Lekeler, Çiller Lekeler için Adem Otu !!!!!

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

Pirus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2011
3
2
Merhaba kızlar..
7-8 yıl önce öğlen güneşinin altında voleybol oynamıştım. Ne cahillik!! Sen pudra mı sürüyorsun diyerek gerçekliğine inanmadıkları porselen gibi yüzüm, lekeli mi lekeli bir yüz haline geldi. Ne yaptıysam olmadı. Herşeye çare buldum (selülit dahil, bununla ilgili topiğim var ) ama lekelerime çare bulamadım. Bir kaç ay önce bir ev alma meselesi sayesinde bir beyle tanıştım. Ankara'da bulunmuş, danışmanlık yapmış, eski üst düzey bürokratlardan. Sohbet ederken "yüzünüzdeki lekelere neden Adem otu sürmüyorsunuz" dedi. Adem otu mu, o nedir dedim. "Yakın arkadaşlarımdan birini gördüm geçenlerde uzun bir aradan sonra, inanılmaz değişmiş, güzelleşmiş, bebek gibi bir yüzü olmuş" dedi. "Hatta takıldım, kızından daha genç gösteriyorsun, hiç adil değil diye" dedi. "O da anlattı ne yaptığını ; adem otunu kırıp, yüzüne sürmüş, yüzü soyulmuş.Soyma işlemini hızlandırmak için kese de yapmış, sonra krem sürmüş, nemlensin diye". Bu konuşmadan sonra Adem otunu araştırdım ; zehirli bir kök, yer elmasını andıryor. Şekli gerçekten insana benziyor. Zehirli olduğu için kullanırken dikkat etmek gerekiyormuş. Sağlık Bakanlığı yasaklamış. Aktarlarda satılmıyor. Camilerin önlerinde özellikle cuma günleri bazı dedeler yaygılarını açıp, satarlarmış bu kökü. Ben kullanmadım henüz. Kullanan hanımı tanımıyorum, irtibata da geçemedim bu yüzden. Açıkçası, hem bu bilgiyi paylaşmak istedim hem de kullanan varsa dozu , dikkat edilmesi gereken yönleri gibi konularda bizi aydınlatır diye düşündüm. Sonuçta zehirli bir kök. Şunu da eklemeliyim, kullanılan onca kremler (expigment, tretin.. gibi) de yüzü soymuyor mu zaten? Ne dersiniz??

sorma yılınız 2011 ama benimde araştırdığım bir mesele ben cilt soyma işlemi için acnelyese kullanıcaktım ama bu yazınız ilgimi çekti siz neler yaptınız lekelerinizden kurtulabildiniz mi? açıkçası bendeki benler çok derin ve fondoten kullanmayı sevmiyorum inşaAllah çözüm buluruz ben adam otu olarak araştırırken yazınıza rastladım annemin bel ağrısı için sürülen yer kızarıp kaşıntı oluyor imiş ama ertesi günü ağrıdan eser kalmıyormuş lakin zehirli olduğundan zeytin yağı ilen karıştırılıyor imiş ama yüz için kimse bilgi vermemiş deneyimlerinizi Allah için öğrenmek isterim selam ve dua ilen

X