Kontakt Lens Lens kullanmaktan korkuyorum

afkzbyd

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
312
1
lens kullanmak istiyorum daha önce hiç kullanmadım ama korkuyorum kızlar... bi cesaretlendirirseniz herkes yapamazsın diyo pooffff ama gözlükten sıkıldım bide benim gözümde çok damar var yani ya daha fazla artarsa bide yeni bi lens çıkmış diye duydum 3 ay boyunca hiç çıkarmıyomussun ama gözde fazla oksijensiz kalır degil mi napıcam ben çok endişeliyim ya :KK50:Eki Görüntüle 485232

Son düzenleme:
lens kullanmak istiyorum daha önce hiç kullanmadım ama korkuyorum kızlar... bi cesaretlendirirseniz herkes yapamazsın diyo pooffff ama gözlükten sıkıldım bide benim gözümde çok damar var yani ya daha fazla artarsa bide yeni bi lens çıkmış diye duydum 3 ay boyunca hiç çıkarmıyomussun ama gözde fazla oksijensiz kalır degil mi napıcam ben çok endişeliyim ya :KK50:Eki Görüntüle 485232

cnm benım lens baiarda takması zor ama alıştıkca kolaylaşan bışey yanı böle bı rahatlık varken ugaşma derım gözlukle sankı kendı gözun gıbı hıs hıssetmedıgın madde ama en saglıklısı yatmadan ve yıkanırken dnıze gırerken cıkarılması ben öle yapıyorrum cok ta memnnum lenslerım 6 gun gözden cıkmayan cıns olmasına ragmen hergece cıkartıyorum

aslında bende alırsam her gece çıkartıcam ama ne biliyim işte soyle takması kolayda çıkarması zor gibi çarsamba günü doktora gidicem hadi hayırlısı...

aslında bende alırsam her gece çıkartıcam ama ne biliyim işte soyle takması kolayda çıkarması zor gibi çarsamba günü doktora gidicem hadi hayırlısı...

cnm başlarda talkmada cıkarmada zor geldı ama sonrdan otururken bıle cıkarır duruma gelıyosun tatlım

benim yıllar oldu lensi kullanmaya başlayalı.
sadece ilk taktığım gün ufak bir problem yaşadım o da gözümün alışık olmadığı için...
şimdi ise yıllar oldu çok şükür kontrollerime giderim hiç bir sorunum yok.
kullanımı gayet rahat gözlüğe göre görme durumu daha net,gözünde hissetmiyorsun bile..

ben kozmetik lens kullanıyorum ilk üç gün cok sıkıntılıydı cıkarıp takmak smdi saniyelik bi işlem haline geldi bazen unutuyorum bile gözümde oldğnu.. eğer hijyenik kullanırsan hiç bsey olmaz.. göz kuruluğu yaptğı söyleniyor onun içinde yapay göz yasları var ondan kullanırsın olur biter.bence gözlük daha riskli ya düşersen ve cam parçaları gözüne girerse?

5 senedir numaralı şeffaf lens kullanıyorum
lenslerimi alıp eve geldiğimde ilk lensi takmam 1,5 saat sürmüştü
ikincisini de 15-20 dakikada aynanın karşısında ağlaya ağlaya takmıştım
2-3 güne elim alışmıştı
şimdi 2sini çıkarmam 10 sn mi almıyo

gözlüğe göre yaz-kış çok rahat
ama kullanacaksan temizliğine mutlaka dikkat et ve gece yatarken çıkar derim
göz bu sonuçta ne olur ne olmaz değilmi :KK34:

Yapamazsın, edemezsin diyenlere hiç aldırmayın ve tecrübe ederek öğrenin yapıp yapamayacağınızı.
Yapabildiğinizi göreceksıniz :-)

Ben de çok tedirgindim, ama çabuk alıştım.

Ayrıca bir hafta, bir ay çıkarmadan nasıl duruluyor anlamış değilim.
Bir gece çıkarmasam görüşüm bozuluyor, gözde de kirleniyor lensler.
Sağlık açısından muhakkak çıkarmak gerekiyor zaten her gece.

5 senedir numaralı şeffaf lens kullanıyorum
lenslerimi alıp eve geldiğimde ilk lensi takmam 1,5 saat sürmüştü
ikincisini de 15-20 dakikada aynanın karşısında ağlaya ağlaya takmıştım
2-3 güne elim alışmıştı
şimdi 2sini çıkarmam 10 sn mi almıyo

gözlüğe göre yaz-kış çok rahat
ama kullanacaksan temizliğine mutlaka dikkat et ve gece yatarken çıkar derim
göz bu sonuçta ne olur ne olmaz değilmi :KK34:

tabikide zaten hijyen çok önemli ama benim korkum ya takamaz çıkaramazsam bide çok panil yapıyorum elimi gözümün içine faln nasıl sokuyosunuz ya :)

tabikide zaten hijyen çok önemli ama benim korkum ya takamaz çıkaramazsam bide çok panil yapıyorum elimi gözümün içine faln nasıl sokuyosunuz ya :)

dedim ya mesele ilk gün canım
onu atlatırsan git gide kolaylaşıyo sıkma canını

bende korkuyodum almadan önce
lensleri alınca e dedim naapayım aldık artık bi şekilde takıcaz

numaralı lens alacaksan ve astigmat yoksa gözlerinde lensler çok pahalı değil zaten
ayrıca aldığın gün kullanman gerekmiyor paketi açmadığın sürece bir lensi 2-3 yıl bekletebilirsin
ne zaman cesaret gelirse o zaman takarsın :KK34:

lensle ilgili çok sorum var lütfen biri yardımcı olsun ya :KK43:

ben mi pisim anlamadım ki ben çıkarmıyorum bazen bi hafta hiç çıkarmadığım oluyo..:)
6yıl oldu kulllanıyorum çok şükür hiç bi sorun yaşamadım..
çok büyük rahatlık valla benimki de numaralı..
ama alerji olan arkadaşlarım oluyodu..

canım ben 4 yıldır lens kullanıyorum çok memnunum gözlükten çok daha rahat başlarda evet biraz zorlanıyosun ama sonra okadar çok alışıyosunki ben aynaya bakmadan takıyorum şimdi :KK9: o tür lenslere bende güvenememiştim o yüzden günlük takıp çıkarmalık lens kullanıyorum

7 yıldır lens kullanıyorum. Soruların varsa cevaplayabilirim.
4.50 derece miyopum. Gözlük kullanıyordum ama o kadar rahatsız ediciydi ki iyi ki lense geçmişim diyorum.
Lensi ilk hastanede takmışlardı. Eve öyle gelmiştim. Gözüm alışsın diye ilk gün 2 saat takıp çıkaracaksın demişlerdi.
2 saat geçti çıkarmam lazım. Ayna karşısında tam 1 saat uğraşmıştım :)
Sonraki gün 4 saat sonraki gün 6 8 derken gözüm alıştı.
Tabi ki zorlanacaksın ama sonra saniye sürmeyecek.
Gözünü yormamak için gece yatarken çıkarman en iyisi.
Doktora muayene olursan senin gözün için en uygun lensi verecektir.
Aklına takılan bir şey olursa sorarsın canım yardımcı olmaya çalışırım.

12 yildir dereceli lens kullaniyorum. Hic bir sorunla karsilasmadim. Evet ilk gün takip cikarmak zor oldu ama sadece bu.
Düzenli kontrollere gidersen, iyi bir marka lens kullanirsa ve hijyenine dikkat edersen hic bir sorunla karsilasacagini sanmiyorum.
Ben her aksam cikariyorum lenslerimi, aylik lens kullaniyorum. 3 aylik, hatta yillik kullanan arkadaslarim da var, onlar da cok rahat diyorlar ama ne bileyim, yirtilsa, düsse filan, en azindan sadece 1 aylik lensimi kaybetmis olurum, bi de zaten sanirim aliskanliktan en temizi aylik lens gibi geliyor.

Bence rahat olun çekinecek hiçbir şey yok.
ben de 5 senedir numaralı lens kullanıyorum. hiç gözlük kullanmadan direkt lense başlamıştım.
elbette zorluk çektim ilk başta. yeri geldi takamadığım için okula geç kaldım :) ama sonunda alıştım. şimdi bakmadan çıkarıp takıyorum.
yani udak tefek zorluklalrı elbette aşarsınız. önemli olan hijyen.. hijyene aşırı önem verirseniz hiç zorluk yaşamadan senelerce kullanırsınız..

X