Kontakt Lens lens kullanan varmı?

Etlibutlu

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
875
151
günaydın arkadaşlar lens kullanan varmı.ben yeni başladım takamıyorum bi türlü.yarım saatimi felan alıyo:)))))

:KK1: tek gözümü takmak için yarım saat uğraşıp vazgeçtiğimi bilirim.

vazgeçme ama artık aynaya bakmadan tek elle takabiliyorum tabii ara ara :KK53:

Var ama yok :) bende o takma faslından hoşlanmadığım için kullanamıyorum. Buradan alacağınız yardım yok, aldığınız yerde size kısa bir tak çıkart eğitimi vermeleri lazımdı.

Ama şunu söyleyebilirm günlük lens kullanıyorsanız işiniz çokkkk zor, aylıklar biraz daha kalın ve daha rahat takılıyor.

Ben numaralı (gözlük yerine mecburi yani) lens kullanıyorum.İlk takıldığında çok rahatsız olmuştum, gözümün içine bir şeyler sokuyorlar diye, takan kadının eline vuracaktım o derece :KK1: Sonra gözlük takmak yerine daha rahat olduğu için hemen alıştım.
Ellerinizi önce güzelce yıkayıp, kurulayın, ben solüsyonda olan lensleri çıkarıp tekrar solüsyon damlatırım içine, parmak uçlarımı da solüsyonla ıslatırım, sonra sol gözüme takacaksam lensi sağ işaret parmağımın ucuna koyar sol baş parmak ve işaret parmağıyla sol gözümü alttan üstten açar, lensi takarım.Yerine oturması için de bir kaç kez gözlerimi açar , kapatırım, oldu bitti.Alışınca kolay geliyor özetle.

lensi işaret parmağınıza alıyorsunuz. yukarı doğru bakıp göz kapağınızı hafif çektirebilirsiniz ilk seferler için. lensi alt kısmından yerleştirip yavaşça aşağı baktığınızda oturması lazım. bilmiyorum anlatabildim mi:KK70:

benimde numaralı günlük lens.ama lensi aldığım yerde hiç göstermediler şöyle takılacak diye.çok zorlanıyorum takarken ilk gün taktım 5-10 dk sonra çıkrttım bişeyler batıyo gibi oldu.bide uzağı göremiyodum ben şimdi uzak iyi ama yakında bişeye bakınca mesela bi yazı felan okurken gözlerim buharlanıyo gibi oluyo bulanık görüyorum:KK43:(

benimde numaralı günlük lens.ama lensi aldığım yerde hiç göstermediler şöyle takılacak diye.çok zorlanıyorum takarken ilk gün taktım 5-10 dk sonra çıkrttım bişeyler batıyo gibi oldu.bide uzağı göremiyodum ben şimdi uzak iyi ama yakında bişeye bakınca mesela bi yazı felan okurken gözlerim buharlanıyo gibi oluyo bulanık görüyorum:KK43:(

Bazı lenslerin tersi düzü var gibi.Eğer baktınız, lens gözünüzü rahatsız ediyor, solüsyonla tekrar temizleyip tersini takın, bazen oluyor öyle.Bazen içinde tortu falan kalınca bulanık görme söz konusu olabiliyor, bu yüzden kabından alıp içine dışına solüsyonu sıkıp, yoğun ışık altında bir bakın temizliğine.

Bir de eski zamanlarda göz lense uyum sağlayabilir mi diye günlerce, saatlerce hastalara lens takıp bir köşede uyum çalışmaları yapılırmış, kimi göz kabul etmezmiş, şimdi bakkaldan ekmek alır gibi her yer lens satışı ve dağıtımı yapıyor.Bunu da aklınızda tutun, belki gözünüz lense alerjik ya da başka sebeple tepki de bulunuyor, kabul etmiyor olabilir.

Bazı lenslerin tersi düzü var gibi.Eğer baktınız, lens gözünüzü rahatsız ediyor, solüsyonla tekrar temizleyip tersini takın, bazen oluyor öyle.Bazen içinde tortu falan kalınca bulanık görme söz konusu olabiliyor, bu yüzden kabından alıp içine dışına solüsyonu sıkıp, yoğun ışık altında bir bakın temizliğine.

Bir de eski zamanlarda göz lense uyum sağlayabilir mi diye günlerce, saatlerce hastalara lens takıp bir köşede uyum çalışmaları yapılırmış, kimi göz kabul etmezmiş, şimdi bakkaldan ekmek alır gibi her yer lens satışı ve dağıtımı yapıyor.Bunu da aklınızda tutun, belki gözünüz lense alerjik ya da başka sebeple tepki de bulunuyor, kabul etmiyor olabilir.

teşekkür ederim.aynen bende hiç deneme felan yapmadılar aldım gittim okadar

Bazı marka lensler yanma batma yapıyor ondan sormuştum lens markalarını bi araştır ya da kullandığın markayla ilgili netten yorumlara bakabilirsin başlarda takması biraz zor ama zamanla alışıyo insan

bununla ilgili uzmantv de filan videolar var onları izleyin.ben de ilk aldığımda takamadım.netteki videoları izledim.bikaç günde alıştım...

bende numaralı kullanıyorum 9 yıldır..
ilk aldığımda bütün gün uğraşmıştım ama ağladığımı bilirim sinirden :KK52:
tabi şimdi aynaya bile bakmadan takıyorum çıkarıyorum fln :KK53:
sende alışırsın birkaç güne merak etme :KK34:

Konu ilgili başlığa taşınmıştır.
Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya dikkat edelim.

Merhabalar,

Göz numaram 1,75 miyop. 1 gün için lense ihtiyacım var. Numaralı lens kullanan arkadaşlar aynı numaradan olan lenslerinizden açılmamış 1 çiftini bana satmayı düşünür müsünüz? Kostüm etkinliğim var ve bu lanet olası gözlükler büründüğüm karaktere hiç mi hiç yakışmıyor. Yardımlarınızı rica ediyorum.

teşekkürler...

ne olursa olsun göz bu. doktor denetiminde olmakta fayda var. bence lensleri alıp bir göz doktoruna danış.

ekmek alır gibi lens alınmaz. sonrasında kötü sonuçlarla karşılaşablirsin:26:

ne olursa olsun göz bu. doktor denetiminde olmakta fayda var. bence lensleri alıp bir göz doktoruna danış.

ekmek alır gibi lens alınmaz. sonrasında kötü sonuçlarla karşılaşablirsin:26:

lens kullanmak göze zararlı diye biliyorum, i- lasik operasyonu olmuştum ben doktor lens kullanmaman iyi demişti bana. ilerde lazer tedavisi olmana engel olabilir belki, istersen bi doktora danış

lens kullanmak göze zararlı diye biliyorum, i- lasik operasyonu olmuştum ben doktor lens kullanmaman iyi demişti bana. ilerde lazer tedavisi olmana engel olabilir belki, istersen bi doktora danış

evet canım ya duymuştum bende.ama gözlük kullanamıyorum hemde yakışmıyo bana:KK50::KK43:( göz kuruluğu yapıyomuş lens galiba.

bende numaralı kullanıyorum 9 yıldır..
ilk aldığımda bütün gün uğraşmıştım ama ağladığımı bilirim sinirden :KK52:
tabi şimdi aynaya bile bakmadan takıyorum çıkarıyorum fln :KK53:
sende alışırsın birkaç güne merak etme :KK34:

9 yıll.vay be.benim bu ilk hafta bıktım tak çıkart.:KK1: peki numarada değişiklik oldumu

X