- 29 Nisan 2015
- 183
- 77
- 98
Merhaba arkadaşlar. Konu başlığını limon testi seçtim çünkü ikinci gebeliğimi öğrenmeyi ona borçluyum. Tabi herkeste yüzde yüz sonuç verecek değil ama benim artık ayağım sayesinde yere basmıyor. Yazdıklarım yaşadıklarımdan daha uzun olmaz umarım. 33 yaşında sağlıklı bir kadınım. Sağlıklı bir kadınım ama doktorlar öyle düşünmüyor. Zira 17 yaşından beri düzensiz adet sebebiyle gitmediğim doktor kalmadı. Şehir şehir dolaştım. Gittiğim doktorların hepsi çocuğun olmaz dedi. Bekardım ve duymak istediğim en son şey buydu. 26 yaşında hırs ve azimle 12 kilo verdim. İçtiğim testere dişli aslan pençe otundan mı bilmiyorum adetim artık düzenliydi. Ta ki 30 yaşında evlenene kadar. Evlendikten bir yıl sonra düzensiz bir kanama sebebiyle devlet hastanesine gittim. Doktor evli olduğum için acil çocuk yapmam gerektiğini zaten tüp bebek tedavisiz olamayacağımı söyledi. Çocuk düşünmeyen insanın aklına zorla çocuk sokan doktorlar sebebiyle korunmayı bıraktık ve o ay hamileydim. Bişey olacaktı. İnsan hisseder. Boş gebelikten 9. Haftada kürtaj oldum. İki ay sonrasında ilk adetimi yaşadım. Durmadı. 15 gün sonra özel bir hataneye gittik ve acilen yeniden kürtaj olmam gerektiği söylendi. Kan pıhtıları birikmiş. Çok pahalı olduğu için acile gittik. Artık biliyorum ki devlet hastanesinde doğum yapamam. Acildeki kadın doktor birşey yapamayacağını söyleyerek eve gönderdi. Kanamam durmuyordu ve söylediğim şeylerle dalga geçti. En son yatın kürtaj yapayım ozaman diyince bırakın kürtaj olmayı uslubunuzdan dolayı kan bile aldırmam dedim. İnanılmaz ağrım vardı ve çok güçsüz hissediyordum kendimi. Ve çaresiz. Ertesi gün daha makul bir özel klinikte kürtaj yapıldı. Rahim duvarı kalınlaşmıştı ve tedavim 3 ay düzenli progestan hapıyla yapıldı. 3. Ay sonunda yeniden bir operasyon gerekebilirdi. Tedirgin ama umutluydum. Muayeneye gittiğimde gerek kalmadığını yeniden çocuk düşünebileceğimizi söylediğinde o ay bir mucize oldu ve ben limon testi ile hamile olduğumu öğrendim. İdrar bir şişeye yapılıyor üzerine yarım limon sıkılıyor. Dibine çöken tortular sizin hamile olduğunuzu gösteriyor. Adetime 4 gün vardı ama ben sabırsızdım. İnanamazdım bu teste ama içime doğuyordu. Ertesi gün test aldım ve beş dakika sonra beliren ikinci silik çizgi şükür ki hamile olduğumu gösterdi. Bunları uzun uzun yazdım. İnanın yaşadıklarımın fazlası var eksiği yok. Bunu yaşayan yüzlerce kadın vardır. Umutsuz olmayın lütfen. Doktor değil Allah isterse olur.
Son düzenleme: