Bay
Baya bi zaman geçmesine rağmen merhaba benim lh değerim 70 . 31 bi bilgi verir misin canım neden bu kadar yüksek bende pco var . Testesteron ve prolaktin yüksekliği de var . sınırda olanlarda .
Baya bi zaman geçmiş ama açıklamaya çalışıyım. Canım pko varsa yumurtalıkların insülin hormonuna karşı direnç geliştirmiştir bu yüzden daha fazla insülin hırmonu salınımı olur. İnsülin ise lh hormonunu arttırır. Lh erkeklik hormonunu arttırır. Artan erkeklik hormonu östrojene dönüşür. Yani böylece hem insülin direnci hem erkeklik hormonu hem kadınlık hormonu artışı hemde tsh lh oranları bozulur. Çözümü yok mu tabiki var. Pkos ömür boyu taşınacak bir durum belki ama hormonların gayet düzene girebilir. Bunun için yapman gerekenleri söyliyim nacizane.
Karbonhidratı kesiceksin (şeker un pstates beyaz ekmek hazır paketli gıdalar şişelenmiş suda dahil(pilastikler östrojeni yükseltiyor)
Günde 2-5 dilim tam buğday ekmeği, sabahları olmak üzere bir adet ya da küçük bir porsiyon meyve, sebze ve bakliyatlardan sınırlı olarak alıcağın karbonhidrat sana yetecektir. Ette karbonhidrat bulunmadığı için yiyebilirsin.
Hergün mutlaka sabahları aç karna en az yarım saat yürüyüş
Haftada iki üç defa ağırlık kaldırma sporu yapman
Fazla kiloların varsa ideal kilona dönmen
Ek olarak bitkisel takviyeler hormonların için. Net bir bilgim yok ama bunlar adaçayı hayıt vs olabilir zencefil bal tarçını tavsiye edebilirim.
Aklıma gelenler bunlar canım. En etkili olan şeyleri yazdım. Bunları yap ve iki üç ay sonra tahlil yap ve farkı gör. Kendimde de uyguluyorum. Ek olarak yaptığım bir şey oruç tutmak oldu oda senin isteğine kalmış. Merak edersen söyliyim. Bir gün oruç tutuyorum diğer gün tutmuyorum. Elimden geldiğinde yaşam tarzı edindim. Tabi sahur ve iftarda yemeğe saldırmıyorum yine az az ama güçten düşmicek kadar yiyorum. Peygamber efendimizin bir sözü var "oruç tutunuz ki sıhhat bulasınız" diye. Ha unuttuğum bir şey stresten uzak durmaya çalış onunda çok büyük payı var. Aklıma gelenler bunlardı. Allah sana da bana da bütün hastalara şifa verir inşallah