisi koydu doktor. Şimdi neredeyse 5 aylık, son 1 aydır çok daha iyiyim, saatlerce süren ağlamalar bitti, konuşunca gülüyor gözleri hep beni arıyor yani daha o bağı yeni kuruyoruz. Tecrübeli annelerin de dediği gibi konuşunca daha da bağlanacağımıza eminim. Bu arada ev işini falan saldım gitti, aynı anda ben beceremedim ve çocuğumu seçtim. Hep kucakladım, şarkılar dinledim kucağımdayken, öptüm kokladım masaj yaptım böyle böyle geçiyor günler şimdi de. Yalnız değilsin unutma, sosyal medyadaki kadar pırıltılı geçmiyor herkes için ilk aylar. Bu arada instada lohusadayanışması diye bir grup var oraya da bakmanı öneririm. Sevgiyle kal

Geçecek, geçecek güzel anne
Öyle bir depresyona girmiştim ki, hayatım bitti diyordum.
Çocuğa bir şey olacak ben anlamayacağım, hiç büyümeyecek, evden h çıkamayacağım, sosyal hayatım bitti vs diye ağlıyordum.
20 gün sürdü. Sonra giderek azaldı. Şimdi çok mutluyuz Allah’a şükür
Aileniz nerede? Anneniz gelemez mi? Ben annemi hep yanımda istiyordum, o gidince 2 kat fazla ağlıyordum. Annem bizdeyken her şey mükemmel, o gidince ise güvende değiliz gibi hissediyordum.
Eş desteği en önemlisi ama bilgili, güvendiğiniz bir kadın da yardım edebilir.
Artık geceleri uyuyoruz, rutinlerimiz belli. Ne istediğini gözünden anlıyorum.
2 ayın sonunda profesyonel anne olacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…