Lohusa depresyonu :(

Kesinlikle katiliyorum yasayan bilir onu ilaclarla kendime geldim o kadar diyorum. Cok sıkıntili bi donem butun hormonlarin bi anda degisiyo hele birdr ilk cocuksa bi anda yasam seklin degisiyor bilmedigin bi sorumluluk yukleniyo omuzlarina ne oldum diyorsun bi anda. Kimse seni anlamiyo sadece aglamak istiyorsun. Sinir kupu olup olur olmadik kavgalar cikariyorsun. Nefes alamiyorsun bunaliyorsun hrkesin soyledigine aliniyorsun. Cok sukur ben atlattim. Esimin isi dolayisiyla tayinimiz vardi ilk basta eyvah ayrimi dusucez dusuncesi sonra ev toplama telasi. Son ayda doktorumun degismesi annemin bazi sorunlar yuzunden dogumda yanimda olmayisi milletin hala doguramadin mi diye surkli biktiran sorulari. Evden cikamiyorsun. Ciksan hava soguk bebek kucuk onu cikarmasan aklin evde kaliyor. Birde ben norml dogum yaptim o sirada makat catlagi oldu dikislerim vardi. Emzirirken gogus uclarim catladi yara oldu. Zorlu bi surecti yani yasamayan bilemez. Hem madem boyle dusunuyorsunuz okumayin yazmayin olsun bitsin.. ;)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kizlar 3 bucuk ay once dogum yaptim dogumdan beri cok kotuyum. Yapi olarak cabuk sinirlenebilen biriydim zaten dogumdan sonra bu daha da artti hic ckilmez oldum. Esimle hergun kavga aglama krizleri nefes darligi uyku sorunu derken doktors gittim ve lohusa drpresyonu oldugunu atlatamadigimibve arttigini soyledi 2 tane de ilac verdi. Bol balik hindi muz yuruyus falsn da tavsiye etti. Ben emziriyorjn bunu doktorda biliyordu. Eczanede 2 saat sonra emzire bilirsin dedi ancak benim hic icime sinmiyo benim gibi olan var mi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İlaç konusunda yorum yapamıycam çünkü doğru bulmuyorum ama yuruyuş ve muz konusuna katılıyorum muz onermesının sebebı potasyum deposu olması . malesef normal hayatta bıle potasyum eksikliği depresyon, ağlama nöbetleri, zayıflık ve bitkinliğe neden oluyo .''depresyondasınız bı muz yıyın'' dıye bir makale okuyana kadar bende bılmıyodum :1:

Bende 5 ay once normal dogum yaptım ve kabus gıbıydı :50: tum ailem grıp oldugu ıcın tek basıma kaldım eşimin iş sıkıntıları vardı ve hıc destek olmadı .kızımın koprucuk kemıgı kırıldı dogumda ve benım dıkışlerım patladı , onume ıkı lokma koyacak birini bırak kırıkları olan bebgımı yıkarken bıle bana yardım edecek kışı yoktu yanımda daha nele neler. 63gunu tek basıma kanepede yastıksız yorgansız kıvrılarak ve 1-2 saat ancak uyuyarak geçirdim .İnsan destek beklıyo en cokda esınden.En cok bu depr.sokuyo .Çevremdekı herkes nasıl tek basına heşeyı yaptın dıyo hala ınanamıyolar.çünkü çok sinirli ve fevrı bı ınsanım :1: ama hepsini Allah ın yardımı ıle atlattım herşey gececek sayılı gun dedım hep ayetel kursı okudum saatlerce ve hepsi bitti şükür :16:
o zamanlar uzulmustum ama anladım ki yanlız olmak daha ıyı kımsenın sana şunu yap bunu yap demesıne gerek yok zaten bır bebegı bakacak içguduyu Allah sana verıyo .kimseyı bana yardım etsın dıye cagırmıycan kalabalık çok yoruyo ınsanı. sadece eşinden destek al ve boooool temız hava :32:

Arkadaslar doğum sonrası depresyon ile ilgili konuşmakistiyorum yardımcı olur musunuz süt

Bebegim 6 aylik .ilk 2 ay boyunca yalnızdım cok zorlandim sürekli ağlıyordu ama ben kendimi hep tuttum geçecek büyüyecek dedim sonra bir gün kulağımda bir rahatsızlık.olustu ve ben o gün eyvah bana bir sey olursa çocuğuma kim bakacak diye endişelendim ağladım.durdum çaresiz yalnız hissettim annemi cagirdim gel ben korkuyorum diye yaklaşık 4 aydır bu haldeyim mutsuzum huzursuz um sürekli içimde bir sıkıntı daralma eski fotoğraflarıma baktıkça ağlıyorum ben ben değilim eşimi cok seviyorum bebeğimi de çok seviyorum ama hayal kurarken hep eşimle beni hayal ediyorum bunu düşününce de çok üzülüyorum her seyi cok isteksizce yapiyorum her seye Tamma siz nasıl isterseniz diyroum cok.duraganim daralma oluyor sürekli aklımı kaybedecek gibi oluyorum nolur yardim edin bu normal mi geçecek mi namazımı kılıyorum dua ediyorum kuran okuyorum elbet Rabbimin bir bildiği var sabir lazim ama ne yapmam lazım başka

canım öncelikle allah yardımcın olsun çok zor bir durum. inan bunu yaşayandan başkası anlaymaz ben drların bile anladığını düşünmüyorum. size muhtaç küçücük bir bebek ve siz de sanki dünyanın yükü üstünüze yıkılmış gibi hissedier bir haldesiniz. üsütüne üstlük o bebekle yeterince ilgilenemediğniz için çektiğiniz azap ayrı bir dert. ben en derinine kadar yaşadım o süreci neredeyse 7. kattan atlıyorudum gecenin bir yarısı eşim fark edip tutmuş. psikiyatristler hastaneler ilaçlar antidepresanlar artık hastaneye yatırılmak üzereydim. 6,5 aylık bebeğimi eşime bırakıp ankarada özel bir profesorden tedavı gordum o surecte ablamın evınde kaldım. Bır ay sonrada evıme cocugma dondum. kendımı yenıden dogmuş yenıden baslamıs hıssettım hayata...

İnsallah rabbim size de şifa verir ve atlatırsınız ve geçeceğine inanın ama destek yardım mutlaka alın yabana atmayın. dualarımız sızınle ....
bende dogum depresyonundayim sizinki gibi cok agir cocugumu istemiyorum olmek istiyorum artik dayanamiyorum 9 ay oldu daha kotuye gidiyorum gittiginiz doktorun adini ogrenebilirmiyim cok zor durumdayim

Back