HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, yemin etmezse Meclis'te yasama çalışmalarına katılamayacak. Sitene Ekle
Milletvekili yemin metninde değişiklik yaparak, "Türk milleti" yerine, "Türkiye milleti" ifadesini kullanan Zana, yemin töreninin sonunda yeniden kürsüye çağrılacak.
Meclis yetkilileri, Zana'nın, Zonguldak milletvekillerinin de yemin etmesinin ardından ve birleşim sona ermeden, ant içmek üzere yeniden kürsüye davet edileceğini bildirdi.
Yetkililer, Zana'nın bugün ant içmemesi halinde gelecek birleşimde de yemin etmeyen milletvekilleriyle adının okunacağını ve kürsüye çağrılacağını kaydetti.
Leyla Zana'nın yemin etmemesi halinde Meclis'te yasama çalışmalarına katılamayacağını belirten yetkililer, Genel Kurul'da konuşma yapamayacağını, oy kullanamayacağını, yasa teklifi veremeyeceğini, ancak özlük haklarından yararlanacağını ifade etti.
Bir kelime bu kadar mı önemli? Yine ve yine diyorum bu ırkçılıktır. Türkiye ifadesi yerine Türk kullanacaksın " demek despotluktur.
Sanki kadın Kürt milleti demiş kadar büyük tepki olmuş..
çözüm süreci buzluktan çıkınca o da değişir, ama ben bu kadar alınganlığı anlamıyorum eminim bu insanlar amerikada yaşada, tanrı amerikalıları korusun demekten rahatsız olmazdı
çözüm süreci buzluktan çıkınca o da değişir, ama ben bu kadar alınganlığı anlamıyorum eminim bu insanlar amerikada yaşada, tanrı amerikalıları korusun demekten rahatsız olmazdı
Bir kelime bu kadar mı önemli? Yine ve yine diyorum bu ırkçılıktır. Türkiye ifadesi yerine Türk kullanacaksın " demek despotluktur.
Sanki kadın Kürt milleti demiş kadar büyük tepki olmuş..
Bir kelime bu kadar mı önemli diye bence Zana'nın yeminini kabul etmeyenlere değil , bu kelimeyi söylememekte direnen Zana ya sorulmalı .
Kabul edelim ki ; yıllardır süregelen bir yeminin sözlerini olduğu gibi söyleTmekten daha ırkçı bir duruştur; söylememekte bu denli ısrarcı olmak .