Kontakt Lens lens gözümde çok bulanıyor

youonlyliveonce

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
5.100
201
merhabalar kozmetik amaçlı freshlook mavi lens aldım dürüşü falan güzel batma falanda yok ama çok bulanık görüyorum etrafı sebebi ne olabilir lütfen yardımcı olurmusunuz

Gözler çok önemli biliyorsun.
Ve asla doktora danışmadan kullanmamalısın lensi.
Yabancı bir cisim bu sonuçta.
Önce bunu belirtmek istedim.
Ben numaralı lens takıyorum. Şeffaf kullanıyorum.
Dr.un dediği lens dışında başka bir marka denedim, sonra başka bir dr.a da gittim, kesinlikle kafana göre marka değiştirmemelisin dedi bana. İlla kontrol ettirmek lazımmış önce. O kadar ciddi ve önemli bir mesele yani. :/

Sana bir yerden alıntıladığım mesajı kopyalıyorum. Burada cevap verilmiş.

"Evet şeffaf ile renkli lens farklı oluyor.Çünkü renkli lenslerde pupil boşluğu var diğer kısımlar renkli pupil boşluğuna göre farklılık oluyor.Açıklaması şöyle şeffaf lens hafif kaysada sorun olmaz çünkü şeffaf ancak renkli lens kayarsa gerçek gözümüzdeki pupil boşluğunun üzerine renkli kısım gelir ve görme bulanıklaşır.Renkli lens sabır ve ekonomik bir iştir çünkü ben bir sürü lens markası denedim bazısının kayma sorunu olmaz ama rengi ve deseni kötüdür yapay olarak durur.Görüntü farkı evet oluyor ama öyle aman aman bir fark değil özellikle gözünün tam uyum sağladığı bir renkli lens gerçekten performanslı oluyor.Lens alırken oksijen iletminide dikkat etmeni tavsiye ederim."

Pupil boşluğundan kaynaklanan buğulu görmeyi mi kastediyosun acaba??

Gözler çok önemli biliyorsun.
Ve asla doktora danışmadan kullanmamalısın lensi.
Yabancı bir cisim bu sonuçta.
Önce bunu belirtmek istedim.
Ben numaralı lens takıyorum. Şeffaf kullanıyorum.
Dr.un dediği lens dışında başka bir marka denedim, sonra başka bir dr.a da gittim, kesinlikle kafana göre marka değiştirmemelisin dedi bana. İlla kontrol ettirmek lazımmış önce. O kadar ciddi ve önemli bir mesele yani. :/

Sana bir yerden alıntıladığım mesajı kopyalıyorum. Burada cevap verilmiş.

"Evet şeffaf ile renkli lens farklı oluyor.Çünkü renkli lenslerde pupil boşluğu var diğer kısımlar renkli pupil boşluğuna göre farklılık oluyor.Açıklaması şöyle şeffaf lens hafif kaysada sorun olmaz çünkü şeffaf ancak renkli lens kayarsa gerçek gözümüzdeki pupil boşluğunun üzerine renkli kısım gelir ve görme bulanıklaşır.Renkli lens sabır ve ekonomik bir iştir çünkü ben bir sürü lens markası denedim bazısının kayma sorunu olmaz ama rengi ve deseni kötüdür yapay olarak durur.Görüntü farkı evet oluyor ama öyle aman aman bir fark değil özellikle gözünün tam uyum sağladığı bir renkli lens gerçekten performanslı oluyor.Lens alırken oksijen iletminide dikkat etmeni tavsiye ederim."

arkadaşlar teşekkür ederim sanırım bahsettiğiniz sorundan kaynaklanıyor bulanık en iyisi doktora danışmak

kesinlikle doktora danış gözünün çapı farklı demekkı , bende numaralı kullnıyorum . onun ıcın kac kere capı ölçüldü muayene oldum

X