Arkadaşlar netten elite line ve fantasy line ile ilgili bilgi buldum...
kopyalayıp yapıştırıyorum size
FANTASY LİNE
%42 su ihtiva eden günlük kullanımlı kozmetik lens. Fantasy lensleri, Rainbow Colors lenslerinin 3. neslidir. Piyasaya 2003 yılında verilmiştir. Renkleri ve teknik özellikleri Rainbow Colors’ la tamamen farklı olup,3 renk olarak tasarlanmıştır. Fantasy kontaktlenslerinin dış kenarı siyah hareli, pupila kenarıda renkler arasında daha doğal bir geciş sağlamak için kahve rengidir. Dolayısı ile, irisin dış kenarında bir hare oluşturmakta ve gözü daha büyük ve güzel göstermektedir
Temizlik H2O2 ihtiva eden temizlik maddeleri renk solmasina yol açabildiginden tavsiye edilmez. Diger tek solüsyonlari herhangi biri kullanilabilir.
RAİNBOW ELİTE LİNE
Açıklama:
%38 su ihtiva eden günlük kullanımlı kozmetik lens. Elite Colors lensleri, Rainbow Colors lenslerinin 2. neslidir. Piyasaya 2000 yılında verilmiştir. Renkleri ve teknik özellikleri Rainbow Colors’ la tamamen aynı olup, boyama şekli ve tasarımı farklıdır. Elite Colors’da renk, iristen daha dar, pupiladan daha geniştir. Dolayısı ile, irisin rengi dış kenarlardan gözükmekte ve doğal bir hare gibi durmaktadır. Renklerin değişik adlandırılması, Rainbow Colors ile karıştırılmayı önlemek içindir.
Temizlik:
H2O2 ihtiva eden temizlik maddeleri renk solmasına yol açabildiğinden tavsiye edilmez. Diğer tek solüsyonları herhangi biri kullanılabilir.
Lens Ömrü:
Kullanım talimatlarına uyulduğunda kullanım süresi asgari 1.5, azami 2 sene olarak saptanmıştır. 1.5 sene sonra değiştirilmesi tavsiye edilir.
burada benim anladığım şey...elite linelarda gözbebeği daha geniş ve tek renk yani haresiz renk (ama kendi göz kenarın gözükerek hare oluşturuyor)
Fantasy line ise hem gözbebeği deliği kenarında hem de dış kenarda hare var yani 3 renk içiçe ve de dolayısıyla gözbebeği daha küçük...
pupila dedikleri şey gözbebeği deliği demek oluyor...geniş pupila...geniş gözbebeği deliği yani.....iris de gözün renkli kısmına deniyor...