Leep Konizasyon ve HPV Hakkında

Angelica822

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
176
13
98
HPV belirti göstermeyen bir DNA virüsüdür. Kanser yapan ve yapmayan türleri vardır. Smear testlerine %100 güvenmeyin derim.

Son düzenleme:

canım ben 4 yıllık evliyim ve bir çocugum var ona rağmen ben de ilk duydugumda cok korktum bir daha cocugum olmaz mı dıye.ben de L-SIL var.Prof. dr. a gıttım ve benı baya rahatlattı bu konuda.bana kolposkopi yapıldı.hemen leep operasyonu da yapılacaktı ama adet dönemime 5 gün gibi kısa bir zaman oldugu için regl sonrasına bıraktı leepi.yani 10 güne kadar leep olucam Allah nasip ederse.olduktan sonra da yazarım sana.esas sana söylemek istediğim şey,doktorumla konusurken leep ten sonra 1 ay kadar bir iyileşme süreci sonrası hemen çocuk düşünmeni tavsiye ederim hücre yenilemesi açısından dedi.yani anlayacagın hiç korkma dr. tavsiye edıyo doğumu hemen.benım annem de zamanında daha ben bekarken aynı sebepten dolayı ameliyat olmustu.şimdiki leep operasyonuna o zaman konizasyon deniyormuş ve 3-4 saat süren bir ameliyatmış.bunları dr.um dedi.annem canlı örnek sana bana.çünkü annem bu ameliyattan sonra hemen küçük kardeşime hamile kaldı ve hiç sorunsuz bi hamilelik gecirerek doğurdu.anlayacagın bu konuda korkmana gerek yok bence.sevgılerımle.operasyonum sonrası tekrar yazarım.byee..

Merhabalar. Ben bu operasyonu 2007 yılında oldum. Smera testiyle anlaşıldı, sonra kolposkopik biyopsi yapıldı CIN1 ve CIN2 görüldü ve ardından operasyon geçirdim. Birincisi operasyon çok kısa, genel anesteziyle yaptılar herhalde ancak 30 dakika sürmüştür. Sonrasında 1-2 gün biraz kanamam oldu, başka bir sorun yaşamadım. Doktorum hamile kalmama bir engel olmadığını söylemişti. Operasyondan beri düzenli Smear testi yaptırıyorum(sakın ha ihmal etmeyin), çok şükür hepsi temiz çıktı. Doktor sadece hamileliğin esnasında rahim ağzında yine hücresel değişiklikler görülürse normal doğum değil de sezeryan yapmamız gerekir demişti. Ben operasyondan beri 3 doktor değiştirdim, hiçbiri rahim ağzı yetmezliği ile ilgili birşey söylemedi. Ama bir arkadaşım CIN3 mus ve operasyon geçirmiş, ona doktoru sorun olabileceğini söylemiş fakat geçen sene 4 kg ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi ve hamileliği boyunca bu konu ile ilgili herhangi birşey yaşamadı. Ben şu anda hamileyim, henüz 7 haftalık oldugu için bu detayları doktorumla konuşmadım, aslında hamileliğimden önce ilk gittiğimde söylemiştim ve herhangi bir yorum yapmamıştı ama fırsat buldugumda ben yine de tekrar sormayı planlıyorum. Farklı birşey söylerse paylaşırım.

Öncelikle ilgilenip benimle tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Ben, bu işlemler içim doktorun jinekolojik onkolog olması gerektiğini okudum. Anadolu sağlık merkezinden bir doktora gidiyorum sadece Kadın Hastalıklar ve Doğum uzmanı, ilgilendiği alanlarda kanser tanı ve tedavisi yazmanasına rağmen içimde bir şüphe oluştu.. Sizin doktorunuz onkolog muydu merak ettim? Bebeğiniz hayırlı olsun, umarım sağlıklı bir şekilde alırsınız kucağınıza. İçimi gerçekten rahatlattınız tekrar teşekkürler..

Çok teşekkür ederim ilginiz için. Ben de Perşembe güni operasyon geçireceğim, umarım iyi geçer operasyonlarımız ve kurtuluruz Birşey sormak istiyorum sizin doktorunu onkolog mu? Sadece Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olmak bu hastalığı çözmek için yeterli midir? İnternette ki bilgiler aklımı bulandırıyor. Şimdidene teşekkürler.

Aslında evet onkologdu sanırım. Benim yıllardır gittiğim bir doktordu, uzmanlık alanı onkoloji olması lazım Ankara üniversitesinde kanser uzerine çalışıyormuş.

Ben de aynı sıkıntı ile uğraşıyorum. Ben de alt bölgemde yanma ile doktoruma gittim. Özel bir hastaneye gittim ve alttan muayene oldum yara olduğunu söyledi ve smear aldı. Smear sonucum cin 1 lsıl ve hpv etkisi şeklinde geldi. Hemen kolposkopi yapacağız dediler ben de özel hastane olduğu için güvenmedim bayağı pahalı bir işlemdi kolposkopi. Ondan sonra Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittim. Her ameliyat olan tanıdıklar memnundu. Ve orada kuzenim da vinci denen robotla ameliyat olmuştu. Prof.Dr.Ahmet Göçmen e gittim ve kolposkopi oldum ve bir tane parça aldı. Biyopsiye gönderildi ve hsıl cin2 cin3 çıktı. Yani smear ve kolposkopi sonucuna göre daha kötü çıktı. Aralık ayının sonuna doğru Leep olacağım. İnşallah bir daha tekrarlamaz. Leep sonucu hamileliklerde düşük riski oluyormuş herkezde olmasa da. Hayırlısı kanser olmaktan iyidir diye düşünüyorum. Dua edin arkadaşlar. Herkese geçmiş olsun, ve Allah şifa versin

Ben gectigimiz subatta soguk konizasyon ameliyatı oldum.İlk önce siğil çıktı genital bölgede.Nasıl korkmuştum anlatamam.Bunlar ya geçmezse çoğalırs diye.Podofilm kullandım ve gecti.O dönem hpv pozitif çıkmıstı ztn.Ağustosta smear aldrıdım ve çok şükür temiz çıktı.6 ay sonra tekrar aldırıcam.Yalnız hpv testi yaptırmadım tekrar.Vücudum virusu yok etmişmidir bilmiyorum.Öğrenirsem morelim bozulur.Umarım herşey temiz çıkar.Ve hamilelik için engel oluşturmaz.Herkese geçmiş olsun.

mrblar herkese..bu vajinada siiller yuvarlakmı dün gece vajinamda 2 tane ince ve uzun et parçası farketim geceden beri çıldıracagım kimseyede söyleyemedim buda hpv hastalıgımıdır hpvde olusan siil resimlerine baktım yuvarlak ama benim öyle degil yasayan arkadaslar bana bir fikir verebilirmi

mrblar herkese..bu vajinada siiller yuvarlakmı dün gece vajinamda 2 tane ince ve uzun et parçası farketim geceden beri çıldıracagım kimseyede söyleyemedim buda hpv hastalıgımıdır hpvde olusan siil resimlerine baktım yuvarlak ama benim öyle degil yasayan arkadaslar bana bir fikir verebilirmi

arkadaşlar hpv tiplendirme testi yaptırdım sonuçlarını bekliyorum.ilaçla tedavide iyileşme olmadı.sanırım leep yapılma ihtimali var burda arkadaslardan edindiğim fikirlere göre.acaba yaptıran arkadaslar ne kadar ödedikleri hakkında bilgi verebilir mi?

bu arada ben antalya yaşıyorum normalde özel bir dr a gidiyorum muayane ücreti bile 120tl operasyonu yaptıran arkdaslardan bilgi alırsam sevinirim hatta yaptırdıkları hastane dr ismi verebilirlerse
herkeze geçmiş olsun

Cok eski bir konu ama arkadaşlar evli olanlar esinden almış esi de başkasından almış. Cinsel yolla bulasan bir hastalık bu maalesef.

Merhaba 2 hafta sonra bende leep operasyonu geçiricem cin 2 cin3 bulgularına rastlandı uzun zaman önce yazmışsınız operasyon sonrası nasıl oldunuz bebeğiniz oldu mu nasıl bi süreç geçirdiniz çok merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…