Kontakt Lens lens suyu

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.545
kızlar bir arkadaşım bu akşam bende kalmak zorunda ve kendisi lens kullanıyor ama yanında hiçbir şeyi yok lens suyu da yok. en yakın nöbetçi eczanede de lens suyu kalmamış. ne yapabiliriz lenslerini neyin içine koyabilir bilen var mı?

benim peçete içine koyduğum çok olmuştur,

kuruyor ama suya koyunca tekrar yumuşuyor,

dikkat etsin ama kuruyunca kırılabilir...

ben hergün çıkarır koyarım normalde ama arkadaşın gibi ayda yılda bir böyle talihsizlik başıma geldiyese genelde o akşam lensle yatmayı tercih ediyorum,çünkü lens suyunun yerini başka hiçbirşey tutmaz.sakın hazır suya falan koymayın.

bende yıllardır lens kullanıorum ama mutlaka her gece yatarken çıkarırım. biliorum her gün tak çıkar zor ama yapacak birşey yok.
arkadaşın en mantıklısı temiz bir peçeteye koysun bence de. ama sabaha kadar kurur lens suyu alınca dikkatlice koy düzeliyor biraz bekleyince..

benim peçete içine koyduğum çok olmuştur,

kuruyor ama suya koyunca tekrar yumuşuyor,

dikkat etsin ama kuruyunca kırılabilir...

iyide peçeteye koyarsa sabah kalkınca lensi takamaz ki,eve nasıl gidecek derecesi yüksekse,yada direk eve gitme durumu varmı,hem peçetedeki minik tüyler falan lense yapışır,bence lensle yatması en mantıklısı.

Ben de bazenlensle uyuyakalıyorum, çıkarmıyorum ama baş ağrısı yapıyo. Öyle bi sorun varsa sanırım en mantıklısı peçete. O da solüsyonda yumuşasa bile takınca batıyo.
Komşulara falan sorun bence artık her evde bi lens kullanan var.

Uyumamis olan bir komsun, yakinda bir arkadasin varsa onlara sor. Lens kullanan cok kisi var, evlerin birinde lens solusyonu vardir belki.

Aman ha diyim sakin suya koymak , acikta birakmak gibi seylere kalkismayin. Bir arkadasimiz peceteye koyuyormus, sonra da suda yumusatiyormus, boyle birseyi dusunemiyorum bile. Ben kac yildir lens kullanan biri olarak kesinlikle solusyondan baska birseyin icine koymayin o lensleri diyorum.

Ama lensle uyumak da zor. Doktorlar tavsiye etmiyor. Ayrica uyurken lensler goze yapisiyor kuruyup. En azindan ben lensle uyuyakalirsam boyle sorunla karsilasiyorum. Gerekirse o gece uyumaz, ya da azar azar uyuyup, sonra gozlerimi yasartip lensleri nemlendirirdim herhalde. COk zor bir durum.

normal suya koyunca oluyomuş aslında ama dikkat et kornea yiyen bakteri falan bulaşmasın ııuuhyyy bi tuhaf oldu içim

benmde lens kabım kaybolmştu bi kaseye su doldurup içine bırakmıştım yapcak başka bişey yok. Bişey olmuyo zaten merak etmeyn.

bu gecelik idareten serum alın eczaneden ona koyun sürekli kullanıma uygun değil ama acil durumlarda işe yarıyor.

günlükse her gün çıkarması gerekiyordur ama bi günden bir şey olmaz sabah batma hissedebilir sadece.. sakın solüsyondan başka bi suya koymasın iltihap kapabilir ilk kullandığımda günlük lensimi suda temizleyip solüsyona koymuştum acısını çok kötü çektim.. şimdi haftalık kullanıyorum (3senedir) haftada bir çıkarman yeterli (doktor aksini söylese de dinlemiyorum)

Benimde cok basima gelmisti. 1 aylik lensi daha onceki gun yeni paketinden acmis olmama ragmen bile cope atiyordum boyle bi durumda. Normal icme suyuna falan koysanda ertesi gun gozune takamazsin cok acitiyo. Lenslerle uyumakta zararli ve mantikli degil. Atsin gitsin bi kerelik kiysin lenslerine. Yapacak bisey yok.

bu tip durumlarda en mantıklı çözüm lensle yatmak. 40 yılda bir olacağı için, bi sıkıntı yok.

cnm benımde nrmalde lenslerım 6 gun gözde kalmya dayanıklı ama bende aynı senın gıbı hergece cıkartıyrom daha saglıklı dımı ama oldukı anı bı kalma ısı cıkarsa hıc duşunmeden yatıyorum

bir kere bu şekilde zor durumda kalmıştım lenslerimi kaynamış ama soğutulmuş suya koymuştum sabah taktığımda bir rahatsızlık hissetmedim bende asla lensle uyuyamayanlardanım 5 yıl kullandım bir gece bile lensle yatmamışımdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…