Aile Planlaması lekelenme seklinde adet olan var mi (pco )

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Jeandarkk

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2019
493
446
37
Bu ay adetim 3gun boyunca kahverengi ve siyah lekelenme seklinde oldu yerleşme kanaması olduğunu zannetmiyorum çünkü 2 cocugum var 2 gebeligimde de yerleşme kanaması olmadı ve korunuyoruz çok düşük bir ihtimal ama yine de tedirgin oldum idrar testi yaptım negatif adetim gecikti ama hep gecikir polikistik over ım yıllardır.. Yani bu ayki adetim bu sekilde olup bitmiş olabilir mi (emziriyorum bu arada) veya yumurtam çatlıyordur belki o dönemlerde yoğun akinti olurdu adetten 13 15 gün önce o yoğun akinti bu şekilde de gelebilir mi.. Tecrübesi olanlardan yanıt bekliyorum

Bu ay adetim 3gun boyunca kahverengi ve siyah lekelenme seklinde oldu yerleşme kanaması olduğunu zannetmiyorum çünkü 2 cocugum var 2 gebeligimde de yerleşme kanaması olmadı ve korunuyoruz çok düşük bir ihtimal ama yine de tedirgin oldum idrar testi yaptım negatif adetim gecikti ama hep gecikir polikistik over ım yıllardır.. Yani bu ayki adetim bu sekilde olup bitmiş olabilir mi emziriyorum bu arada veya yumurtam çalıyordur belki o dönemlerde yoğun akinti olurdu adetten 13 15 gün önce o yoğun akinti bu şekilde de gelebilir mi.. Tecrübesi olanlardan yanıt bekliyorum
Bazen mevsimsel ve stresten ola biliyor diğerlerinde olmaya bilir her gebelik farklıdır yerleşme kanaması ihtimali de ola bilir hakkınızda hayırlısı lekelenme den sonra regl de başlaya bilir bekleyin devamı gelmezse kan tahlili yaptirin

Bazen mevsimsel ve stresten ola biliyor diğerlerinde olmaya bilir her gebelik farklıdır yerleşme kanaması ihtimali de ola bilir hakkınızda hayırlısı lekelenme den sonra regl de başlaya bilir bekleyin devamı gelmezse kan tahlili yaptirin
test yaptıracağım birkaç güne olmazsa

Bu ay adetim 3gun boyunca kahverengi ve siyah lekelenme seklinde oldu yerleşme kanaması olduğunu zannetmiyorum çünkü 2 cocugum var 2 gebeligimde de yerleşme kanaması olmadı ve korunuyoruz çok düşük bir ihtimal ama yine de tedirgin oldum idrar testi yaptım negatif adetim gecikti ama hep gecikir polikistik over ım yıllardır.. Yani bu ayki adetim bu sekilde olup bitmiş olabilir mi (emziriyorum bu arada) veya yumurtam çatlıyordur belki o dönemlerde yoğun akinti olurdu adetten 13 15 gün önce o yoğun akinti bu şekilde de gelebilir mi.. Tecrübesi olanlardan yanıt bekliyorum
bende yasmini biraktikdan 1 ay sonra olmustu adet yogunlugunuda azaltmisti smdi gecenlerdede yazz kullandm 3 gun kullanip bıraktım ondada siyah kahverengi lekelenme seklinde 5 gun geldi az ama cok az miktarını cok azaltti ve lekelenme seklinde smdi bu ay nolck bilmiorm bu tarz haplarda etkiliyor

bende yasmini biraktikdan 1 ay sonra olmustu adet yogunlugunuda azaltmisti smdi gecenlerdede yazz kullandm 3 gun kullanip bıraktım ondada siyah kahverengi lekelenme seklinde 5 gun geldi az ama cok az miktarını cok azaltti ve lekelenme seklinde smdi bu ay nolck bilmiorm bu tarz haplarda etkiliyor
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ben ilaç kullanmadım ama emziriyorum hormonel olabilir ve normalde de pco hastasiyim ilgisi olabilir polikistik över umarım daha ciddi bisey yoktur

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ben ilaç kullanmadım ama emziriyorum hormonel olabilir ve normalde de pco hastasiyim ilgisi olabilir polikistik över umarım daha ciddi bisey yoktur
he ewt bak onu sorcaktim vurde pco hastalarida az adet yada kahverengu lekeneme tarzinda gorebiliyormus tadavi icin gorus olmadi su donem bi gecsin birde sıkıntı doktora gtmekde.

Bende emziriyorum ve aynı şeyi bu ay bende yaşadım. Hatta geçen ay ki adetimden bir hafta sonra da üç gün lekelenme oldu yumurtlamadandir diye düşündüm üzerinde durmadım. Tam adet zamanimda da yine aynı şekilde oldu bdnde çok merak ediyorum.

20yildir pco liyim 2.bebeğimi emziriyorum ilk kez yaşadım bu kadar yoğun bir lekelenme sonrasında adet gelmedi ben de hormonal dengesizliğe bağladım artık.. 2 kez gebelik testi yaptım bisey çıkmadı zaten korunuyoruz ama öyle de olunca hormonel galiba

20yildir pco liyim 2.bebeğimi emziriyorum ilk kez yaşadım bu kadar yoğun bir lekelenme sonrasında adet gelmedi ben de hormonal dengesizliğe bağladım artık.. 2 kez gebelik testi yaptım bisey çıkmadı zaten korunuyoruz ama öyle de olunca hormonel galiba
doğum kontrol hapi kulanmiyordun deilmi bazilarida lekelenme yapar eger ki kullaniorsan bende en son oyle oldu yazz kulandim az birsey.adet yerine lekelenme geldi ve bitti meger bazilari yapiormus eger ki kullanmiosan pco olusun etki etmistir belki adet miktarini ve rengini bir yerde okumustum da oylee olabiliormus gitmedn dmi daha doktora

Bende pco yum daha önce böyle birşey yaşamadım ben hiç sen bence bi kan testi ver

Birde bisey soracaktım pko luyken nasıl hamile kaldınız tedavi ilemi ben 4 yıldır tedavi görüyorum kalamadım

Normal yolla mı hamile kaldınız 2 bebeğimiz dede acaba

evet arkadaşlar ikisi de tedavisiz oldu birincisi düşününce birkaç içinde ve hatta 2.si supriz oldu korunmanıza rağmen oldu çok sonra öğrendim o yüzden tedirgin oluyorum 3.olcak diye Allah sizlere de versin isteyenlere versin insallah

polikistik overli olup çocuğunuz olduğunu okuyunca içime doğan umutlar.. sizin sıkıntınız başka ama ben sizin sıkıntınızdan kendime umut edindim teşekkür ederim size :) kendiliğinden mi gebe kaldınız yoksa tedavi ile mi ?

Benimde bu sekilde oluyordu doktora gttim pkodan dolayi dedi.gebeligim yok kasilma vs yasadim bende

Arkadaşlar o zaman pco konusunu kısaca özer geceyim:
Ilk adetim 8.sınıf sonunda lise 1de oldu ve 2.adetim tam 6 ay sonra oldu annem endişelendi ondan sonra 3. ve 4. de aylar sonra olunca annem hiç beklemedi babamla beni hastaneye götürdüler küçük bir ilçedeydik il 1 saat uzaklıkta ama düzenli götürdüler özel bir profa cocuktum o zaman doktor beni yanına çağırıp anlattığını hiç unutmuyorum "bak kızım bunlar erkeklik hormonu sende fazla çıkmış bunun için tedavi uygulayacağız ilaçlarını düzenli iç endokrin bölümünde bir doktorla tedavi yurutecegiz" sonrasında hormon ilacıyla birlikte diana 35 dogum kontrol hapını yıllarca kullandım ilaçlar bana çok iyi geldi zayıftım ama adet göremedikçe şişmiştim ilaçlarla o ödemler gitti tüylenme gitti cildim purussuzlesti çok memnundum üni kazanınca aynı doktorum ilaclari bırakalım ama düzenli spor yap dedi ben spor felan yapmadım tabi yurt ortamında sallamadım pek tekrar adet görmemeye başladım bu sefer tine ilaç ama sadece diana35 .. velakin 10 yıl ilaç kullandım
evlendik ilk 6 ay düşünmedim sonrasında birkac ay olmadı doktora gittim bana bir ilaç verdi östrojen artıran prospektüsü bir açtım bir sürü yan etki kansere sebep olur felan hiç içmedim doktora da söyledim bunu içmem sonra glifor verdi zayıf olduğum için insulinle ilgili olmayabilir ama deneyelim dedi glifor içmemle birlikte yumurtam çatladı birkaç içinde hamile kaldım tam 1 yıllık evliydim glifor insulin direncini kırmış sorunum buymus insulin direnci ama doktor kilolu olmadigim için şaşırmıştı oldukça tecrübeli bir doktordu..

X