LH hormonu yüksekliği

haziranim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2008
37
1
86
Hatay
merhabalar arkadaşlar 1 buçuk yıldır evliyim ve bu ay hamile kalmayı planlıyorduk ki adetten 1 hafta sonra kahverengi akıntı geldi bu yüzden doktora gittiğimde küçük bir kist oluştuğunu söyledi ve kan testi yaptırdı normal görünüyor adetin 3.günü gel bi daha bakalım dedi
adetin üçüngü günü gittim ve hormonlar için kan testi yapıldı ertesi gün tuvalete sıkışık olarak gelmem söylendi. tahlile baktığında doktorum hormonal bozukluk olduğunu söyledi ancak kistim küçülmüş. diane diye bi hap verdi 3 ay kullan dedi bu hap doğum kontrol hapıymış. eşim ise sizlerin önerilerinizle hayıt tohumu denememizi ve hamile kalmamı denememizi istiyor.

LH 15.08
FSH 8.86

bu LH hormonu nasıl düşer? yüksek olmasının sebebi nedir? bu konuda deneyimleri olanlar paylaşırsa çok mutlu olurum

Bu arada siteyi takip ettiğim kadarıyla LH hormonunun FSH den yüksek oluşu polikistik over sendromu diye yorumlanmış ama benim varolan tek kistim de 18 mm di ve doktor küçüldüğünü söyledi. ama LH halen yüksek...

Bu arada siteyi takip ettiğim kadarıyla LH hormonunun FSH den yüksek oluşu polikistik over sendromu diye yorumlanmış ama benim varolan tek kistim de 18 mm di ve doktor küçüldüğünü söyledi. ama LH halen yüksek...

bir polikistik overli olarak sana kilo vermeni, kesinlikle karbonhidrattan uzak durmanı ve spor yapmanı tavsiye ederim....LH ANCAK BÖYLE DÜŞÜYOR!!!

polikistik over olmak için ille de çok ya da az kistin olması önemli değil...doğum kontrol hapı bir süre hormonları dengeliyecektir.. o arada hamile kalırsan iyi olur...3 ay kullanım ve bıraktıktan sonra.
ama maalesef hapı bıraktıktan bir süre sonra aynı şey oluyor...eskisi gibi ....

teşekkürler yardımların için başka arkadaşlardan da LH ile ilgili tecrübelerini dinlemek isterim. ALLAH kimseyi bebişsiz bırakmasın...

benımde lh yüksek ama kan tahlılım adet 3. gunu yapılmadı gecen ay
yarın adetımın 3. gunu kan tahlılımı yaptırıp doktoruma gıdıcem bende 1.5 yıllık evlıyım
2 aralıktan ıtıbaren pko oldugumu öğrendım ve bu arada 2,5 kılo verdım
glucopage da kullanıyorum kesınlıkle kullan derım tabıı dr sor ıstersen bı bana çok faydası oldu canım hiç tatlı istemiyor ve çabuk doyuyorum gec acıkıyorum kılo ve spor kesınle etkılı bencede lh ı düşürmede normalde bu yıl sonunda düşünüyordum gebelıgı ama ertelemıcem daha fazla sadece bı burun amelıyatım var ondan sonra düşünüyorum inaşşallah ıstedıgımiz zaman Allah ım verır hepimize

inşallah hayırlı sonuçlar alırsın canım. gelişmeleri bana da bildirirsen sevinirim. kaçtan kaça düştü neler yaptın deneyimlerini paylaş lütfen. merakla bekliyorum.

inşallah hayırlı sonuçlar alırsın canım. gelişmeleri bana da bildirirsen sevinirim. kaçtan kaça düştü neler yaptın deneyimlerini paylaş lütfen. merakla bekliyorum.

canım kendı dr gıtmedım henüz yarın tahlil sonçlarımı alıcam ve kendı doktoruma gidicem

kızlar benimde lh sonuçları çok aşırı yüksek çıktı tam 115 sonuçları böyle çıkan varmı acaba
Baya bi zaman geçmesine rağmen merhaba benim lh değerim 70 . 31 bi bilgi verir misin canım neden bu kadar yüksek bende pco var . Testesteron ve prolaktin yüksekliği de var . sınırda olanlarda .

Bay
Baya bi zaman geçmesine rağmen merhaba benim lh değerim 70 . 31 bi bilgi verir misin canım neden bu kadar yüksek bende pco var . Testesteron ve prolaktin yüksekliği de var . sınırda olanlarda .
Baya bi zaman geçmiş ama açıklamaya çalışıyım. Canım pko varsa yumurtalıkların insülin hormonuna karşı direnç geliştirmiştir bu yüzden daha fazla insülin hırmonu salınımı olur. İnsülin ise lh hormonunu arttırır. Lh erkeklik hormonunu arttırır. Artan erkeklik hormonu östrojene dönüşür. Yani böylece hem insülin direnci hem erkeklik hormonu hem kadınlık hormonu artışı hemde tsh lh oranları bozulur. Çözümü yok mu tabiki var. Pkos ömür boyu taşınacak bir durum belki ama hormonların gayet düzene girebilir. Bunun için yapman gerekenleri söyliyim nacizane.
Karbonhidratı kesiceksin (şeker un pstates beyaz ekmek hazır paketli gıdalar şişelenmiş suda dahil(pilastikler östrojeni yükseltiyor)
Günde 2-5 dilim tam buğday ekmeği, sabahları olmak üzere bir adet ya da küçük bir porsiyon meyve, sebze ve bakliyatlardan sınırlı olarak alıcağın karbonhidrat sana yetecektir. Ette karbonhidrat bulunmadığı için yiyebilirsin.
Hergün mutlaka sabahları aç karna en az yarım saat yürüyüş
Haftada iki üç defa ağırlık kaldırma sporu yapman
Fazla kiloların varsa ideal kilona dönmen
Ek olarak bitkisel takviyeler hormonların için. Net bir bilgim yok ama bunlar adaçayı hayıt vs olabilir zencefil bal tarçını tavsiye edebilirim.
Aklıma gelenler bunlar canım. En etkili olan şeyleri yazdım. Bunları yap ve iki üç ay sonra tahlil yap ve farkı gör. Kendimde de uyguluyorum. Ek olarak yaptığım bir şey oruç tutmak oldu oda senin isteğine kalmış. Merak edersen söyliyim. Bir gün oruç tutuyorum diğer gün tutmuyorum. Elimden geldiğinde yaşam tarzı edindim. Tabi sahur ve iftarda yemeğe saldırmıyorum yine az az ama güçten düşmicek kadar yiyorum. Peygamber efendimizin bir sözü var "oruç tutunuz ki sıhhat bulasınız" diye. Ha unuttuğum bir şey stresten uzak durmaya çalış onunda çok büyük payı var. Aklıma gelenler bunlardı. Allah sana da bana da bütün hastalara şifa verir inşallah

Back