Lisede Farklı Öğretim Yöntemleri

e hadi tecrübeli öğretmenler paylaşın yöntemleri biz de öğrenelim yerimseniben

konuya başlamadan önce soru sorarım ki ortaokuldan getirdiği bilgileri nasıl diye öğrenirim.

40dk içinde anlatacağım herşeyin başlıklarını kısa kısa tahtaya yazarım.

sonra sırasıyla anlatmaya başlarım. Konuyu anlatırken olabildiğince sade bir dille anlatırım. Örneğin bir tanım yapacaksam asla kitabi bir tanım yapmam. Kendi cümlelerimle anlatmaya çalışırım. Şekille anlatabiliyorsam kesinlikle tahtaya çizerim.

Konuyu anlattıktan sonra tahtada yazdığım başlıkları göstererek soru sorarım. Ya da test kitabından sorular sorarım, hep birlikte cevaplarız bu soruları. genelde ders sonuna sadece 3-4 test sorusu sığıyor ama olsun bu da kar =))

Keşke okulumda projeksiyon aleti ya da tepegöz olsa =( Ama hiçbiri yok. Bunlar olsaydı şayet kesinlikle kullanırdım.Ama sizin okulunuzda varsa kesinlikle kullanın.

güzel paylaşımlar dilerim....
Ben uygulamaya çalıştığım bir kaç yöntemi yazmaya çalışayım.
Ses Bilgisi: Sınıfa girer girmez tüm konuşmalarımı, selamlaşmayı, yoklamayı vs. Ses uyumu olmayan sözcüklerle yaparım. Örneğin. Bu sıraları kim yamultdu. Kim yapdıysa düzeltsin. Düzensizliki sevmedikimi söylemedim mi ben size... gibi.Gerekirse o gün başımdan geçen bir olayı da böyle anlatıım.Gülüşmeler ve meraklı bakışlar başlar. Ardından neden komik bir konuşma olduğunu onlara buldururum. Nedenini onlara söyletirim. Ses olaylarının önemini kavramış olur. Asla tanımı ben vermem onlara buldururum sorularla..Hatta hangi konuyu işleyevceğimizi bile onlara buldururum.

Konu ne olursa olsun önce tablo çizerim. Tüm alt konularıı görmelerini sağlarım.

Atasözü deyimlerle sessiz sinema oynatırım. Şimdilik bunları yazabildim
Kızım ağlıyo. Vakit buldukça yazarım.

=)) benim bile hoşuma gitti bu yöntem.

Başlasınlar...Bu dersinizin kalıcı öğrenmeyi sağladığını gösterir. Ama abarttıklarında mutlaka uygun bir uyarıyla yola getiririz onları kaydirigubbakcemile5

Yorum yapan arkadaşlar branşlarını da yazarlarsa daha güzel olur bence. Ben bilgisayar öğretmeniyim
Branşımdan dolayı daha çok gösterip yaptırma tekniğini kullanırım.Projeksiyondan beni izlemelerini sağlayıp sonra kendilerinin yapmasını istiyorum. Uygulamalı olmayan derslerde de mecburen anlatımı seçiyorum.Meslek lisesinde çalışıyorum öğrenciler uygulama sırasında iyiler ama teorik anlatmaya başlayınca ilgileri uçup gidiyo malesef.Mesela işlemciyi gösterirler bilgisayara monte etmeyi de yaparlar ama çalışma prensibini sorsan hatırlayamazlar. Sık sık tekrar yapmaya çalışıyorum o yüzden.
İnşallah burdan işime yarayacak bi yöntem bulabilirim. bayanssulusmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…