- Konu Sahibi gencegitim
-
canım ciddi bir salgın var galiba bana bile bulaşacak düzeye geldi deminden baktım şaçımda sirke varbiran önce sorun çözülsün istiyorum ama biri rencide olsunda istemiyorum
Ilk okulda calisiyorum,
Gecenlerde bir annenin kizinda bit cikti ve kizini hemen eve gonderdiler.
Kiz anasinifinda, anneside kizimin sacina bal surdum. Bal surunce oluyolarmis dedi.
Denemekte fayda var..
Haklisin, kontrol sart olmus o zaman,
Ne kadar beklersen o kadar zararli cikarsin..
aslında senin benim halimden daha iyi anlaman lazım canım :) en azından daha yakında görüyosun liselerdeki durumu dimi :) sen bi yöntem söyle ne yapalım
bence sınıflarda uyarı yapabilirsinz.. bildiğiniz iyi ilaç isimleri önere bilirsiniz.. ne kadar temiz olsalarda bu ilaçlardan kullanmaları gerektiğini.. bitin temiz insana bulaştığını.. ve sınıf ortamında çabucak bulaştığını söyliyebilirsiniz.. eyer bu duyurulardan sonra salgın son bulmazsa sınıfta herkezin tek tek saçına bakmak zorunda olduğunzu.. ve bit olanları eve göndermek zorunda kalıcağınızı söyleyin.. o zmn rezil olma korkusuna herkez önlem alır..tabi bu benim nacizane fikrim
iyi fikir ama söylediğin bütün uyarıları yaptım canım :) bide bu aralar kız öğrencilerde bi şaç uzatma modası var okulda sorma gitsin!
o olmazsa olmaz ztnönceleri bendede vardı.. bide bizm okul podyum gibidir.. mutlaka saçlar düz veya maşalı..
istedikleri gibi yapsınlar şaçlarını ama birazda bakımına dikat etseler hiç kimse üzülmeyecek
Oncelikle ogrencileri bit konusunda bilgilendirmen lazim.
Daha sonra su su tarihlerde kontrol olacak diye afisler asin.
Kimde bit varsa zaten o gune kadar bitleriyle tespit olmamak icin saclarini temizlemeye baslar zaten.
Bence bu kontrolu pazartesi gun yapmak mantikli,
boylece sacinda bit olan kisiler en azindan haftasonunu bitleri temizlemek icin kullanir.
Ciddi sorunlari olan kisilerde bit kontrolunde ortaya cikar.
Nasil bakim yapilmasi gerektigi konusunda bu ogrencilerle konusursunuz,
veya onu ile ilgili bilgilendiren kitapciklar var Hollandada,
belki turkiyedede vardir onlari verirsiniz..
Ya dusuncukce aklima baska seylerde geliyor.
Kontrol bir cuma gunu yaparsaniz, bit olan ogrenciler hafta sonu bitlerden kendini arandiradabilir,
okula gelmemezlik yapmadan belki kurtulabilirsiniz.
Aklima gelen bunlar..
Canim saclarinda bit cikan cocuklari biz hollandada direk eve gonderiyoruz.
Bu yuzden kontrolu sen en iyisi cuma gunu yap. Haftasonu ogrenci saclarini temizlemek adina birseyler yapar.
Pazartesi belki bitlerden arinmis olarak okula doner.
Kontrolu tek tek yapmaniz sart, aksi taktirde saclarinda bit olan ogrenciler kendilerine diyer arkadaslarinin yaninda rencide olabilirler.
tabiki.. sonuçta çoçuk değil kimse.. o hep bitkisel yağlar yüzündende olabilir bence.. herkezde saç uzatma merakı olduğunu yazmışdınız.. o yağlarıda doğru kullanamayınca bitlenebilirler
Bu kadar bitli öğrencinin olduğu sınıfta sana bit bulaşmaması için bir öneride buluna bilirim.saçını tabiki bit şampuanlarıyla yıka sonra aktardan kafurun al naftalin tableti şeklinde onu küçük bir kumaşa dik muska gibi çengelli iğneile giysinin yaka kısmına tak kokusu rahatsız edici dayanılmayacak gibide değil bu kokuya bir gelmiyor.eczanelerde satılan bit tokalarındada bu kafurun var kendini sürekli korumak istiyorsan dene geçen sene kızımın okulundada vardı okul aile birliği her sınıfa kafurun koymuştu.Unutmadan zamanla küçülüyor beze yeni kafurun dikmek gerekiyor ben kızımı bu şekilde koruyorum bit bulaşıpta sonradan uğraşmaktansa ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?