Leyla - Alexandra Cavelius

PrensesPeri

yepyeni bir yaşam :)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
8.601
583
723
39
Eskişehir

LEYLA BOSNALI BİR KIZIN YÜREĞİNİZİ BURKACAK VE TÜYLERİNİZİ ÜRPERTECEK GERÇEK HAYAT ÖYKÜSÜ Bosnalı Leyla büyük bir kâbusu atlatmıştı: Bosnadaki toplama kampında geçirdiği iki yılı. Binlerce kadının travma geçirmesine neden olan savaşın karanlık ve baskıcı yüzünü anlatan bir kadın... Onun isyankâr öyküsü ve acıyla dolu dokunaklı kaderi... Bu kitabın kapağını açmadan önce, cehenneme açılan bir kapının eşiğinde olduğunuzu bilmelisiniz. İnsan denilen yaratığın bütün kötülüklerini sergiye çıkarttığı bir coğrafyaya, Balkanlara adım atacaksınız Kadınların beden ve ruhlarının nasıl lime lime edildiğini okurken insan uygarlığı denilen barbarlıktan kaçıp, en vahşi hayvanların şefkatli uygarlığına sığınmak isteyeceksiniz. -Sydsvenska Dagbladet.

Bu kadar acı ve yürek burkucu bir kitap okumadım. Ağlayarak elimden bıraktığım kitaba her seferinde geri döndüm. Korkunç bir öyküydü. Bir zamanlar basın organlarında Yugoslavyanın adıyla birlikte duyduğum etnik temizlik, toplama kampı, toplu tecavüz gibi sözcüklerin ne anlattığını bu kitapla anladım. -Allt om Böcker

Balkanlarda neler olup bittiğini anlatan sarsıcı bir kitap. Leyla kendisinin ve başka kadınların yaşadıkları cehennemi haykırıyor... Bu kitabı sonuna kadar okuyup bitirmeden duramıyorsunuz. -Svenska Dagbladet

Eğer yetkim olsa her okula insanlık dersi diye bir ders koyar ve bu kitabı herkesin okumasını zorunlu kılardım. -Dagens Nyheter

insanın okurken içi parçalanıyor bazı yerlerde midesi kalkıyor.yaşanmış bir hikaye olması derinden etkiliyor.tavsiye ederim.

okuyupta halimize şükretmemiz gereken,çoğu yerinde yok artk bu kadar da olmaz dediğim,uzun süre etkisinden çıkamadığım güzel bi kitap...

Çok güzel bir kitap. Okurken göz yaşlarımı tutamadım.
Satış listemde var isteyen olursa gönderebilirim.

evde rafta öylece duruyor.... zaten bi kitabın elimde durma süresi en fazla 3 gün... okuyayım da varoluşçu psikoterapiye öyle geçeyim en iyisi::)

bugün aldım , yorumlarınızı okuyunca başlamak için sabırsızlandım vallaa.s

ilk çıktığı zamanlar da bende yorumları okuyup almıştım ama beklediğim gibi çıkmadı evet yaşananlar gerçek malesef ki bu işin üzücü yanı ama ben kitap olarak daha başarılı birşey bekliyordum

ben de çok beğendim kitabı kesinlikle herkez okumalı ders çıkartmalı
zaten çerez gibi kitap.1 günde bitiveriyo

Son düzenleme:
okudum,sinirlerim alt üst oldu,okuduklarıma inanmak istemedim ve leylanın bu kadar şeye rağmen nasıl hayatta kaldığına şaştım,ben olsaydım dayanamaz o olayların içinde bir yerde kendimi öldürürdüm herhalde.çok güçlü bir kızmış,takdir ettim.

O dönemi tekrardan hatırlamak çok kötüydü.. Allah birdaha hiçbir ülkeye yaşatmasın... Kitap birgünde bitebilen bir kitap..

kitabı herkese tavsiye edrim çicekböceğin dediği gibi bende birgünde bitirdim hiç sıkılmadan heyecanla..

ben dün gece başladığım için dün bitirememiştim ama bugün bitti.böyle bir iğrençliği hiç bi canlı yapmaz ya..şu insanın insana yaptığını hayvan yapmaz insana...yazık çok yazık böyle canilere sapıklara..acaba leyla şimdi nasıldır

mahkemesının olacağı ve tehditler aldığı yazıyordu böyle bir durum da iyi değildir sanırım

bende bu yaz kardesimin tavsiyesiyle okudum inanin oglen basladim aksama bitirmisin..surukleyici bir kitap insan gercek olaylari okurken sikilmiyor...ben cok etkilendim okurken..cokta uzuldum...hala bazen aklima geliyor leylanin yasadiklari...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…