- 23 Şubat 2011
- 176
- 13
- 98
- Konu Sahibi Angelica822
HPV belirti göstermeyen bir DNA virüsüdür. Kanser yapan ve yapmayan türleri vardır. Smear testlerine %100 güvenmeyin derim.
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhabalar,
Ben 1 yıllık evliyim. Eşimde çıkan siğiller sonucu smear testi yaptırarak HPV taşıdığımı öğrendim. Hem de ne HPV. HPV'nin rahim ağzı kanseri yapan ve yapmayan olmak üzere bir çok tipi mevcut. Smear testi sonucum HSIL çıktı. (Kanser öncesi lezyon oluşumu) HPV tip ise 16 çıktı yani kansere dönüştüren tipi. 2-3 hafta sonra Konizasyon yöntemiyle rahim ağzındaki sorunlu bölgeyi aldıracağım ve çok korkuyorum. Korkum operasyon değil, korkum iyileşememek ve hamile kalıp kucağıma bebeğimi alamamak. Doktorum doğurganlığa hiç bir engelin olmadığını söylese de içimi yiyip bitiriyorum korkudan. Ya rahim ağzı yetmezliği olursa? Ya şöyle, ya bölye vs. vs. Bu konuda tecrübesi olup benimle paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Merhabalar,
Ben 1 yıllık evliyim. Eşimde çıkan siğiller sonucu smear testi yaptırarak HPV taşıdığımı öğrendim. Hem de ne HPV. HPV'nin rahim ağzı kanseri yapan ve yapmayan olmak üzere bir çok tipi mevcut. Smear testi sonucum HSIL çıktı. (Kanser öncesi lezyon oluşumu) HPV tip ise 16 çıktı yani kansere dönüştüren tipi. 2-3 hafta sonra Konizasyon yöntemiyle rahim ağzındaki sorunlu bölgeyi aldıracağım ve çok korkuyorum. Korkum operasyon değil, korkum iyileşememek ve hamile kalıp kucağıma bebeğimi alamamak. Doktorum doğurganlığa hiç bir engelin olmadığını söylese de içimi yiyip bitiriyorum korkudan. Ya rahim ağzı yetmezliği olursa? Ya şöyle, ya bölye vs. vs. Bu konuda tecrübesi olup benimle paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Merhabalar. Ben bu operasyonu 2007 yılında oldum. Smera testiyle anlaşıldı, sonra kolposkopik biyopsi yapıldı CIN1 ve CIN2 görüldü ve ardından operasyon geçirdim. Birincisi operasyon çok kısa, genel anesteziyle yaptılar herhalde ancak 30 dakika sürmüştür. Sonrasında 1-2 gün biraz kanamam oldu, başka bir sorun yaşamadım. Doktorum hamile kalmama bir engel olmadığını söylemişti. Operasyondan beri düzenli Smear testi yaptırıyorum(sakın ha ihmal etmeyin), çok şükür hepsi temiz çıktı. Doktor sadece hamileliğin esnasında rahim ağzında yine hücresel değişiklikler görülürse normal doğum değil de sezeryan yapmamız gerekir demişti. Ben operasyondan beri 3 doktor değiştirdim, hiçbiri rahim ağzı yetmezliği ile ilgili birşey söylemedi. Ama bir arkadaşım CIN3 mus ve operasyon geçirmiş, ona doktoru sorun olabileceğini söylemiş fakat geçen sene 4 kg ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi ve hamileliği boyunca bu konu ile ilgili herhangi birşey yaşamadı. Ben şu anda hamileyim, henüz 7 haftalık oldugu için bu detayları doktorumla konuşmadım, aslında hamileliğimden önce ilk gittiğimde söylemiştim ve herhangi bir yorum yapmamıştı ama fırsat buldugumda ben yine de tekrar sormayı planlıyorum. Farklı birşey söylerse paylaşırım.
canım ben 4 yıllık evliyim ve bir çocugum var ona rağmen ben de ilk duydugumda cok korktum bir daha cocugum olmaz mı dıye.ben de L-SIL var.Prof. dr. a gıttım ve benı baya rahatlattı bu konuda.bana kolposkopi yapıldı.hemen leep operasyonu da yapılacaktı ama adet dönemime 5 gün gibi kısa bir zaman oldugu için regl sonrasına bıraktı leepi.yani 10 güne kadar leep olucam Allah nasip ederse.olduktan sonra da yazarım sana.esas sana söylemek istediğim şey,doktorumla konusurken leep ten sonra 1 ay kadar bir iyileşme süreci sonrası hemen çocuk düşünmeni tavsiye ederim hücre yenilemesi açısından dedi.yani anlayacagın hiç korkma dr. tavsiye edıyo doğumu hemen.benım annem de zamanında daha ben bekarken aynı sebepten dolayı ameliyat olmustu.şimdiki leep operasyonuna o zaman konizasyon deniyormuş ve 3-4 saat süren bir ameliyatmış.bunları dr.um dedi.annem canlı örnek sana bana.çünkü annem bu ameliyattan sonra hemen küçük kardeşime hamile kaldı ve hiç sorunsuz bi hamilelik gecirerek doğurdu.anlayacagın bu konuda korkmana gerek yok bence.sevgılerımle.operasyonum sonrası tekrar yazarım.byee..
Öncelikle ilgilenip benimle tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Ben, bu işlemler içim doktorun jinekolojik onkolog olması gerektiğini okudum. Anadolu sağlık merkezinden bir doktora gidiyorum sadece Kadın Hastalıklar ve Doğum uzmanı, ilgilendiği alanlarda kanser tanı ve tedavisi yazmanasına rağmen içimde bir şüphe oluştu.. Sizin doktorunuz onkolog muydu merak ettim? Bebeğiniz hayırlı olsun, umarım sağlıklı bir şekilde alırsınız kucağınıza. İçimi gerçekten rahatlattınız tekrar teşekkürler..
Merhaba 2 hafta sonra bende leep operasyonu geçiricem cin 2 cin3 bulgularına rastlandı uzun zaman önce yazmışsınız operasyon sonrası nasıl oldunuz bebeğiniz oldu mu nasıl bi süreç geçirdiniz çok merak ediyorumBen de aynı sıkıntı ile uğraşıyorum. Ben de alt bölgemde yanma ile doktoruma gittim. Özel bir hastaneye gittim ve alttan muayene oldum yara olduğunu söyledi ve smear aldı. Smear sonucum cin 1 lsıl ve hpv etkisi şeklinde geldi. Hemen kolposkopi yapacağız dediler ben de özel hastane olduğu için güvenmedim bayağı pahalı bir işlemdi kolposkopi. Ondan sonra Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittim. Her ameliyat olan tanıdıklar memnundu. Ve orada kuzenim da vinci denen robotla ameliyat olmuştu. Prof.Dr.Ahmet Göçmen e gittim ve kolposkopi oldum ve bir tane parça aldı. Biyopsiye gönderildi ve hsıl cin2 cin3 çıktı. Yani smear ve kolposkopi sonucuna göre daha kötü çıktı. Aralık ayının sonuna doğru Leep olacağım. İnşallah bir daha tekrarlamaz. Leep sonucu hamileliklerde düşük riski oluyormuş herkezde olmasa da. Hayırlısı kanser olmaktan iyidir diye düşünüyorum. Dua edin arkadaşlar. Herkese geçmiş olsun, ve Allah şifa versin
Ben de aynı sıkıntı ile uğraşıyorum. Ben de alt bölgemde yanma ile doktoruma gittim. Özel bir hastaneye gittim ve alttan muayene oldum yara olduğunu söyledi ve smear aldı. Smear sonucum cin 1 lsıl ve hpv etkisi şeklinde geldi. Hemen kolposkopi yapacağız dediler ben de özel hastane olduğu için güvenmedim bayağı pahalı bir işlemdi kolposkopi. Ondan sonra Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittim. Her ameliyat olan tanıdıklar memnundu. Ve orada kuzenim da vinci denen robotla ameliyat olmuştu. Prof.Dr.Ahmet Göçmen e gittim ve kolposkopi oldum ve bir tane parça aldı. Biyopsiye gönderildi ve hsıl cin2 cin3 çıktı. Yani smear ve kolposkopi sonucuna göre daha kötü çıktı. Aralık ayının sonuna doğru Leep olacağım. İnşallah bir daha tekrarlamaz. Leep sonucu hamileliklerde düşük riski oluyormuş herkezde olmasa da. Hayırlısı kanser olmaktan iyidir diye düşünüyorum. Dua edin arkadaşlar. Herkese geçmiş olsun, ve Allah şifa versin