- 25 Ağustos 2016
- 2.769
- 6.330
- 158
- Konu Sahibi armagan0404
-
Tesekkurler çok sagolunÖğrencilerimin lise tercih döneminde görevliyim ve bir buçuk haftadır tercihlerini beraber yapıyoruz. Yaşadığım şehirde proje imam hatip okulu var benim iyi puan alan öğrencilerimin neredeyse hepsi tercihlerinde yer verdi okula. Çünkü fen lisesinde verilen eğitimle hiçbir farkı yok, ben imam hatip lisesi mezunuyum arapça derslerinden öğrenciler korkuyor ama sadece ilk yıl 4 saat alacaklar arapça dersini ve dersin icerigi çok yalın sade, yani ingilizcedeki sen ben o fiil cümle kurma konuları gibi düşünün basit şekilde alacakalr. Onun haricinde de korkacak hiçbir şey yok buradaki proje okulu enfes eğitim veriyor. Okula gidip bilgi alabilme imkanınız varsa isterseniz okulu da görün sonra yine düşünürsünüz ne yapacağınızı.
Pardon da kim cahil anlamadım?Al işte.
Bir düzgünce fikrini söylemek var, bir de cahil cahil konuşmak var.
TeşekkürlerBenim kızımı verdiğim okul proje imam hatip. (Orta okul )
Sınava girdi ve kazandı.
Fen ve Sosyal bilimler programı uygulanıyor.
Puanı 479 idi bu sene lisenin.
17 saat yabancı dil eğitimi alacak ve İspanyolca sınıfı da var.
Fen dersleri genel olarak laboratuvarda işleniyormus.
Okulda bir sürü sosyal aktivite var ders bitiminden sonra istediği etkinliğe katılabilme hakkı var.
Proje ingilizce sınıfına verdiğim için c.tesi günleri de okula gidecek.
Ingilizce eğitmenleri yabancı öğretmen.
Bizim okulda açıkçası durum bu.
Klasik imam hatibe ben de asla gondermem ama burasi gerek orada çocuğu okuyan velilerden aldığım bilgilerden, gerekse yaptığım araştırma sonucunda beni ikna etti.
Hayirlisi olsun diyelim.
Dil ögrenmek başlı başına zor iş ama proje okulu olmalarinin sebebi ihl tabanli derslerden ziyade matematik fen derslerine agirlik verip üniversite giriş basarisini ve ihl okullarinin tercih edilirligini artirmak.
Elbette kolay olmayacaktir ama hayat tarzi bu tip bir okula uygunsa gidebilir bence
Ilkokuldan beri ingilizce dersi gördük hangi sınavda çıktı karşımıza da arapça çıkacak allaseen. 9. Sınıfta 9 saat ingilizce dersi gördük hepimiz neye yaradı nerede sorulduValla eğitim sistemi her sene değişiyor. Benim dönemimde türkçe matematik ten mezun olup sayısaldan üniversite yazabiliyordum. Okulda fizik hocasi olmadigi icin o dersleri alamadik ve ben tm den mezun oldum. Zaten bir etkisi yok diye sorun etmedim. Sonra hop sınav sistemi değişti. Ne oldu biz istediğimiz bölümleri yazamadık.
Yani uzun vadeli düşünmek ne kadar doğru bilemiyorum. Üniversite sınavına daha 4 yılı var. Girmek istediği bölümler için Arapça sınava girmesi bile gerekebilir. Her yer imam hatip ve bu dersleri üniversite sınavında yakında sormak isteyeceklerdir diye düşünüyorum.
Çok tesekkur ederimBen bir İmam hatip mezunu olarak yazmak istedim, bizim zamanımızda sbs vardı 470 gibi bi puanla Anadolu İmam hatip yazdım zaten okulun en düşük puanı 420 idi o zaman şimdi tabi dahada yükseldi, şimdi proje imamhatiplerden zaten.Hep diyorum iyiki orayı tercih etmişim, dershanedeki hocam bana İmam hatipli olduğum için sen İstanbul da bi yer tutturamazsın demişti ki şimdi Türkiye nin en iyi teknik üniversitesinde okuyorum, burdan ona selamlarYani imamhatipi kulaktan dolma bilgilerle biliyorsanız diye bu şekilde anlatıyorum. Ek dersler olarak Arapça, fıkıh, hadis, Kuran'ı Kerim gibi dersler görüyorsun ama hepsi yıllara yayılmış olduğu için ağır olmuyor. Benim kızkardeşimde proje imamhatipte okuyor son derece ilgililer ve eğitimi gerçekten çok iyi yazın okulun dershanesine başlayacak üniversite sınavına hazırlanacağı için, hocalarla sürekli temas halindeler, yapamadıkları soruları watsap üzerinden zaten her daim sorabiliyor felan ben iyi bir yer kazanacağından eminim İnşAllah. İmam Hatipler bu şekilde yani. Kendi deneyimlerimi anlatmış olayım. Birde demeden geçemeyeceğim kardeş gibi olduğum ve hâlâ asla kopmadan görüştüğümüz biricik sınıfım sizi çok seviyorum Ayrıca bizi kendi evlatları olarak gören canım hocalarımıza da buradan saygılar sevgiler.
Atanmiş ögretmen olması lazim tabii burası Türkiye her sey mümkün, elini koluni bulan biri atanmamissa bile teklif alabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?