Libya Paylasim Alani(Tanisma)

kaydirigubbakcemile3
Libicim ben Tubişe buraya gelirken neler getirmeli,neler fuzuli hepsini yazmıştım..Çaydanlık da listededelikafadulden Ayrıca ben sütten değil de canım yogurt ve peynirden yana dertliyim demiştimhihoyyyt Sütten ben çok memnunum Judi alıyoruz genelde,kaymak gibi valla..Peynir konusunda da açıklama yapmıştık evet arkadaşımız söylediği üzere italyan peynirleri var genelde hergün hergün bayıyorr chedarlar mozarellalar ben halıs mulıs tam yaglı sert tuzlu peynır asıgıyım Turkıyeden getırtıyoruz,ayrıca yufka,salam sucuk burada guvenıp alamıyoruz onlar da Turkıyemdenkaydirigubbakcemile2 Gerı kalan hersey mevcut dıyebılırım Trıpolı baskent ve muthıs ıslek bır sehır,Bıngazıye gıtmedım sartlar nedır bılemıyorum ama Lıbyada en elı yuzu duzgun sartları guzel sehır Trıpolı...Bır de su havaalanı mevzuna cok taktık arkadaslar amanın ne var yaa ınanın ben havaalanını hatırlamıyorum bıle o kadar onemlı degıl.Sonucta bır problem cıkmadan sıkıntı olmadan hatta ve hatta cevredekılerın yardımı ve guler yuzu ıle ıslerınızı şıpppadanak halledebılıyorsunuz..Ben esımden sonra geldım buraya kızım ve bırkac aıle dostumuzla,zaten kapıda esımı gordugum an umrumda degıl dı bavullar havaalanın seklı semalı hepsı hıkaye:eek: Bıran once esıme kosmak elını tutmak ıstedım ...a.s.
Guzel goren guzel dusunur guzel dusunen hayatından lezzet alır,bana aılemle olduktan,huzurumuzu bulduktan sonra her yer cennet Allah bılıyor yaa:asigim:
Mucıze arkadasım,Trıpolıye mutlaka beklıyorum bır acı kahvemızı ıcersınız artık:1closedeyes: lahmacun simit her türlü pasta börek de yaparım size:)
Ayrıca Bıngazıden arkadaslarım var,burada cok buyuk bır alısverıs merkezı acıldı,cuma gunlerı mutlaka bır turk bayanla tanısıyoruz tevafuken:sm_cool: Hafta sonlar Trıpolıye gelen cok aıle var,tatıl ıcın..turıstık bır yer..Esımın calıstıgı fırma Bıngazıye suanda tek katlı bır alısverıs merkezı yapıyor..HADI hayırlısı:1rolleyes:

Son düzenleme:
libya su anda gercekten ekonomik anlamda en sanslı ulkelerden biri. Türkiye'nin en çok inşaat sektorune yatırım yaptığı ulkelerden biri libya. krize kadar rusya,romanya gibi ulkeler de listede ust sıralardaydı ama şimdi oralarda durum kotu. oyuzden libya daha cok ragbet gormeye basladı.

trafik cidden kotu. kurallara uymuyo kimse. cok fazla araba var ve trafik cok sıkısıyo ozellikle de aksam saatlerinde. cok fazla bayan surucu var. ama ben burda araba kullanmaya cesaret edemem sanırım şakkıdı

turkiyeden ithalat yapmıyolar cunku urunler ya yerli malı ya mısır ve tunustan geliyo yada italya vs.. yerli ve komsu ulkelerden alınanlar zaten cok dusuk maliyetli. kalite de aynı oranda tabi. libya, bi donem italya somurgesinde olmasından dolayı italyan kulturunden fazlaca etkilenmiş bi ülke; mesela libyalılar evlerinde en cok makarna pizza pişiriyolar. ben italyayla olan bagı da buna baglıyorum. dolayısıyla turk malları pahalıya maloluyo ve cogunlukla ihtiyac kalmıyo.

benim en cok merak ettigim seylerden biri de iklimdi. şu an ocak ayında ince bi montla gezmenin keyfini cıkarıyorum ama acıkcası yazını cok merak ediyorum. cok sıcak oluyomus ve de nemli. umarım pişmeyiz yazın kafamçokkarıştı

teşekkürler libyana :1hug: umarım frsatımız olur cok isterim. haftada bi gun tatil olunca biraz zor diye dsunuyorum ama kısmet...:sm_confused:

Mıracle valla sabah aksam hamur yermı bır mıllet yaa guccucuk bebelerın elınde boyları kadar ekmekler pızzalar..Artık hamur yıye yıyee hepsı hamur olmus:KK43:
Cok uzuluyorum ınan bana..Ozellıkle cocuklar son derece saglıksız beslenıyor farkında mısın genelde cok sısmanlar...Sısmanlık cok hastalıga sebeptır beslenme saglıgımız ıcın bır numaralı etken..

evet yaa benimde dikkatimi cekti burdaki hamur duskunlugu. burda surekli gittigimiz bi market var ekmek reyonunu gorunce afalladım okadar buyukki. ceşit ceşit ve cogu yaglı.gelenler torba torba alıyolardı. yanısıra cesit cesit hazır kekler pastalar kurabiyeler galetalar. bide bahsettigin x-large mankenleri bende gordum burda bikaç magazada. basta 'yok artık' demiştim taa ki o kıyafetlere sıgan adamları gorene dek :)
benimde cocuklar adına en cok uzuldugum sey temizlik konusu. apartmanda merdivenlerde, yada kapının onunde goruyorum sereserpe yayılmıslar. yiyecekleri seyleri topragın uzerine koyuyolaar mesela. uzuluyorum hasta olcak cocuklar diye. ama demekki bişolmuyo. turkler kadar narin yetiştirmeyince cocuklar bagısıklık kazanıyo belkide

AYYY burda sut urunlerı guzel degıl ya hanunam:Ayranı yogurdu peynırı sevmıyoruz pek kı ben tuzlu sert yaglı peynır hasstasıyım burada ımkansız ya bulmak Turkıyeden kım gelse bıze peynır zeytın getırıyorlar:

günaydın lıbyana süt ürünleri yazınca direk aklıma süt gelid tabi:)

nasılsınız kızlar:nazar:

:)
Anladım canım..
ıyıyız cok sukur sızler nasılsınız nerelerdesınız epeydır topıkımıze yazan olmamıs huuu

ya kızlar benim eşimde 2 haftaya kadar geliyor libyaya..şartlara göre sonra bizde geliceğiz..1 yaşında bir oğlum var..size sormak istediğim bingazi de çocuğumu rahatlıkla götürebileceğim aşılarını yaptırabileceğim bir hastane var mı?
bir de bingazi de ev fiyatları nasıl?ve şartları nedir?(eşyalı evlerin)..yani her türlü eşya var mı içlerinde..
teşekkür ederim şimdiden..

Merhabalar Mesınecıgım..
Iyı gıdıyor cok sukur haftaya Turkıyeye yolculuk ınsallah o yuzden tam gaz hazırlık ve kosturmadayız:)
Sen nasılsın neler yapıyorsun..?
Sevgıler herkese..

Merhabalar Mesınecıgım..
Iyı gıdıyor cok sukur haftaya Turkıyeye yolculuk ınsallah o yuzden tam gaz hazırlık ve kosturmadayız:)
Sen nasılsın neler yapıyorsun..?
Sevgıler herkese..

selam canım
nerelerdesin görüşemiyoruz
öpüyorum seniŞeniz

ya kızlar benim eşimde 2 haftaya kadar geliyor libyaya..şartlara göre sonra bizde geliceğiz..1 yaşında bir oğlum var..size sormak istediğim bingazi de çocuğumu rahatlıkla götürebileceğim aşılarını yaptırabileceğim bir hastane var mı?
bir de bingazi de ev fiyatları nasıl?ve şartları nedir?(eşyalı evlerin)..yani her türlü eşya var mı içlerinde..

Merhabalar arkadasım ben daha onceden belırttıgım gıbı Bıngazı hakkında derın bılgıye sahıp degılım orada yasamadım Trıpolı benım yerımhihoyyyt
Orada yaşayan arkadaş da şu aralar pek online olmuyor eminim görse seve seeve bilgi verirşakkıdı
Gercı oncekı yorumları dıkkatlıce okursanız faydası olur detaylı bılgıer ıcerıyor bazıları ev ve yasam hakkında..
Tıp konusuna gelınce..Burada bırcok yabancı ve donanımlı hastane var Sweden Hospıtal dan tutun da Amerıcana kadar..O konuda bızım sıkıntımız yok elh. ıns Bıngazı de oyledır..
Evler de tercıhe baglı kımısı doselı kımısı bos esyaları sız alıyorsunuz kı benım tercıhım ıkıncısıdırsengözlerimebaksanab
Sevgıler

merhabalar handekilinc. a.s.
ben şimdiye kadar pek ihtiyac duymadıgımdan ve henuz yeni oldugumdan nerde hangi hastane var pek bilemiyorum.ama bildigim kadarıyla yabancı hastaneler ve doktorlar yok. birkaç güzel hastane varmıs burada ben sadece bir tanesini gordum. umdugumdan gayet buyuk ve temiz bir yerdi. temel sağlık hizmetlerinde bir sıkıntı olmadığı söyleniyo dolayısıyla cocugunuzun asılarını rahatca yaptırabilceceğiniz yerler olduğuna inanıyorum.

evlere gelince..eşyalı ve eşyasız olarak kralayabiliyosunuz. esyalı evler ev sahibine gre degişiyo ama genelde oturma odası yatak odası beyaz esyalar falan oluyo. libyananın dedigi gibi esyasız tutup esyaları sonradan almak bana da daha cazip geliyo. ki biz öyle yaptık. esyalı ev kiraları 700 civarında.

daha önce de yazmıstım. ben genel olarak memnunum buradaki hayatımdan. umarım siz de gelir memnun kalırsınız. baska sorularınız olursa yardımcı olmaya calısırım :1hug:

hadi gözünüz aydın libyana. bende dört gözle bekliyorum izini.
memleket havası solumak mutlaka iyi gelecektir. gelirken bizede getir olurmu :)

:)Tesekkur ederım canım..Insallah..
1 hafta kalacagız aslında bu surprız gıdıs asıl ıznımızz temmuzda ınsallah..

Tabı getırırım bol bol memleket haavasından:* mujux

:)libyana ne güzel tatlı telaş dönemindesin şimdiden haret bitiyor az da olsa tabi kısa bir süre ama olsun yınede suprız bır geliş emınım kı cok ıyı gelecektir.sana ozaman bol bol hasret gıdermeler alışverısler gezmeler diliyorum...

Çok teşekkür ederim libim..:)
Kısa da olsa tadını çıkaracağız inşaallah..
Sevgiler

libyanında turıstık bir köyü varmış:)trıpoliye cok yakın bır yerdeymıs lıbyana gittinmi hiç janzoura...

merhabalar handekilinc. a.s.
ben şimdiye kadar pek ihtiyac duymadıgımdan ve henuz yeni oldugumdan nerde hangi hastane var pek bilemiyorum.ama bildigim kadarıyla yabancı hastaneler ve doktorlar yok. birkaç güzel hastane varmıs burada ben sadece bir tanesini gordum. umdugumdan gayet buyuk ve temiz bir yerdi. temel sağlık hizmetlerinde bir sıkıntı olmadığı söyleniyo dolayısıyla cocugunuzun asılarını rahatca yaptırabilceceğiniz yerler olduğuna inanıyorum.

evlere gelince..eşyalı ve eşyasız olarak kralayabiliyosunuz. esyalı evler ev sahibine gre degişiyo ama genelde oturma odası yatak odası beyaz esyalar falan oluyo. libyananın dedigi gibi esyasız tutup esyaları sonradan almak bana da daha cazip geliyo. ki biz öyle yaptık. esyalı ev kiraları 700 civarında.

daha önce de yazmıstım. ben genel olarak memnunum buradaki hayatımdan. umarım siz de gelir memnun kalırsınız. baska sorularınız olursa yardımcı olmaya calısırım :1hug:

teşekkür ederim cevap verdiğiniz için..benim size size ara ara sorularım olacak kusura bakmayın artık..
mesela ev nasıl ısınıyor..yani kalorifer var mı?su sıkıntısı yaşanıyor mu?
evler eşyalı olursa beyaz eşyalar (buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinası, fırın)mevcut mu evde?
diğer bir soru bankalar arası transfer var mı?yani eşim oradan türkiye ye banka aracılığıyla para gönderebiliyor mu?
şimdilik aklıma gelenler bunlar..
bir de sizin oaraya gitmeniz eşinizden ne kadar sonra oldu?

X