• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

loğusalık

canım unutma her bebek farklı gelısımıde oyle.sen cok sanslıymıssın.benım oglumda kırkına kadar gece yatar sabah kalkardı.sımdı her saat ayaktayız nerdeyse.uyurken ayagımdan bırakamıyorum anında uyanıyor.dolayısıyla o uyurken ısımı yapmam soz konusu degıl.yemek yapabılırsem tek elımle kucagımda tutup tek elle yapmaya calısıyorum.cocukların hergun huyu suyu degısıyor daha cok erken senın ıcın oturttum demek bence

hayır öyle bi olumsuz konuşmuşsunki zaten kız depresyonda bu depresyon hiç bitmiicek beter olucaksın der gibi olmuş. sana kolay gelsin

ya gerçekten arkadaşlar daha 40 gün bile olmadı bize moral olacağınız yere daha çok depresyona sokacaksınız belki onun bebeği daha çabuk düzene girecek nerden biliyosunuz belki büyüdükçe atacak bu sıkıntıları çünkü şimdi ne kadar bebklerimizi seviyoruz desekde aramızda bir yaşanmışlık yok sadece onun karnını doyuruyoruz bakımını yapıyoruz okadar ama zamanla okadar güzel anılarımız olacak ki birlikte paylaştığımız çok sey olacak işte ozamn bizde bu sıkıntılı durumdan kurtulacağız..

ya gerçekten arkadaşlar daha 40 gün bile olmadı bize moral olacağınız yere daha çok depresyona sokacaksınız belki onun bebeği daha çabuk düzene girecek nerden biliyosunuz belki büyüdükçe atacak bu sıkıntıları çünkü şimdi ne kadar bebklerimizi seviyoruz desekde aramızda bir yaşanmışlık yok sadece onun karnını doyuruyoruz bakımını yapıyoruz okadar ama zamanla okadar güzel anılarımız olacak ki birlikte paylaştığımız çok sey olacak işte ozamn bizde bu sıkıntılı durumdan kurtulacağız..
arkadasım sen merak etme herkesın bebegı aynı degıl.kımısı sakın oluyor,hemen duzene gırıyor,kımı bebekte cok zor oluyor anneyı yoruyor.umrım yenı annelerın bebıslerı bızımkı gıbı huysuz ve zor olmaz.sız ıcınızı ferah tutun.ama herseyede hazırlıklı olun.benı ısın zorluguna karsı kımse uyarmadıgı ıcın bu kadar bunaldım.

canım senin çoğu bitmiş azı kalmış biz daha yolun başındayız çok kısa bi süre sonra bebişin yürücek konuşucak bu sıkıntıların hiç kalmicakki mutlu ol bence

eşimle duygularımı paylaştım.
bebeğimin ve kendisinin bana olan ihtiyacını anlattı,güzel bir konuşmaydı.
ablamlada bugün konuştuk oda içimi rahatlattı.
şuan kayınvaldenler sizde olduğu için düzenini oturtamadın ama evde eşin,bebeğin ve sen kaldığında herşey yoluna girecek dedi.
ev işinde,yemek yapmakta pratik olup herşeyini düzene sokucaksın ve birde bakmışsın oğlunda büyümüş dedi.
evet düşününce hak verdim.
bizim artık bir oğlumuz var ve bize muhtaç.
derdini anlatamayan,benim doyurmamı,altını değiştirmemi bekleyen bir bebek,herşeyim.
evet kurulu düzenimiz bozuldu ama yeni bir düzen kurucam evimde eşimle oğlumla.

canim aynen ablanin dedigi gibi oluyor..benim bebegimde 21 nisanda dogdu..yani 40miz daha cikmadi..lohusaligin ilk günlerini hatirlamak bile istemiyorum..biri höh dese gözlerim doluyordu..bebegim aglayinca onunla birlikte agliyordum :)

lohusaligin 6.günü silkelendim..kontrolu elime aldim..cünkü beni asil bunaltan şey evin kontrolunun bende olmayisi,sunu yap bunu yapma-sunu ye bunu yeme vs gibi nasihatler,şu süt yapar bu gaz yapar muhabbeti vs idi..

6.gün bebegimin uyudugu zamanlarda yemeklerimi yaptim..ortaligi topladim..çamasirlarimi yikadim,astim..ütü yaptim..sacimi başimi düzelttim..pijama-gecelik-sabahlik hepsini cikarip düzgün ev kiyafetlerimi giydim..süt-gaz olayinda deneme yanilma yöntemini sectim..nasihatlerin coguna he diyip gectim..kendime geldim bi anda..

bu depresif halden cikmam elbet bigünde olmadi..ama bu yaptiklarim ilk adimdi ve cok iyi geldi..arada bir hala geliyorlar bana soldan soldan :)) ee okadarda olsun artik :)) onlarda zamanla gececektir eminim..

sözün özü..sana tavsiyem biran önce kontrolu eline al..gündüz bebegin uyudugu her vakti degerlendir..seni sinirlendirecek herşeyden herkesten uzak dur..seni mutlu edecek şeyleri içinden gelmese bile kalk yap..

tez zamanda cok mutlu olman dilegiyle ;)

canim aynen ablanin dedigi gibi oluyor..benim bebegimde 21 nisanda dogdu..yani 40miz daha cikmadi..lohusaligin ilk günlerini hatirlamak bile istemiyorum..biri höh dese gözlerim doluyordu..bebegim aglayinca onunla birlikte agliyordum :)

lohusaligin 6.günü silkelendim..kontrolu elime aldim..cünkü beni asil bunaltan şey evin kontrolunun bende olmayisi,sunu yap bunu yapma-sunu ye bunu yeme vs gibi nasihatler,şu süt yapar bu gaz yapar muhabbeti vs idi..

6.gün bebegimin uyudugu zamanlarda yemeklerimi yaptim..ortaligi topladim..çamasirlarimi yikadim,astim..ütü yaptim..sacimi başimi düzelttim..pijama-gecelik-sabahlik hepsini cikarip düzgün ev kiyafetlerimi giydim..süt-gaz olayinda deneme yanilma yöntemini sectim..nasihatlerin coguna he diyip gectim..kendime geldim bi anda..

bu depresif halden cikmam elbet bigünde olmadi..ama bu yaptiklarim ilk adimdi ve cok iyi geldi..arada bir hala geliyorlar bana soldan soldan :)) ee okadarda olsun artik :)) onlarda zamanla gececektir eminim.
sözün özü..sana tavsiyem biran önce kontrolu eline al..gündüz bebegin uyudugu her vakti degerlendir..seni sinirlendirecek herşeyden herkesten uzak dur..seni mutlu edecek şeyleri içinden gelmese bile kalk yap..

tez zamanda cok mutlu olman dilegiyle ;)

canım çok teşekkürler
dediğin gibi başkalarının tavsiyeleri,evimin kalabalık oluşu vs vs....
bunlarda beni bunaltmış şimdi anlıyorum.
çünkü artık eşim ben ve bebeğimiz artık üçümüz evimizdeyiz.
eşim çok yardımcı oluyor.
boş zamanlarımı evet değerlendiriyorum.
ev işi, yemek,ütü....
evde kendimiz olunca düzenimizi oturttuk.
temizlik yaptım ve evde sadece biz olunca ev batmıyor ufak tefek işler var sadece.
loğusalığı yendimmmmm yuppiii.
hatırladıkçada şükrediyorum.
allahım o durumda olanlara yardım etsin

canım çok teşekkürler
dediğin gibi başkalarının tavsiyeleri,evimin kalabalık oluşu vs vs....
bunlarda beni bunaltmış şimdi anlıyorum.
çünkü artık eşim ben ve bebeğimiz artık üçümüz evimizdeyiz.
eşim çok yardımcı oluyor.
boş zamanlarımı evet değerlendiriyorum.
ev işi, yemek,ütü....
evde kendimiz olunca düzenimizi oturttuk.
temizlik yaptım ve evde sadece biz olunca ev batmıyor ufak tefek işler var sadece.
loğusalığı yendimmmmm yuppiii.
hatırladıkçada şükrediyorum.
allahım o durumda olanlara yardım etsin

şükürler olsun....................
bende yendim.......

ilk 20 gün korkuctu....

bebegimde hastabnede yattı sarılık depresyon neymiş anladım
allahım kimseye yaşatmasın bi dahaaaaaaaaaaa

kızlar benim üçüncü bebeğim hatta şu anda kucağımda ben tek elle yazıyorum büyük oğlum 10 yaşında küçüğü 5 bebekse 40 günlük ki ben hep tek çocuk yanlısıydım hayatta büyük konuşmamak lazım insanın başına geliyo ben bütün gün yaktayım okul derdi var 5 yaşında olan çok yaramaz bebeği kıskandı olmıycak şeyler yapıyor bazen çıldıracak gibi oluyorum inanırmısınız ben sofradan en son kalkan kişiydim bi zamanlar ama artık o kadar hızlı yemek yiyorumki anlatamam çünkü vaktim yok hemen pıratik olmam lazım eşimse bana hiççç yardım etmiyor ama ben biliyorumki bu günler geçici deneyimlerime dayanarak sizede tavsiyem bu günler hiçte okadar kötü günler deil ve geçecek hatta canımız sıkılacak bugün ne yapsam die istesekte istemesekte bu günler geçecek ve şu anlar bebeğimizin en tatlı anları ve bu günler bi daha geri gelmiycek tadını çıkarmak lazım ki ben üç çocukla gerçekten çok zorlnadığım halde böyle diosam siz hadi toparlayın kendinizi daha oooo ilk bebiş en rahat zaman belkide bana sinir olursunuz böle dedim die ben çok kızardım bana derlerdiki oooo hiç söylenme bir çocuk hiç çocuk demek ikinciyi doğurda o zaman görürüz bende derdimki allah allah sanki benim yaptıklarım hiçmiş gibi oysa ben çok yıpranıyodum ama doğru söylüyolarmış ilerde sizde beni anlarsınız o yüzden bu günlerin tadını çıkarın unutmayınki ZAHMETSıZ RAHMET OLMAZ

Back