Aile Planlaması lekelenme seklinde adet olan var mi (pco )

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Sonuç olarak ailemin küçük yaştan itibaren bu meselenin üstünde durması uzun yıllar tedavi görmem çocuk olmasını sağlamış olabilir Allah 'ın izniyle..

yani ilk gebelik glifor içtikten birkaç ay içinde oldu ikinci gebelikse çok güvenli bir yol olmayan geri çekilme yöntemiyle korunuyorduk çocuğum 3 yaşındayken hamile kaldım çok sonra öğrendim çünkü heralde yine gecikmeye basladi dedim (bu arada normal dogum yapmıştım ve bu 3 yıl âdetlerim hayatımda ilk kez düzenliydi) sonra çok şaşırdık şimdi iki oğlum var maşallah bin kere ikisi de normal doğum ve sağlıklılar sadece ilk gebeliğimde gebelik sekeri çıktı 2.de çıkmadı

Arkadaşlar o zaman pco konusunu kısaca özer geceyim:
Ilk adetim 8.sınıf sonunda lise 1de oldu ve 2.adetim tam 6 ay sonra oldu annem endişelendi ondan sonra 3. ve 4. de aylar sonra olunca annem hiç beklemedi babamla beni hastaneye götürdüler küçük bir ilçedeydik il 1 saat uzaklıkta ama düzenli götürdüler özel bir profa cocuktum o zaman doktor beni yanına çağırıp anlattığını hiç unutmuyorum "bak kızım bunlar erkeklik hormonu sende fazla çıkmış bunun için tedavi uygulayacağız ilaçlarını düzenli iç endokrin bölümünde bir doktorla tedavi yurutecegiz" sonrasında hormon ilacıyla birlikte diana 35 dogum kontrol hapını yıllarca kullandım ilaçlar bana çok iyi geldi zayıftım ama adet göremedikçe şişmiştim ilaçlarla o ödemler gitti tüylenme gitti cildim purussuzlesti çok memnundum üni kazanınca aynı doktorum ilaclari bırakalım ama düzenli spor yap dedi ben spor felan yapmadım tabi yurt ortamında sallamadım pek tekrar adet görmemeye başladım bu sefer tine ilaç ama sadece diana35 .. velakin 10 yıl ilaç kullandım
evlendik ilk 6 ay düşünmedim sonrasında birkac ay olmadı doktora gittim bana bir ilaç verdi östrojen artıran prospektüsü bir açtım bir sürü yan etki kansere sebep olur felan hiç içmedim doktora da söyledim bunu içmem sonra glifor verdi zayıf olduğum için insulinle ilgili olmayabilir ama deneyelim dedi glifor içmemle birlikte yumurtam çatladı birkaç içinde hamile kaldım tam 1 yıllık evliydim glifor insulin direncini kırmış sorunum buymus insulin direnci ama doktor kilolu olmadigim için şaşırmıştı oldukça tecrübeli bir doktordu..
bende o ilaçla hamile kalmıştım. Ama mol gebelik ile sonuçlanınca kürtaj oldum. Sonra 1 yıl gebeliği yasakladılar beklemedeyim 2021 temmuzda 1 yıl olcak. Ama benim adetlerim de düzenlidir öyle günü pek şaşmaz aslında hormonlarımda da sıkıntı yok ama pco teşhisi yumurtam kendiliğinden büyüyüp çatlamadığı için kondu. 1 sene beklemek zorundayım. Glifor mucize gibi değil mi onca ilaçlarla olmadı benim basit şeker hapıyla oldu :)

bende o ilaçla hamile kalmıştım. Ama mol gebelik ile sonuçlanınca kürtaj oldum. Sonra 1 yıl gebeliği yasakladılar beklemedeyim 2021 temmuzda 1 yıl olcak. Ama benim adetlerim de düzenlidir öyle günü pek şaşmaz aslında hormonlarımda da sıkıntı yok ama pco teşhisi yumurtam kendiliğinden büyüyüp çatlamadığı için kondu. 1 sene beklemek zorundayım. Glifor mucize gibi değil mi onca ilaçlarla olmadı benim basit şeker hapıyla oldu :)
evet ben bu konuyu bayağı arastirmistirmistim yumurta insulin direnci sebebiyle catlayamiyor gliforun işlevi de bu zaten insulin direncini kırınca yumurta çatlıyor zaten yumurta çatlayınca hamile de kalınabilir veya çatlayan yumurtayı vücut atıp adet de düzene girer

evet ben bu konuyu bayağı arastirmistirmistim yumurta insulin direnci sebebiyle catlayamiyor gliforun işlevi de bu zaten insulin direncini kırınca yumurta çatlıyor zaten yumurta çatlayınca hamile de kalınabilir veya çatlayan yumurtayı vücut atıp adet de düzene girer
kesinlikle öyle hiç diğer hormon ilaçlarını içmeye gerek yok. Zaten 15 kg vermiştim bu 1 yıl içinde 5-6 kg daha vermeyi planlıyorum aslında fazla kilom yok ama ne kadar verirsen o kadar şansın artıyor. 1 yılın dolmasına 3 ay kala yine şeker hapına başlayacağım bakalım nasip inşallah bu sefer sağlıklı olur..

Glifor normalde şeker hastalığı için kullanılıyor biliyorum...sizde varmıydı böyle bir rahatsızlık...

Glifor normalde şeker hastalığı için kullanılıyor biliyorum...sizde varmıydı böyle bir rahatsızlık...
benimde doktora ilk sorduğum soru buydu. Hayır şeker hastalığım yok ama pco hastalarının yumurtlama sorunu genelde insülün direncinden olur. Gliforda insülün direncini kırdığı için yumurtlama üzerindeki baskı kalkıyor ve yumurtan büyüyüp çatlıyor. Şeker hastalığı ile alakası olmuyor yani. Gebe kalındıktan sonra zaten hapı bırakıyorsun ben klomen falan kullandım olmamıştı çocuğum gliforla 3.ayda oldu ama işte mol gebelik oldu sevincim yarım kaldı :KK43:

benimde doktora ilk sorduğum soru buydu. Hayır şeker hastalığım yok ama pco hastalarının yumurtlama sorunu genelde insülün direncinden olur. Gliforda insülün direncini kırdığı için yumurtlama üzerindeki baskı kalkıyor ve yumurtan büyüyüp çatlıyor. Şeker hastalığı ile alakası olmuyor yani. Gebe kalındıktan sonra zaten hapı bırakıyorsun ben klomen falan kullandım olmamıştı çocuğum gliforla 3.ayda oldu ama işte mol gebelik oldu sevincim yarım kaldı :KK43:
ben gebeyken içmeye devam ettim doktora defalarca sordum kesinlikle içeceksin bebek düşer dedi doktorum çok iyiydi bebeğim de sağlıklı doğdu şu an 5 yaşında hatta glifor içmeme rağmen gebelik sekeri çıktı içmesem neolcakti bilmiyorum

ben gebeyken içmeye devam ettim doktora defalarca sordum kesinlikle içeceksin bebek düşer dedi doktorum çok iyiydi bebeğim de sağlıklı doğdu şu an 5 yaşında hatta glifor içmeme rağmen gebelik sekeri çıktı içmesem neolcakti bilmiyorum
benim gebeliğim çok kısa sürdüğü için bilemiyorum belkide.. benim doktorum gebelikten sonra gerek yok demişti. Bir daha hamile kalabilirsem bunu mutlaka soracağım zaten başka doktora giderim artık

benim gebeliğim çok kısa sürdüğü için bilemiyorum belkide.. benim doktorum gebelikten sonra gerek yok demişti. Bir daha hamile kalabilirsem bunu mutlaka soracağım zaten başka doktora giderim artık
Aslında glifor D grubu bir ilaç yani hamilelikte tavsiye edilmeyen kararı doktora bırakılmış artışı eksisinden fazla olduğu durumlarda doktorun kararıyla verilen ilaçlar oluyor D grubu bu yüzden çok tedirgin oolmuştum ama bilmiyorum belki de içmesem şeker fırlayacaktı veya çocuk da şeker olurdu belki içmemim de bir zararı oldu şimdi ortaya henüz çıkmayan bilemiyorum iyi araştırmak lazım

Aslında glifor D grubu bir ilaç yani hamilelikte tavsiye edilmeyen kararı doktora bırakılmış artışı eksisinden fazla olduğu durumlarda doktorun kararıyla verilen ilaçlar oluyor D grubu bu yüzden çok tedirgin oolmuştum ama bilmiyorum belki de içmesem şeker fırlayacaktı veya çocuk da şeker olurdu belki içmemim de bir zararı oldu şimdi ortaya henüz çıkmayan bilemiyorum iyi araştırmak lazım
Evet haklısınız doktorunuz bırakma dediyse mutlaka bir bildiği vardır zaten kişiden kişiye değişiyor. Size yararlı belki bana zararlı en iyisini doktorlar biliyor bakalım benim daha bu duyguyu tadabilmem için çok zamanım var beklemek bazen koşmaktan daha yorucu oluyor ..

:halay:evet 23 gün gecikmeli olarak bugün adet oldum..
Dün ciddi bir mide bulantısı yaşadım adet oncesi yaşarım zaten hala yine olmasaydı artık tekrar test yapacaktım eşim kendinden çok emindi ama yine de endişelenuyordum buraya da bilgilendirme amaçlı yazıyorum belki bu konuda fikir arayan olursa pco sebepli gecikmedir hamilelik yok :))))

Konu baya eski ama belki görürsünüz diye yazmak istedim yinede insülin direnciniz kaç çıkmıştı benim 3.1 çıktı glikof kullanmaya başladım ve kullandıgım ay hamile kaldm sonra doktorum bırakmamı söyledi ama korkuyorum bişey olur diye acaba çok aşırı yüksek olmadıgı için mi bıraktırdı

X