• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lisans mezunu olup 2014 te sadece kpss gy-gk sınavına girecek olanlar

benim durum daha vahim kızlar.2006 pamukkale kamu mezunuyum.çalışma aşkıyla hemen özelde işe başladım kpssyi takmadım 2 yıl çalıştım.evlendim eşim asker habire tayin.memur olmaktan başka seçeneğim yok şimdide yükleniyorum kpssye olmuyo bitürlü ayrıca 1,5 yaşında oğlum var ne yapcam bilmiyorum .o kadar emek ,sıkıntı,gurbet,maddi manevi çok emek verdim .emeklerime yazık aileme karşıda mahcubum bi akıl verin bana tıkandım kaldım

arkadaşlar;

daha önce 2012kpss ye hazırlanan bir bayan olarak (gerçi başarılı pek başarılı olamadım 80 de kaldım) sizlerle paylaşmak istediklerim özellikle erken başlayacaksanız matematik ve türkçe ile başlayın derim çünkü 2012 de kpss formatı çok degişti matematikte konular arttı ilk defa fonksiyonlardan kpss de soru çıktı türkçede ise yaklaşık 6-7 tane dilbilgisi sorusu vardı türkçede ne var deyip geçmeyin bildiginiz zorladı 2012 kpss de türkçe döktü herkesi ben matematikte iyiyim diyen bir çok insan bunlardan biride ben olmak üzere türkçeye fazla vakit ayırdıgım için matematikte yaklaşık 10 soruya hiç bakamadım.
2012 kpss de genel yetenek çok belirleyici oldu söyle söyleyim sadece gy den yaklaşık 45-50 net yapan biri 72 alırken 30-40 gy ve 50-55 gk yapan biri 79-82 aralığında sıkıştı tabi bu verdigim rakamlar kaba bir hesap. Demem o ki matematikte çok konu vede çok soru var ve pratiklik gerektiriyor o nedenle matematige erken başlamak şart türkçede aynı şekilde tabiki..... tarih cografya ve vatandaşlıga gelince bunları en sona bırakmak en mantıklısı çünkü bunlar daha çok ezber konuları vede unutma olasılıgı çok daha yüksek yok ben hepsini birlikte devam edecem diyorsanız bunları sürekli en azından haftada bir tekrar etmenizi tavsiye ederim

benim durum daha vahim kızlar.2006 pamukkale kamu mezunuyum.çalışma aşkıyla hemen özelde işe başladım kpssyi takmadım 2 yıl çalıştım.evlendim eşim asker habire tayin.memur olmaktan başka seçeneğim yok şimdide yükleniyorum kpssye olmuyo bitürlü ayrıca 1,5 yaşında oğlum var ne yapcam bilmiyorum .o kadar emek ,sıkıntı,gurbet,maddi manevi çok emek verdim .emeklerime yazık aileme karşıda mahcubum bi akıl verin bana tıkandım kaldım

cnm al benden de o kadar. Ben de 6 yıl özel sektöre emek verdim. Evlendim ve asker eşi olmam sebebiyle tayin çıktı ve işsiz kaldım. Memur olmaktan başka çare yok hakikaten. Bilsek mezun olur olmaz kpss çalışırdık ama nerden bilelim kimle evleneceğimizi :) Şu an aynı durumdayız. Diplomalı ev hanımları:43:

Hadi başla cnm sende . Al şu kitapları boş durma. Çocuk bakma sıkıntı biliyorum ama en azından çalışmıyoruz. Seç bir ders ve yüklen...

Seni öyle iyi anlıyorum ki.Ben de 2008 iktisat mezunuyum.2009 da evlendim ve özel sektörde işe başladım 2 yıl çalıştım ve bebeğimi büyütmek için işten ayrıldım.işe başlayıp başlamama konusunda kararsızdım ama verilen emek,uykusuz kalınan geceler,sıkıntılar... düşününce insan emeğinin karşılığını almayı istiyor.ki ben çocuğumu iyi yetiştirebilmek için çalışmamayı bile düşünüyordum ama onun geleceği için,daha iyi şartlarda yetişebilmesi için en başta da kendi emeklerim için çalışmam şart! Benim oğlum da 1,5 yaşında tam hareketli olduğu ve ilgi istediği zamanda evde nasıl çalışırım nereden başlamalıyım yapabilir miyim..?? bilmiyorum:( Burdan destek olalım birbirimize lütfeennn

2014 KPSS lisans başvuruları ne zaman bilenler yazabilir mi? Biraz baktım ama göremedim, yardımcı olabilir misiniz?

aynen bende örgün...
gerçekten emek verdik... sınav zamanı sabahladık,ailemizden ayrı kaldık,maddi sıkıntılar çektik,çektirdik ve daha neler neler........
bunların karşılığını almak hakkımız bizim...
benim ofiste fırsatım baya oluyo,sigorta işi yoğun bence yürümez dersler işle...
ama sakin bi ofis olursa niye olmasın...

boş boş internette zaman harcıyacağıma ders çalışırım kat kat iyi...

pardon sen nerden mezundun..? ve yıl kaç? ben aydın adnan menderes kamu yönetimi 2009 mezunuyum...

merhaba arkadaşım konunun dışında olacak ama bir iki sorum var, mart ayında üniversite sınavına girdim ama kazanamadım hiç çalışmamıştım. bu sene tekrar girmek istiyorum nasıl çalışabilirim , örgün bitirdim diyorsunuz örgün ne oluyor (cehaletime verin) meslek lisesi çıkışlıyım o yüzden matematik, fizik gibi derslerim berbat hiç anlamıyorum özellikle matematikten birtane bile soru çözemem o kadar kötü, nasıl bi yol izlesem bana yardımcı olur musun, psikoloji okumak istiyorum olur mu dersiniz.

Örgün üniversiteye yerinde giderek okumak demek.Açıköğretimi de biliyosunuz sadece dışardan sınavlara giriyosunuz.Matematiğiniz kötüyse antremanlarla matematik diye bi kitap var ondan alıp en baştan düzenli çalışın bi de internette n konunun videosunu izleyip soru çözerseniz bence en az 15 net yaparsınız.Sözel dersleriniz iyiyse onlardan bol soru çözün matematikten konu çalışın.Psikoloji bildiğim kadarıyla eşit ağırlık puanına göre alıyor yani fizikten 5 soru yapsanız yeter matematiği türkçeyi tarih coğrafyayı yüksek tutarsanız daha iyi olur.

Örgün üniversiteye yerinde giderek okumak demek.Açıköğretimi de biliyosunuz sadece dışardan sınavlara giriyosunuz.Matematiğiniz kötüyse antremanlarla matematik diye bi kitap var ondan alıp en baştan düzenli çalışın bi de internette n konunun videosunu izleyip soru çözerseniz bence en az 15 net yaparsınız.Sözel dersleriniz iyiyse onlardan bol soru çözün matematikten konu çalışın.Psikoloji bildiğim kadarıyla eşit ağırlık puanına göre alıyor yani fizikten 5 soru yapsanız yeter matematiği türkçeyi tarih coğrafyayı yüksek tutarsanız daha iyi olur.

teşekkür ederim canım sağolasın, ancak açıköğretimden okuyabilirim malum iki çocukla okula gitmek zor olacak,inşalah kazanırım boş kalmak istemiyorum, okuak bişeyler yapmak istiyorum tekrar teşekkürler..

ben bu konuyu nasil gormemisim hayret :) bir kac tane yerdede yazdim gorenlere bilmem kacinci baski olacak ama yinede tanitayim kendimi

28 yasindayim,2 yasinda ve 4 yasinda 2 kizim var.2014 kpss ye memurluk icin girmek istiyorum matematik mezunuyum.suan yurtdisindayim.tr e gelip evime yerlesmesi duzenimi kurmam eylul ayini bulacak.o zaman baslamayi dusunuyorum calismaya.cok calismam lazim coooook

ben de 2012 kpssye girdim. kursa da gittim ama 70 aldım :) ihtiyacı önermem arkadaşlar kpss mantığında değil bence fazla kolay. ben ihtiyaç denemelerinde 90 alırken sınavda alamadım. 2014 için çalışmaya başlayacağım. kaynak öneren var mı? ya da şu uzaktan eğitim kurslarına mı kayıt yaptırsam netten dinlesem dersleri. matematikten sorunum var.

saglam bi puan almak icin gunde kac saat calismak lazim acaba :44:
sabah erken kalksam gece gec yatsam.gunduzde 3-4 saat calisabilsem toplamda 7 saate tamamlayabilsem supeeeer olur..ben eylulde baslayacagim calismaya

bende giricem kısmetse.yeni mezunum hemen dersaneye yazıldım.burda direk özele başlayıp sonra pişman olanları okuyunca iyiki de yazılmışım diyorum.ama bence istedik mi herşeyi yaparız kızlar.ekimde dersanem başlıcak. ama ben ramazanda başlamayı planlıyorum. matematiğim pek iyi değil. burdan birbirimize destek olalım. hepimiz kazanalım şu sınavı :21:

Bende gireceğim KPSS'ye.
Okul bitmemiş olacak, herhalde ileriki zamanlardaki atamalara dahil olabileceğim, Allah kısmet eder, bir aksilik çıkmaz mezun olursam.
Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Arkadaşlar merhaba sitenin yeni üyesiyim ilk mesajımı da bu içerikten atmak istedim=) Ben de 2008 Sosyoloji mezunuyum.. Ve tam bir KPSS cahiliyim=) 2014 KPSS ye girme kararı aldım ama bilmediğim o kadar çok şey varki.. Hangi sınavlara gireceğimden bile emin değilim o derece.. Genel Kültür -Genel yetenek ile YDS'ye hazırlanmayı düşünüyorum. Bilgi sahibi olan arkadaşların yardım ve önerilerine de sonuna kadar açığım=)

Selam arkadaşlar,
Ben de kpss cahiliyim lütfen bana yardımcı olun. Ben lisans mezunuyum ve üz memur olmak istiyorum. Araştırmalarım sonucu takıldığım tek bir şey var. O da A grubundan girip B den mi tercih yapılıyor? yoksa Direk B grubundan girebiliyormuyum.
Bir de asla kendim oturayım çalışayım olmuyor malesef illa disipline ihtiyacım var. Şimdi dersane arayışına geçtim.Denizlide bu alanda çok iyidir diyebileceğiniz bir dersane varsa lütfen yadımcı olabilirmisiniz? ve birde eşimin işinden dolayı tercihlerim denizli ve izmirle sınırlı olacağından kaç almalıyım ?

Selam arkadaşlar,
Ben de kpss cahiliyim lütfen bana yardımcı olun. Ben lisans mezunuyum ve üz memur olmak istiyorum. Araştırmalarım sonucu takıldığım tek bir şey var. O da A grubundan girip B den mi tercih yapılıyor? yoksa Direk B grubundan girebiliyormuyum.
Bir de asla kendim oturayım çalışayım olmuyor malesef illa disipline ihtiyacım var. Şimdi dersane arayışına geçtim.Denizlide bu alanda çok iyidir diyebileceğiniz bir dersane varsa lütfen yadımcı olabilirmisiniz? ve birde eşimin işinden dolayı tercihlerim denizli ve izmirle sınırlı olacağından kaç almalıyım ?

ilk arastirmaya basladigimda bende cok merak ediyordum a grubu ne demek b grubu ne demek diye :9: o kadar cahilmisim ki bu konuda universitede arastirma yapmadigim icin cok pisman olmustum

A grubu memurluk mufettis,denetmen yard,uzman yard gibi unvanlara sahip olan memurlar.sadece gy-gk ile olmuyor.her alanin ek bi dersi oluyor ayriyeten istedigi ve puan verdigi.mesela maliye,ekonometri,kamu vs gibi yan dallardanda puan istiyor.yeterli puan alinca (kurumlar genel olarak alt siniri 85 olarak belirliyor) girmek istedigin kurum ilan verince basvuruyorsun,bide onlarin kendi yazili sinavlarina giriyorsun.ondan da gecersen sozlu mulakata aliniyorsun.iste burda cok torpil isliyor..kisacasi uzun is A grubu..daha cok gencim bekarim falan diyorsan tabiki calisabilirsin.ama ben gibi mezun olali 7 sene olmus ve 2 cocukluysan gy gk den iyi birsey almaya bak.ilk oturum yani gy-gk den de B grubu denen duz memur olunuyor iste.

ilk arastirmaya basladigimda bende cok merak ediyordum a grubu ne demek b grubu ne demek diye :9: o kadar cahilmisim ki bu konuda universitede arastirma yapmadigim icin cok pisman olmustum

A grubu memurluk mufettis,denetmen yard,uzman yard gibi unvanlara sahip olan memurlar.sadece gy-gk ile olmuyor.her alanin ek bi dersi oluyor ayriyeten istedigi ve puan verdigi.mesela maliye,ekonometri,kamu vs gibi yan dallardanda puan istiyor.yeterli puan alinca (kurumlar genel olarak alt siniri 85 olarak belirliyor) girmek istedigin kurum ilan verince basvuruyorsun,bide onlarin kendi yazili sinavlarina giriyorsun.ondan da gecersen sozlu mulakata aliniyorsun.iste burda cok torpil isliyor..kisacasi uzun is A grubu..daha cok gencim bekarim falan diyorsan tabiki calisabilirsin.ama ben gibi mezun olali 7 sene olmus ve 2 cocukluysan gy gk den iyi birsey almaya bak.ilk oturum yani gy-gk den de B grubu denen duz memur olunuyor iste.

teşekkürler bilgiler için. Ben de sendenim aslında 5 sene oldu mezun olalı. Asla kpss yle uğraşmam öze sektör neyime yetmez derken. İş görüşmesine gidiyorum hem diploma hem tecrübe istiyorlar. E diploma var işte işe alırsanız tecrübe de olur derken baktım böle git gel girdim bi işe tecrübe olsun diye iş öğretmek neymiş bulaşıkçılıklarına kadar yptım tam iyi bir iş buldum sonra da evlilik şehir değişikliği.Bir de hiiiç bir torpli olmayan ben hem lisans mezunu hem de çeşitli sertifikalar sahibi olmama rağmen kurumsal bir iş bulamadım. Kurumsal yerler de ya çocuk olursa muhabbeti yapmaya başladılar çünkü. Ben de geç kaldım ama Allah tan ümit kesilmez diyerekten düz memur olmaya yani kpss ye girmeye karar verdim. Dersane araştırmasındayım şuanda.:31:

Son düzenleme:
Back