lisede öğretmenim kendimi dadı gibi hissediyorum.

antika

ilk meleğim benim.
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2008
642
11
318
Aksaray
öğrencilere verilen geniş haklardan,öğretmenlere verilen kısıtlamalardan dolayı öğrenciyi pohpohlamaktan,sürekli sürekli aman öğrencinin psikolojisi şöyle güzel olsun böyle iyi olsun.sonuç,şımarık ukela hiç birşey yapamadığın,bırak öğretmeyi eğitemediğin bir sürü canlı.
arkanda da destek olacak hiçbir şey yok.maalesef öğrencilerimize gösterdiğimiz şu toleransı,tahammülü bazen çocuklarımıza gösteremiyoruz.
öğretmen çok pasifleştirildi maalesef.kendimi resmen dadı gibi hissediyorum,artık.
arkadaşlar,neler yapabiliriz,buradan birbirimize taktik verelim.önü alınacak gibi değil bunların.nedense idaredede ne mal olduğunu bile bile öğrencinin ağzına bakar.
öğretmen zaten okulda öğretmenden başka herşey.anne,baba,idareci,temizlikçi,psikolog,yapay disiplin kurulu................ varsa yoksa öğretmenle hep yüz göz olsun.arada sınır,saygı denen bir şey kalmadı artık.

ıdare öğrenciyi tutuyor,öğretmene destek vermiyorsa büyük sorun.Lise öğrencileri zaten problem,idarenin bunun farkında olması lazım.Ama nerde....

maalesef,bir de idare ve bazı öğretmenler arasında particilik var ki,sormayın gitsin.disiplin olaylarında ya da en küçük şeyde idare istediğini yapar hemen.ama,sen siyaset konularında aktif değilsen ya da olması gerektiği gibiysen bir işi rica minnet yaptırırsın.o kadar naz yaparlar ki,öğrencileri disipline getirmeyin kendiniz çözün idarenin bir sürü işi var falan filan.zaten öğrencinin bir şeyden korktuğu yok ki,ceza da almayınca iyice palazlanıyor.

işin bu yönünü bilmiyordum lmaz: ben sadece özelde böyle bir şey var sanıyordum ki şuan özel bir dersanede çalışıyorum açıkcası bir az korkarak davranıyorum ,müşteri memnuniyeti esas ama onlarla kanki olmak istemiyorum müdürde çocuklara yakın ol,dersten önce yanlarına git sohbet et falan diyor sizce ne kadar doğru?CADIARZU

Aynen ben de şu an ilköğretim 2.kademeye dadılık yapıyorum.

Dersten çıkarıyorum,olmuyor.

Yok yazıyorum adam bana yeni yoklama kagıdını gönderiyor.

Mdr.yrd.denen badem bıyıklar sadece tavanlara bakıyorken

Yaptığım işten zevk almadığım gibi nefret ediyorum.

Bu yüzden de sevdiğim işe yönelmeye karar verdim.

inanmıyorum ya ciddi misin yağmurseli?ne yapacağız ki böyle öğretmenlik mi olur

Valla dershanede de çalıştım ben dershane daha iyiymiş

Yarım gün çalışıyorsun;ama yarım gün de kafanı dinliyorsun.

Çocukların çoğu bomboş zaten

Veliyi çağırıyorsun gelmiyor paşalarım :))

Yok yok bu böyle olmamalı yani benim hayatım için çok zor

çok kararsız kalıyorum,bazısı meb bazısı özel diyor bu yazılanları hiç bilmiyordum meb avantajlı geliyordu ama bunlar da fenaymış deneyimli hocalarımdan yorum bekliyorum

ogretmenligin kisisel tatmin acisindan eski cazibesi kalmadi zaten. ogretmen kutsaldir anlayisi yok artik. ogrenciler kendilerini ogretmene ne kadar kafa tuttuklari ve ne kadar civiklastiklariyla gostermeye calisiyorlar. yazik gercekten. sirf 3 aylik tatili oldugu icin istiyor zaten insanlar ogretmen olmayi artik. manevi acidan cok yorucu bir is. mesleki acidan da nerede, hangi egitim duzeyinde insanlarla calistigin cok onemli bir faktor. her turlu kosulu dort dortluk olan ogretmen cok az.

ozetle ogretmenlik eski prestijini kaybetti... cok aci gercekten...

Meb şu anlamda iyi bence az çalışıp çok kazanıyorsun

Ancak kafan şişiyor mu çok şişiyor

okuluna göre değişir birazda gecen sene ticaret lisesinde görev yapıyordum ses kafa kalmıyordu ben de
öğrencilerin arkamdan dalga gectiklerini bile duyardım hep
ama bu sorunu yaşayan tek ben olmadığım için okulda kafama o kadar takmazdım
bu sene ki okulum çok şükür çok rahatım
ufak tefek saygısızlık yapanlar cıkıyor ama genelde rahat ders işliyorum
konu sahibi arkadaşa kesinlikle katılıyorum öğrencilere çok hak tanındı öğretmenler ksıtlandı sonuç ortada

Kesinlikle bizim zamanımızda diycem ki bu 10 yıl öncesine tekabül ediyor

Biz utanır,çekinirdik öğretmeni kırmaktan laf söylemekten

Bunlar inanılmaz seviyesiz öğrenciler.

Ailelerde suç,sonuçta bunları yetiştiren anneleri,babaları

ya şimdiki nesilde bi acaip hiçbişeyden çekinceleri saygıları yok.
önceden hocaların duruşu bile korkuturdu bizi. şimdi kardeşim anlatıyoda sınıfta yaşadıklarını. öğretmenlere yapılanları. ben dinlemeye tahammül edemiyorum o hocalar bunlara nasıl katlanıyor diye düşünüyorum.
önceden öğretmen dedin mi saygı ilk akla gelen şeydi.
çok üzülüyorum gerçekten. ben öğretmen değilim. olacaktım başka bir bölüm seçtim.
öğretmenlerle girilen laçka, laubali muhabbetler, dalgalar o öğrencilerin ailesinden aldığı terbiyeyi gösterir işte.
eğitim ailede başlar önce en azından benim düşüncem.
Allah yardımcınız olsun. sizin ve tüm öğretmenlerimizin.

öncelikle vakit ayırıp da yorum yapan herkese teşekkür ederim.
sınıfta konuşan öğrenciyi dışarı atmaya hakkın yok,bir tarafatan o konuşur diğerleri ondan etkilenir.öğrenci iyice ukelaşır sabredersin.ayrıca,ders işlemek de zorundasın.ama,önce bir ailelerin yapamadığını yapmaya çalışır,eğitmeye çalışırsın başarılı olamazsın tabi öğretemezsin de.

bir öğrencim,sınıfta küfürlü konuştu ben de kızdım idareye bildirdim.müdürün bana dediği o kadar da inceleyici olmayın,alttan alın biraz.
ancak,bi öğretmen arkadaşım müdürümüzün bağlı olduğu gruba yakın, bir öğrenciden şikayetçi oldu söyledi öğrenci okuldan atıldı.

Son düzenleme:
yaptirimin olmadigi yerde duzen nizam olmaz. bu cocuklari haraketlerine dikkat ettirecek kurallar olmazsa neden duzgun davransinlar ki? hele ki o yasta...bir ogretmen susturamadigi ogrencisini siniftan da uzaklastiramayacaksa neden orda var? ogretmen icin cok onur kirici ve motivasyon dusurucu bir durum bu. ben gecen sene dersanede ogretmenlik yaptim. cok saygisiz ogrencim olmadi ama yine de ogretmenligin kisiyi cok yipratan ve bilgi dagarcigi olarak gerileten bir meslek oldugunu gordum. acikcasi ilk okulda ingilizce ogretecek bir insanin univ okumasina hic gerek yok... resmen kendinizi her gun bir adim geri giderken buluyorsunuz. bir de ust uste her yil ayni siniflara girdiginizi dusunsenize...

canım,bu daha ne ki.meb cep telini tamamen okullarda yasaklamadığı için öğrenciler habire msj çekiyorlar elleri ya ceplerinde ya da sıranın altında.hepsi aynı,teli alıp idareye götürüyorsun,bize getirmeyin kendiniz halledin diyorlar.kendi yöntemlerinle halletmeye çalışıyorsun olmuyor.diğerleri de nasıl olsa bir şey olmuyor havasında.
aslında şöyle 5_10 tanesinin telefonu okul bitene kadar verilmeyecek ya da ağır bir disiplin cezası alacak bak bakalım getirebiliyorlar mı.ama,nerde.

ayrıca kendini geliştirmeye gelince öğrenci koyun gibi,seni hiç zorlamıyor dersi de takmıyor.nasıl olsa dersten bir şekilde geçecek(ya kopya çekecek,ya af gelecek,ya yazın yapılan sınavlarda başlarında bekleyen öğretmen fazla umursamıyacak.....)öğretmen bir defa idealistliğini yitiriyor,sonr da köreliyor.
sorduğumuz soruları,bizim zamanımızdaki ilkokul öğrencileri bile yapardı.bunlar boş boş sırıtıyor.
ha,bir de senden sene sonunda %50 başarı beklerler.öğrenci çalışmış çalışmamış hiç önemli değil,öğretmen öğretseydi.her fatura öğretmene.bence bu tempoda çaılşan öğretmene her şey az bile.

canim senin enerjin tukenmis resmen, meslek askini kurutmuslar. cok uzuldum. umarim ogrencilerinin icinde en azindan soyle 3-5 kisi vardir da bu kadar cektigime degiyor en azindan dersin. seni cok iyi anliyorum. dersanede oyle ogrenciler vardi ki ne ogrenmeye gonlu var ne de uslu durmaya. hocalarin soyledigi "hocam bunlari aileleri baslarindan savmak icin gonderiyorlar. haftaici okul haftasonu da dersane. onlar bas edemiyor siz napicaksiniz"... yani ogrenciler atesten bir top.. herkes birbirine atiyor. bilmiyorum nolcak bunun sonu....

cep telefonunu ne kadar yasaklasalar da olmuyor malesef.Geçen dönem bir öğrenci bizim öğretmen arkadaşlardan birini kameraya almış derste ve face'de yayınlamış,sonra da müd.yardımcısına göndermiş çektiklerini.ıdare o kişiyi bulmak için hiç çaba sarfetmedi.Bir veli de çocuğuna 'oğlum olumsuz bir şey görürsen kameraya al' demiş,bu da bizim kulağımıza geldi tabi.ınsanı tedirgin etmekten başka bir şey değil.Öğrenci tüm pisliği yapar,sen ufak bir şey yapsan suçlu olursun.Bence mağdur olan biz oluyoruz,öğrenciler değil (istisnalar olablir tabi).Bizimle dalga geçiyorlar,bize her şeyi söylüyebiliyorlar ki küfürün bile cezası yok yönetmelikte,umursamıyorlar....ama bizim onlara karşı hep iyi olmamızı bekliyorlar.Oldu canım,uzaktan görüldüğü gibi değil her şey.
Öğretmenliğin kolay olduğunu da hiç düşünmüyorum,en zor iş insanla uğraşmaktır ki biz bir de ergenlik çağındaki 17-18 yaşındaki gençlerle uğraşıyoruz.Ben bazı sınıflarda aşırı rahatsız oluyorum,öyle bir nesil yetişiyor ki anlamam,kabul etmem,hoşgörmem mümkün değil.Bizim zamanımızda ki ben 30 yaşındayım,çok da eski değil yani,en fazla hocamıza platonik duygular beslerdik.Şimdi adam hoşlanmayı geçtim,resmen asılıyor,gözüyle taciz ediyor,bakmadık yerini bırakmıyor,hatta 'hoca yemeğe çıkalım mı' deme cüretini gösteriyor ama biz ne yapabiliyoruz,HıÇ! Yazık bize,hakkaten ne kolay meslek değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…