Kontakt Lens Lens kaymasına çözüm

brownii

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
785
6
Kızlar yabancı bir lens forumunda okudum.. Lensin kaymaması ve göze hemen hemen tam oturtulması için şu yöntemi önermişler, herkes de işe yaramamış ama yarayanlar çoğunlukta. Yöntem ise şöyle :

Lenslerini temiz şekilde solüsyonuna kabına koyun iyice sıkın ağzını kapaklarının. Başka bir kap içine (geniş çukur bir tabak olabilir) sıcak su koyun ama kaynar olmasın, bir kaşık yardımıyla tabağın dibine kadar ittirin lens kabını içine yerleştirin sıcak suyun 3 dakika boyunca sıcak suda tutun lens kabınızı.. Daha sonra lenslerinizi hafif ılıyınca gözünüze hemen takın, lens gözünüze iyice oturacak ve kaymayacaktır..

Son düzenleme:
solüsyonlarda sıcak dezenfekte icin kullanmayın diyor zararlı olabilir benden söylemesi :)ısı solüsyona zarar verebilir solüsyonda lense.göz bu şakaya gelmez diyorum ben :)

walla cnm solüsyonların tuttulması gereken belli bir ısı var. o ısıyı geçersen lense zarar verir bence. zaten lensin kayması göz çapıyla ilgili değilmi. çapı küçülmek ya da büyütmek bu yöntemle zor gibi biraz. enteresan. ben olsam denemem ama deneyen varmıymış ki

deneyenler var bir çok kişi hem de, ne lense ne de göze bir zararı olan yok.ben freshlook pure hazellerimi takacağım zaman yapmayı düşünüyorum oldukça kayıyor bakalım her göz ve lenste işe yaradığını söylememişler zaten.. zararlı bir durum göremedim ben sonuçta kaynar suya lensi atın demiyor kabının içinde sıcak suda 3dakika bekletmek lense veya solüsyona evrim geçirtmez zaten :)

tabi kaynar suya demiyor ama solüsyon gibi içinde kimyasal madde olan şeylerin belli bir sıcaklık seviyesine çıkmaması lazım. orda deneyen olduğuna göre demekki zararlı değil. sen bi dene bakalım gerçekten işe yararsa en büyük soruna çözüm bulunmuş olur :KK70::KK70:

sanırım lens sıcakta genişliyor ve göze takınca soğumaya başladığında gözün şeklini alıyor göze daha rahat oturuyor.. ama bana daha çok geçici bir çözüm gibi geldi bakalım deneyip göreceğim :) artı şunu da belirtmek isterim numaralı lens kullananlar yapmasın derecesi bozulabilir belki..

sanırım lens sıcakta genişliyor ve göze takınca soğumaya başladığında gözün şeklini alıyor göze daha rahat oturuyor.. ama bana daha çok geçici bir çözüm gibi geldi bakalım deneyip göreceğim :) artı şunu da belirtmek isterim numaralı lens kullananlar yapmasın derecesi bozulabilir belki..

dene bi bakalım bende merak ettim. benim lenslerde öle bi sorun yok çok şükür ama öğrenmekte fayda var :)

dene bi bakalım bende merak ettim. benim lenslerde öle bi sorun yok çok şükür ama öğrenmekte fayda var :)

evet sevgili DECİ zaten zararlı bir yöntem olduğunu hiç düşünmüyorum bir sürü kişi uygulamış deniyip sonucu yazacağım buraya hemen :)

evet sevgili DECİ zaten zararlı bir yöntem olduğunu hiç düşünmüyorum bir sürü kişi uygulamış deniyip sonucu yazacağım buraya hemen :)

yanlız DECİ yi neden vurguladın onu anlamadım cnm :) dene hemen merak ettim walla :)

büyük harfle yazılınca vurgu oluyor diye öle dedim. nys cnm sorun değil :):) germeyelim ortamı yaw :)

ben herkese ismini yazarken büyük harflerle yazıyorum zaten bunu bütün mesajlarımda görebilirsin sana ayrıca yazılmış bir vurgu yok orda yani :)

ben herkese ismini yazarken büyük harflerle yazıyorum zaten bunu bütün mesajlarımda görebilirsin sana ayrıca yazılmış bir vurgu yok orda yani :)

tmm cnm açıklaman için saol. malum yeni tanışıyorz tanımıorz birbirimizi öğrenmiş olduk :) buarada konudan sapmayalım. nezaman deniyceksin bu yöntemi :)

yıllardır kullanırım ......her markayı denedim neredeyse hiç kayma problemi yaşamadım :KK53:okuyunca çok şaşırdım yöntem işe yarıyosa zararlı olucanı sanmam:KK31:

tmm cnm açıklaman için saol. malum yeni tanışıyorz tanımıorz birbirimizi öğrenmiş olduk :) buarada konudan sapmayalım. nezaman deniyceksin bu yöntemi :)

:):) benden kimseye bir vurgu bir ima gelmez merak etme sevgili DECİ :) vallahi freshlooklarımı aldım pure hazel pek memnun kaldım diyemem ama 1kere taktım henüz daha önce freshlook haresiz gri kullanmıştım hiç kaymıyordu çok rahattı ama bu pure hazelde kayma sorunu yaşadım bir dahaki takışımdan önce uygulicam bu yöntemi kesinlikle denicem umarım işe yarar ve kalıcı bir çözümdür.. soloticalarda kayma problemi yaşamadım hiç ama bu pure hazelde oldu nedense..

:):) benden kimseye bir vurgu bir ima gelmez merak etme sevgili DECİ :) vallahi freshlooklarımı aldım pure hazel pek memnun kaldım diyemem ama 1kere taktım henüz daha önce freshlook haresiz gri kullanmıştım hiç kaymıyordu çok rahattı ama bu pure hazelde kayma sorunu yaşadım bir dahaki takışımdan önce uygulicam bu yöntemi kesinlikle denicem umarım işe yarar ve kalıcı bir çözümdür.. soloticalarda kayma problemi yaşamadım hiç ama bu pure hazelde oldu nedense..

walla cnm bende de freshlook zümrüt yeşili ve parlak mavi var. yeşiller batma yapıo ama maviler çok raat. renkten renge fark edio aslında. belki oyüzden kayma yapmıştır. bi dene bakalım inş kalıcı çözümdür :)

walla cnm solüsyonların tuttulması gereken belli bir ısı var. o ısıyı geçersen lense zarar verir bence. zaten lensin kayması göz çapıyla ilgili değilmi. çapı küçülmek ya da büyütmek bu yöntemle zor gibi biraz. enteresan. ben olsam denemem ama deneyen varmıymış ki

merhaba hanfendıyazıstıklarınızı gordum brownı nergıs hanımla yazıstıklarınızı okudum ıyıkı uzatmamısınz durumu he lakap yuzunden cnm nergıs hanım cok ıyı bu sıtede banada cok yardımcı oldu hepımız burda bırbırlerımızı tanımayan aynı konu hakkında knusan bıgıler edınen ınsanlarız aranızda yalnıs anlasılmalar olmasına uzuldum bıan okudumda bu arada zumrut yesılı lensın sanırım resımdekı lensınız cokkk yakışmısss.ah bende pure hazellerımden sorun yasamasaydm bende cok begenıyrdumb bnede batma kayma olmuyordu ama sadece kuruluk basladıktan snra old her ne olduysa ıste umarm kullananlara aynı sey olmas.:)

ya sızde neden pure hazelde kayma oldu acaba yanı sole soluym bende ılk ıkı gun oldu gozume alıştı lens sonra bıdaha hıc olmadı 8.6 cap bnde oda 8.6 dıacaba captamı var sorun sıcaksu falan yapmayın ıstersenız hanı bsey olmasın gozunuze zarar olsun ıstemem bılıyorsunuz bnm yasadıklarımı bende damlaları bıraktım artık kendı halıne bugun ıyı hafıf sankı gozumde solusyon kurumusta gerılıyo hıssı var ıkı gundur gecelerı hep kasındı gozumu ovustururuken uyaNDIM BIRAKTIM kasımayı ole ıste daha tekrarlamaz ınsallah ben dayanamıyorum lensı cok sevıyorm ama yaza kadar hıc almamaya kararverdım sıtede lenserı gordukce ıcım gıdıyot ama sabredıcem hıc bırsey gozumden onemlı degıl:)optm

benim b&l lenslerim nasıl kayardı off üstelik çapı 8.7 kullanıyordum allahtan solotica geldi kayma bitti :KK54:yinede aklımızda bulunsun zararı olacağını sanmıyorum sıcak su demişsin kaynar olmaması gerektiğinide özellikle vurgulamışsın bişi olmas izmirde 45 derece sıcak olduğu yaz aylarını düşünürsek benim gözümün çıkması lazımdı şimdiye :KK34:

merhaba hanfendıyazıstıklarınızı gordum brownı nergıs hanımla yazıstıklarınızı okudum ıyıkı uzatmamısınz durumu he lakap yuzunden cnm nergıs hanım cok ıyı bu sıtede banada cok yardımcı oldu hepımız burda bırbırlerımızı tanımayan aynı konu hakkında knusan bıgıler edınen ınsanlarız aranızda yalnıs anlasılmalar olmasına uzuldum bıan okudumda bu arada zumrut yesılı lensın sanırım resımdekı lensınız cokkk yakışmısss.ah bende pure hazellerımden sorun yasamasaydm bende cok begenıyrdumb bnede batma kayma olmuyordu ama sadece kuruluk basladıktan snra old her ne olduysa ıste umarm kullananlara aynı sey olmas.:)

tartışma değildi zaten maksadım. ama işim gereği böle yazışmalardaki vurgulara bakıyorum. ister istemez oluyor aslında. çünkü sürekli yazışma ve görüşme yapıyorum. her neyse . dediğiniz gibi birbirimizi tanımıyoruz ve tanışıyoruz zamanla. herkesin bir huyu ver ben bunu bilemem ki. öğrendik konuyu çözdük. lensim için teşekkür ederim :) bide batma yapmasa süper olacaktı :KK43: zaten süresi bitmek üzere. demek ki pure hazellerde bir sorun var. renkten renge de farkediyor bu batma-kayma sanırım.

kızlar bir tartışma yok burda zaten :)) ben her zaman herkese yardımcı olmaya ve paylaşımcı olmaya dikkat ediyorum başka da bir amacım yok. kişilere de niklerini büyük harflerle yazarak hitap ediyorum bunda yanlış ya da tartışalacak bir durum yokki :) bu sitede harika paylaşımlar oluyor herkes birbine yardımcı oluyor zaten..çok güzel şeyler öğreniyorum yararlı bilgiler alıyorum buradan ben :)

sevgili ANGELGLY pure hazellerimi 1 defa taktım belki de göze daha oturmadığı için öyle kayma yaptı..daha önce haresiz gri kullanmıştım onda hiç bir kaymam yoktu.. ama bu işlemi deneyeceğim mutlaka..

sevgili WHISKEY aynen katılıyorum bu yaz istanbul da inanılmaz sıcak oldu solüsyonlar kesin ısınmıştır o sıcaklarda normal içme suyu içemiyorduk yani bildiğin ılık oluyordu sular ondan yola çıkarak söyleyebilrim bunu o konuda katılıyorm sana :) ben de bu yöntemin bir zararı olcağını hiç sanmıyorum bakalım :) sadece lenslerle ilgili yabancıların kullandıkları ve tavsiye ettikleri bu yöntemi burada da paylaşmak istedim çünkü kayma sorunu yaşayan arkadaşlar var..

Son düzenleme:
X