Lialay Blog :)

Babydustt

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012
2.116
2.445
333
Baktım baktım blog açacak yer yok normal siteden açıp buradan kopmak istemedim o yüzden açıyorum aaçtım.
Yaptığım yemekten tutun, aldığım nefese kadar sizlerle paylaşmak istiyorum. Ayrıca yorumlarınızı bekliyorum ki yorum olmazsa ben var olamam

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün bayramın 4. günü olmasına rağmen kendimi hiç bayramda gibi hissetmeden uyuşuk bir şekilde kalktım.
Elimi yüzümü yıkadım kahvaltıdır derken baktım saat 1 olmuş. Kadınlar kulubune bakındıktan sonra annem tutturdu pide yapalım pide yapalım
Aç karına pideyi duyunca yapasım geldi araştırdık ettik tarif bulduk başladık yapmaya...

2 tepsi yaptık 10 tane çıktı malzemeyi biraz bol tuttuk ee evde de malzemeden çalınmaz.
Birazcık tombik oldular ama neyseeeee

Buda bitmiş hali fotoğrafın kalitesi kötü çünkü kendimi tutamadım pidenin kokusunu aldığımda.

Tarifi merak eden varsa yazarım içimden ellerime sağlık bile dedim

Son düzenleme:
Avon'dan çok severek aldığım bir oje vardı altın rengi simli bir oje.
Ee öğrenciyiz malum her gün oje süremediğim için değerlendiremezsem ölürdüm bu ojeyi
Elimde birde taç vardı (çok severim takmayı önden savrulan saçları tutmaya birebir) kumaşı sağa sola kaymış kedim azıcık kemirmiş
Yoldum attım kumaşını aldım ojeyi, tacımı elime başladım boyamaya

Ee güzelliğine dayanamadım tırnaklara da sürüverdim onları yüklemiyorum çünkü manikürüm eksik

Baktım hızımı alamıyorum eski telefonuma geldi sıra arada kullanıyorum dedim çok soldu, soyuldu değişik olsun azıcık dedim

Birde şunlar vardı aklımda ama boyamaya anahtarım yoktu paylaşayım aklınızda fikir olsun

Ojelerin renkleri de bir harika

bayıldım bunlara...ii fikir...

Blog tarzında ki topiğin hayırlı uğurlu olsun +takipteyim

Kızma ama ; bence eski telefonuna uygulamış olduğun değişiklik pek iyi olmamış sanki
:44:

Pidelere gelince nefis görünüyorlar ellerinize sağlık
:26:

bayıldım bunlara...ii fikir...

Çok teşekkür ederim Basit ve stres attıran uğraşlar

Sizede çok çok teşekkür ederim. Telefonu fark ettim dediğim gibi hızımı alamadım
Kullanmıyorum zaten deneme tahtam oldu.
Eleştiri yapmanız da beni çok mutlu etti bir insanın her zaman artıları olmaz bana bunları göstermekte yardımcı oluyorsunuz tekrar tekrar çok teşekkürler

Rica ederim

Pidenin tarifini almadan bir yere gitmem

Çok harika görünüyorlar

Rica ederim

Pidenin tarifini almadan bir yere gitmem

Çok harika görünüyorlar

Malzemeler

5 su bardağı un
1 paker kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su

İç harcı için:

300 gr. kuzu eti
1 soğan
3 domates
6 biber
Kekik, tuz, karabiber

Hazırlanış:

Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın. Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Unun ortasına 1 paket kutu maya ilave edin un ve mayayı karıştırın. Hamuru 6 parçaya bölün. Sonra merdane ile açın. İç harcı için 2 adet soğanı çok minik olarak kesin. Domatesi ve biberleri küp olarak kesin. Karıştırma kabına soğanları, domatesleri, biberleri, 300 gr kuzu etini ilave edip karıştırın. Açtığınız hamurları üzerine kuşbaşılı iç harçtan paylaştırın. Elinizle iç harcı yayın. Pidenin kenar kısımlarını kapatık pideleri önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında pişirin. Fırına koymadan önce kenarlarına yumurta sarısı sürün.Pideler fırından çıktıktan sonra pidenin kenarlarına tereyağı sürüp servis edin.

Deneyince resimlerini sayfanda paylaşırım inşallah seninki kadar güzel olur

pideler çok güzel görünüyor ve bir o kadar da lezzetli
bu saatte karnım acıktı pidelerinizi görünce
ayrıca "topiblogun"un hayırlı olsun, bu isim de benden olsun :)

Deneyince resimlerini sayfanda paylaşırım inşallah seninki kadar güzel olur

Lütfen çok sevinirim

pideler çok güzel görünüyor ve bir o kadar da lezzetli
bu saatte karnım acıktı pidelerinizi görünce
ayrıca "topiblogun"un hayırlı olsun, bu isim de benden olsun :)

Teşekkürler kusura bakmayın akşam akşam topiblog

Unutmadan ; pide tarafi için teşekkür ederim

Rica ederimmmm. Artık topiblog vaar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…