Lisede mi Ortaokulda mı Öğretmenlik?

sumici

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2013
860
1.368
313
Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeniyim.Eş durumu tayini isteyeceğim.Ancak lise mi ortaokul mu karar veremiyorum.Tayin isteyeceğim sehir İzmir ve İzmirin en iyi liselerinden İzmir Atatürk Lisesi ve İzmir Kız Lisesinde öğretmen açığı var.Bu iki lisenin eğitim durumu ve öğrenci profili nasıldır bilmiyorum.Ayrıca hiç lisede çalışmadım.Çok zorlanır mıyım bilmiyorum.Özellikle öğretmen olan arkadaşlar lisede öğretmenliğin zorlukları fazla mı? Ortaokulda devam mı edeyim?
Bu arada şimdiye kadar ilkokul ortaokul özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinde görev yaptım.En rahat 8lerle ders işliyordum

Ben cevremdeki ogretmen arkadaslardan bildigim kadariyla liseli ogrencilerle calismak daha kolay deniliyor (tabi basarili liselerde daha etkili bu durum)

Ilkokul ogrencileri biraz dahavyarakaz soz dinlemez oluyorlar cogunlykla ama daha onceden ilkokullarla calismis ve bi rahatsizlik duymamissabiz ilkokuluda tercih edebilirsiniz

Orta okul ogretmeniyim ama liseyi iletisim acisindan daha cok tercih ederdim.
Dediginiz gibi ben de 8lerle daha iyi anlasiyorum.
Ama hepsinin farkli yonleri var tabiki.
5/6larla iletisim kurmak zor olsa da okul tatile girerken gelip boynunuza atilmalari da bir baska oluyor. Buyudukce o sevgi dolu yanlarini kaybediyorlar.
Ya da kucuk siniflar surekli ustunuzu basinizi elestirir gozlerle izlemiyor sizi.
Buyuklerle de oturup muhabbet edebiliyorsunuz oyle bir guzelligi var.
Bilemedim hocam hakkinizda hayirlisi :)

merhabalar
meslek lisesinde çalışan bir ingilizce öğretmeniyim. henüz 20 li yaşlarda oldugumdan mi bilmiyorum liseden hiç mi hiç hoşlanmadım. tavırlar farkli anlayışları farklı. derste geri dönüş kesinlikle alamıyorsunuz. ergenligin verdiği bir umursamazlık en iyisinde dahi. tabi iyi bir lise olunca akademik başarı değişebilir ama ergen aynı ergen. ortaokul veya ilkokul öğrencilerinin sevgisi saygısı daha içten daha samimi.

Bence ortaokul. Merakımı mazur görün, lise öğretmenliği ortaokul öğretmenliği farklı farklı branşlar değil mi? Tercih şansı nasıl olabiliyor?

Lisede daha rahat ders işlenir görüşündeyim

Ayni biransiz ben atanmadim tabi daha.

Staj hocam lise daha rahat derdi.lise yazin derdi benim de onyargilarimi kirdi

Okula da bagli tabi

Bence ortaokul. Merakımı mazur görün, lise öğretmenliği ortaokul öğretmenliği farklı farklı branşlar değil mi? Tercih şansı nasıl olabiliyor?[/QUOT

Dikab mezunu ilk orta lise hepsine girer

9.sınıflara bile dayanamıyorum ben. Her zaman lise derim... Arkadas gibi muhabbetinizin bi ayarı olur eğlenceli olur iyi olur

Benim gibi minyon tipliysen lisede saygı konusunda zorlanabilirsin. Bransimiz ayni. Ben liseye hic cesaret edemedim. Özel okulda çalışırken lise katında nöbetçi olmak bile beni germişti ortaokulda da zorluklar var elbette. Benim en memnun olduğum yas grubu ilkokul 4. Sınıflar olmustu. İhtimalin varsa ilkokul tercih et derim. Disiplinleri harika ve diğer yas grupları gibi herşeyi ben bilirim havalarında değiller. Bilgiye açlar ve ne verirsen hemen kapıyorlar. Ayrıca bir etkinlik yaptırmak istediğinde büyükler gibi of pof etmiyorlar. En basitinden bir video izletmek, müzik dinletmek bile onlar için altın degerinde :)

10 yıl ortaokulda çalıştım son 4 yıldır lisedeyim.
Ortaokulda daha fazla gürültü kavga şikayet var. Ders işlemek ve dikkat çekmek daha zor. Tenefüslerde kafa dinlemek mümkün değil. Buna rağmen sevgileri daha samimi.
Lisede bazı şeyleri aştıkları için, üniversite derdine düştükleri için sizin dersinizi de işlerine yarayıp yaramayacağına göre değerlendirip dinliyorlar. Gereksiz gürültü şikayet yok. Muhabbetleri 10 numara, esprinizi anlayıp anında dönüş yapan yetişkinlerle ders işlemek daha keyifli, iletişime daha açıklar. Sevgileri konusunda samimi bulmuyorum çünkü çıkarları doğrultusunda davranıyorlar. Saygısızlık yapan çok az öğrenci var. Bunda belki başarılı bir Anadolu lisesi olmasının da payı var ama ben lisede çalışmaktan çok memnunum.

İzmir kız lisesinde okuduğumu söyleyeyim öncelikle. Oradan mezun değilim ancak.
Şöyle söyleyeyeyim öğrenci profilini de sen anla

Hayaller Paris, hayatlar İzmir Kız Lisesi.
Çok net belirtmişsiniz.
Ben de 27 yaşındayım hocam ve oldukça minyon birisiyim.Aslında korkum biraz da bundan.Muhtemelen bu iki liseye gidersem okulun en genç hocası olacağım. Açıkçası lise öğrencilerinden korkuyorum.Ama en iyi iki lise olduğu için de merakımı cezbediyor okullar

Bence ortaokul. Merakımı mazur görün, lise öğretmenliği ortaokul öğretmenliği farklı farklı branşlar değil mi? Tercih şansı nasıl olabiliyor?
Din kültüründe böyle bir ayrım yapılmıyor.Hepsini tercih edebiliyorum

Lise öğrencisi gibi görünüyorum hocam.Heryerde kimlik soruyorlar küçük sanıp
Ama 4.sınıfların seviyesine inemiyorum.Çok zorlanıyorum.Fazla küçük geliyorlar bana

Neredeyse her yaş grubuyla çalıştım. Lise bana ortaokuldan daha rahat geldi. Yaş itibariyle öğrenciler iletişime daha açık oluyorlar. Liseden ortaokula dönüş yaptığında çok zorlandım.

Aslında öğrenci beni sevsin diye düşünen birisi değilimdir.Hatta hiç de takmam.Benim isteyeceğim okullar da İzmirin en iyi okulları.Saygısızlık olacağını sanmıyorum.Sadece kendime pek güvenemiyorum lise konusunda.Biraz rezil olma korkusu falan var sanırım.Sonuçta ergenler ve sürekli sizin açığınızı arastırıyorlar ve en ufak bir eksikliğinizi affetmiyorlar.

hocam en iyi lise öğrenci profili dahi ilkokul veya ortaokul ogrencilerinin verdiği sevgiyi muhabbeti vermez. ama tabi sizin yapiniza da bağlı. ben diyarbakirda her teneffüs belime sarilan mini mini ilkokul ogrencilerimi cok özlüyorum. bu ictenlik benim icin on planda.

Soylediginiz liseler fen lisesi haric İzmirde ilk 3te olan liseler.
Haylaz ogrencisi bile bulunmaz pek.
Hic dusunmeyin derim

Lise öğrencisi gibi görünüyorum hocam.Heryerde kimlik soruyorlar küçük sanıp
Ama 4.sınıfların seviyesine inemiyorum.Çok zorlanıyorum.Fazla küçük geliyorlar bana

Evet ilkokul çok enerji istiyor gerçekten :) ben de malesef hic öğretmen gibi görünmüyorum. Çözümü onluk giymekte buldum. Belki size de fikir olur. Hakkınızda hayırlısı olsun artık.

Bir konuyu daha eklemek istiyorum. Lisede çalışan bir arkadaşım çok fazla zorlayıcı dini sorular geldiğinden bahsetmisti. Ateist öğrencileri bile varmis. Bunlara da hazırlıklı olarak tercih yapmanızı tavsiye ederim. "Siz hic evlenmeden önce öpusmediniz mi?" Diye soracak kadar taciz boyutuna varan sorulardan bahsetti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…