Liseli gibi internetten tanışmak

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
Kızlar 4 senelik inzivamdan sonra ilk defa biriyle konusuyorum ama sorun şu ki internetten tanıştım.
Ki ben internetten tanışma olayına hep gömmüşümdür. Banal gelmiştir.
1 haftadır kesintisiz konuşuyoruz ve çok hoşuma gitti 3 kere de kısa da olsa telde konuştuk ama ben buluşmaya çoookkk çekiniyorum... adamın mesleği çok iyi aramızda 5 yaş var ve çok ortak noktamız var, iyi anlaştık genel çerçevede. ya beni beğenmezse ihtimali fazla olmakla birlikte ya hayal kırıklığına uğrarsam ihtimalini de bohçama koydum düşün düşün aşamıyorum engelleri yani.
Ne yapsam? Bu tarz tanışıp mutlu olmacalı evlenmeceli hikayeleriniz varsa alırım bir dal. Bana da motivasyon olur belki.

Ben bu "banal" şekilde tanışıp evlendim, 2 çocuğum var. Pisman da değilim. Siz nasıl hayal kırıklığına uğrayabilirseniz, karşı taraf da uğrayabilir. :) bence reddetilmeyi yüz yüze tanışıyorsan da göze alıyorsun. Ilk buluşmaya gitmek isteseniz güvenlik açıdan önemlerinizi yine alın

Bir yakınım yıllar önce nette tanışıp evlendi. Gayet mutlular bebekleri bile var💃

Kızlar 4 senelik inzivamdan sonra ilk defa biriyle konusuyorum ama sorun şu ki internetten tanıştım.
1 haftadır kesintisiz konuşuyoruz ve çok hoşuma gitti 3 kere de kısa da olsa telde konuştuk ama ben buluşmaya çoookkk çekiniyorum... adamın mesleği çok iyi aramızda 5 yaş var ve çok ortak noktamız var, iyi anlaştık genel çerçevede. ya beni beğenmezse ihtimali fazla olmakla birlikte ya hayal kırıklığına uğrarsam ihtimalini de bohçama koydum düşün düşün aşamıyorum engelleri yani.
Ne yapsam? Bu tarz tanışıp mutlu olmacalı evlenmeceli hikayeleriniz varsa alırım bir dal. Bana da motivasyon olur belki.
Arkadaşlık veya evlilik sitelerinden ise o iş bence çok riskli.
Ama ortak tanıdık vardır internetten bağlantı kurulmuştur olabilir.
Ama bana evlilik sitesi gibi geldi.
Eğer çok çok iyi bir mesleği var ise o tipler eğlencelik cinsellik nedeniyle o sitelerdeler.
Öyle adamları sosyal hayatta bırakmazlar. Hele doktorsa:) veya arızalı olma ihtimali yüksek ondan oradadır. Bu dediğim çok iyi mesleği olup o sitelerde olanlar için geçerli. Normal vatandaş ise normal biri olabilir tabi..
Kendinizi kaptırmayın ama bence kaptırmışsınız bile..
Size iki tavsiyem var.
1. Buluşmayı kalabalık bir kafede yapın ve arabasına binmeyin..
2. Buluşmadan önce size güvence versin.
Mesela e-devletten sabıka kaydı, mezuniyet belgesi , ikametgah ve vukuatlı nüfus kayıt belgesi (bekar mı değil mi diye en önemlisi bu önceden evlilik yapmışsa söylemiyorsa orada çıkar.)
Isteyin cekinmeyin.

Burada o sitelerde evli evli takılan çok eş konusu okudum ondan bu evhamlı halim..:olamaz:
Not: Mutlu olmalı evlenmeceli hikayeler için çok erken çok. Bu kadar beklentiye 1 haftada nasıl girdiniz buna çok şaşırdım. .:ruh::KK57:

Son düzenleme:
internette hiç tanımadığım adamın fotoğrafını gördüğümde bu o dedim. 3 sene oldu.
benim hiçbir çekincem olmadı mesela buluşmakla alakalı.
ama bu sevgilimden de kaynaklı.
yani buluşma günü ve yeri için ısrarcı olmadı. ben istediğim gibi planladım..
evini, iş yerini net şekilde tarif etti.
firma ismi vs saklamadı..
sosyal medyasında tuhaf kadınlar ekli değildi baktığımda..
gibi gibi...

Ben sıcak bakmıyorum ya. Mesele banallik, basitlik değil. "İnternetten biriyle tanışacak kadar çaresiz olmak" gibi bir algı var, ben bunu doğru bulmuyorum. İnsan yani bu herkes birbirinden her platformda etkilenebilir. Ama zaman çok kötü. Adamın sizden önceki birkaç yılına şahit olan ortak tanıdıklarınız falan olsa en azından bir değerlendirin derim. Kendini size, sizin görmek istediğiniz gibi tanıtabilir öyle olmadığı halde. Herşey olabilir, bilmiyorum çok dikkat edin kendinize

Burada "Ben internetten tanışıp evlendim, çok mutluyum, çok iyi insan.." diyenlere ben olsam ne zaman tanıştınız ve nereden tanıştınız diye sorardım.
Çünkü devir çok kötü çok..
10 sene öncesi 5 sene öncesi ile bu sene aynı değil.

Zamanını sorun ona göre iç değerlendirmenizi yapın..
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın..

vallahi geçen gün burada int te tanıştığı kişi tarafından otel odasında ilişkiye zorlanan bir kızımızın konusu vardı dikkat edin derim.
İnternet dışında, normal hayattan tanıştığı birisiyle de bu tarz olaylar yaşanmayacağının garantisi yok ki? En görücü usüllü, referanslı adamda bile sakladığı bir arıza çıkabilir.

internette hiç tanımadığım adamın fotoğrafını gördüğümde bu o dedim. 3 sene oldu.
benim hiçbir çekincem olmadı mesela buluşmakla alakalı.
ama bu sevgilimden de kaynaklı.
yani buluşma günü ve yeri için ısrarcı olmadı. ben istediğim gibi planladım..
evini, iş yerini net şekilde tarif etti.
firma ismi vs saklamadı..
sosyal medyasında tuhaf kadınlar ekli değildi baktığımda..
gibi gibi...
Bu olayı örneğin bi kafede beğenip tanışılan biri de yaşatabilir bu farklı bi mesele bence
Ben sadece uyardım herkes konusunda dikkatli olmak gerekir fakat böyle durumlar daha da dikkatli olunması gereken durumlar.

Back
X