Leyle-i Kadir - Kadir Gecesi

Elossa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
6.684
159
163

Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi. Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

Hz. Aişe validemiz şöyle demiştir: “Ey Allah’ın Rasulü, Kadir Gecesi’nin hangi gece olduğunu bilecek olursam o gece ne diyeyim?” diye sordum.

“Allah’ım, Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet.”

diye dua et buyurdular.

♥ Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi. Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.“Doğrusu biz Kur’an’ı kadir gecesinde indirmişizdir.

Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin?
Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır.
Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler.
Gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

♥ Kadir Gecesi dileklerimizi, isteklerimizi Allaha arz etmek için de değerli bir fırsattır. Kadir Gecesi, Allahın rahmet ve bağışlanmasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, dileyen her müminin armağanlara garkettiği bir gecedir. Hepimize hayırlı olsun..

♥ Allah'ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Kadir Gecesi'nde, bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çekidüzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz. Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun.. Kadir gecesiniz mübarek olsun!

Kadir Gecesi Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Denizlerin suyu bir an tatlılaşır.

Kadir gecesi, açık ve sakin olur, ne sıcak, ne de soğuk olur. Bulut yoktur. Yağmur ve rüzgar yoktur.

Ertesi sabah güneş, kızıl olup, şuasız doğar.Yükselinceye kadar sanki büyük bir tabak gibidir.

Kadir Gecesinde köpek sesi duyulmaz diyen âlimler de olmuştur.

ALLAH CÜMLEMİZİN DUASINI KABUL ETSİN İNŞALLAH.!!!
Dualarınızda beni de unutmayın,Allah kabul etsin...

Peygamber Efendimiz (asm) Mikail’i (as) hiç gülerken görmediğini bir gün Cebrail’e ifade buyurdu ve şöyle sordu:
“Ey Cibril! Mikâil’i (as) hiçbir zaman gülerken görmüyorum? Bunun hikmeti nedir?” Cebrail (as) dedi ki:
“Cehennem yaratıldığı günden beri Mikail hiç gülmedi.”

ALLAH'ım;
yüzümü sana çevirdim. . Bütün işlerimi sana havale ettim. .Bütün varlığımı sana bağladım. . Korkularım ve arzularım başkasına değil, ancak Sanadır...
Sendedir. . Sığınışım ve yalvarışım Sanadır. .İndirdiğin kitaba ve gönderdiğin peygambere inandım. . ALLAH'ım: Bana Anne ,Babam, kardeşlerim,çocuklarımıza , bütün müslüman dünyasına sabır barış ve huzur ver... Hastalarımıza ŞİFA Dertlilere deva ver Rabbim! ALLAH'ım;Bizlere helal kazanç, hayırlı rızk ve bereket ihsan eyle.!
Üzerimizden sevgini ve merhametini eksik etme YARABBİM....(AMNİN)

Allah razı olsun çok güzel paylaşım olmuş...
Rabbim hepimizin dualarını bu mübarek günde kabul etsin inşallah..

Rabbim sana en kısa zamanda hayırlısıyla bir bebek nasip etsin inşallah Elossa
ve isteyen herkese...

Sağol canımm Allah razı olsun senden de,çok teşekkür ederim..
Duan için tüm yüreğimle Aminnn diyorum...Allah kabul etsin inşallah cümlemizin dualarını

Sağol canımm Allah razı olsun senden de,çok teşekkür ederim..
Duan için tüm yüreğimle Aminnn diyorum...Allah kabul etsin inşallah cümlemizin dualarını

aminn canım benim...

çok güzel paylaşım dualarınızda bizleride unutmatın inşallah

günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr
bu mübarek günde hepimizin açılan elleri boş çevrilmesin
gözlerimizin yaşı dinsin,heeppppp mutluluk gözyaşı dökelim
rabbim sana açılan elleri,sana edilen dilekleri,sana sığınan kalpleri,
seni seven gönülleri,sana yapılan ibadetleri makamında kabul et
aciz kullarınında sana ettiği duaları efendimiz (s.a.v )yüzüsü hürmetine şu kadir gecesi hürmetine
geri çevirme dindir gönlümüzün acısını,taddır bize o analık duygusunu
hissettir bizlere o canı içimizde taşıma hissini,göster bizlere o melek evlatlarımızın yüzünü
anne olmayı,o kutsal görevi yapmayı bizlerede nasip et mevlam
sen neylersen güzel eylersin bizlerede göster o güzellilklerinden
yarabbi ellere bakıp iç çektirme ,hülyalara dalıp gözyaşı döktürme
ne olur yaradanım nasip et bizlere hayırlısıyla evlat ne olur kurban olduğum allahımmmmmmmm
ne olurrrrrrrrrrrrrrr

aminnn cemrem kuluna Rabbim hayırlısıyla evlat nasip eyle hazinende çok Allah'ımmmmm

aminnnnn canım aminn inşallah...
Rabbim en kısa zamanda sana da bebek nasip etsin inşallah...
gölzerim doldu hee..

aminnn cemrem kuluna Rabbim hayırlısıyla evlat nasip eyle hazinende çok Allah'ımmmmm

gölzerim doldu hee..

sağolun allh razı olsun kızlarrrrrr
edilen ne dilekler varsa rabbim hepimizinkinide kabul etsinnn

çok güzel paylaşım dualarınızda bizleride unutmatın inşallah

unuturmuyuz canım benimm aminn inşl yüreğinden ne geçiyorsa o olsun...

aminn canım yürekten katılıyorum dualarına

aminnn canım cümlemize inşallah

gölzerim doldu hee..

aminnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…