cep telefonunu ne kadar yasaklasalar da olmuyor malesef.Geçen dönem bir öğrenci bizim öğretmen arkadaşlardan birini kameraya almış derste ve face'de yayınlamış,sonra da müd.yardımcısına göndermiş çektiklerini.ıdare o kişiyi bulmak için hiç çaba sarfetmedi.Bir veli de çocuğuna 'oğlum olumsuz bir şey görürsen kameraya al' demiş,bu da bizim kulağımıza geldi tabi.ınsanı tedirgin etmekten başka bir şey değil.Öğrenci tüm pisliği yapar,sen ufak bir şey yapsan suçlu olursun.Bence mağdur olan biz oluyoruz,öğrenciler değil (istisnalar olablir tabi).Bizimle dalga geçiyorlar,bize her şeyi söylüyebiliyorlar ki küfürün bile cezası yok yönetmelikte,umursamıyorlar....ama bizim onlara karşı hep iyi olmamızı bekliyorlar.Oldu canım,uzaktan görüldüğü gibi değil her şey.
Öğretmenliğin kolay olduğunu da hiç düşünmüyorum,en zor iş insanla uğraşmaktır ki biz bir de ergenlik çağındaki 17-18 yaşındaki gençlerle uğraşıyoruz.Ben bazı sınıflarda aşırı rahatsız oluyorum,öyle bir nesil yetişiyor ki anlamam,kabul etmem,hoşgörmem mümkün değil.Bizim zamanımızda ki ben 30 yaşındayım,çok da eski değil yani,en fazla hocamıza platonik duygular beslerdik.Şimdi adam hoşlanmayı geçtim,resmen asılıyor,gözüyle taciz ediyor,bakmadık yerini bırakmıyor,hatta 'hoca yemeğe çıkalım mı' deme cüretini gösteriyor ama biz ne yapabiliyoruz,HıÇ! Yazık bize,hakkaten ne kolay meslek değil mi?