• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Lazmılığa yada klozete oturtamıyorum.

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

EYLULUM2222

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
41
2
36
Edirne
Kızım 26 aylık...tuvalet eğitime başladık..çişini ve kakasını söylüyordu..klozeti istemedi..lazımlık aldım..bir sabah bezi bağlamadım ve annecim bak altında bez yok..çişin geldimi anne anne çişim geldi de bana olurmu dedim..beraber yapalım gibisinden konuştum onununla tamam dedi bana...sonra geldğinde söyledi anne çişim geldi..hadi gel kızım lazımlığı görünce hayır yok demeye başladı..tuttu çişini..eee ne kadar tutabilir..altına yaptı bir müddet sonra..söylüyor ama oturtamıyorum bile lazımlığa..konu oraya gelinde hayır yok..hayır yok..kakasınıda altına yaptı tabi..bende bezi tekrar bağladım..çünkü..bez olmayınca kakasını yapmıyor..akşamları bağlıyordum..yapıyordu 1 saat içinde..bunu farkettim...kaka düzeni değişti..gündüz yapan çocuk yapmaz oldu..akşam bez bağlanınca yapıyor ama..bende korkttum kabız olma gibi ters tepki yapıyor ya...mesela öğle uykusundada bağlıyordum..eskiden uyku bezi ya çok az çişli yada kuru çıkardı..ama bezi attığımız zamandan beri farkettiğim 2.şey tuttuğu çişlerini uykuda yaptığı..sanki gece bezi gibi dolu çıkıyordu..bende erken olduğunu ve çocuğumun hazır olmadığını düşündüm....ve ara vermeye karar verdim..lazımlık halen meydanda,onu kaldırmadım..ama hala ilgisi yok onunla...

Allah yardimcin olsun zorlaniyorsan doktora danissan oda bir yol gosterir sana tuvalet egitimin nasil verilecegi onemli piskoloji dersimizde gormustuk tuvalet egitimi verirken dikkat edilmesi gereken seyler var aksi halde ilerde cocugun kişiliğini etkileyebilecegini duymustum

sanki benim yaşadıklarımı yazmışsınız..kızım şuan 30 aylık ve yaklaşık 2 hafta önce bezden kurtulduk. Hem de çok kolay bir şekilde, bu kadar kolay olacağını tahmin bile edemiyordum.2 yaşından beri 1 er ay arayla sürekli denedim, başaramadım..Belki de hazır değildi bilmiyorum..2 hafta önce eşimin halasına yatılı misafirliğe gittik, büyükler biraz daha baskıcı oluyorlar wc eğitimi konusunda bilirsiniz, eve girer girmez çıkardı bezini "bundan sonra bez yok dedi, altına yaparsan kızarım "filan, biraz sert çıkıştı, ben de içimden " bi de böyle deneyelim " diye düşündüm, çünkü her denememde kızıp bağırmadım,hep sakin,ılımlı olmaya çalıştım..İlk iki gün bir kaç ufak kaza oldu , sonra 2 günde bire düştü ve 1 hafta sonra tamamen alışmış oldu bebeğim, üstelik hem gündüz hem gece...Çok mutluyum:52: Belki de biraz çekineceği bi aile büyüğünden yardım alabilirsiniz, bizimki ananesinden de korkuyodu ama annem gelemedi bir kaç gün kalmaya

Kızım 26 aylık...tuvalet eğitime başladık..çişini ve kakasını söylüyordu..klozeti istemedi..lazımlık aldım..bir sabah bezi bağlamadım ve annecim bak altında bez yok..çişin geldimi anne anne çişim geldi de bana olurmu dedim..beraber yapalım gibisinden konuştum onununla tamam dedi bana...sonra geldğinde söyledi anne çişim geldi..hadi gel kızım lazımlığı görünce hayır yok demeye başladı..tuttu çişini..eee ne kadar tutabilir..altına yaptı bir müddet sonra..söylüyor ama oturtamıyorum bile lazımlığa..konu oraya gelinde hayır yok..hayır yok..kakasınıda altına yaptı tabi..bende bezi tekrar bağladım..çünkü..bez olmayınca kakasını yapmıyor..akşamları bağlıyordum..yapıyordu 1 saat içinde..bunu farkettim...kaka düzeni değişti..gündüz yapan çocuk yapmaz oldu..akşam bez bağlanınca yapıyor ama..bende korkttum kabız olma gibi ters tepki yapıyor ya...mesela öğle uykusundada bağlıyordum..eskiden uyku bezi ya çok az çişli yada kuru çıkardı..ama bezi attığımız zamandan beri farkettiğim 2.şey tuttuğu çişlerini uykuda yaptığı..sanki gece bezi gibi dolu çıkıyordu..bende erken olduğunu ve çocuğumun hazır olmadığını düşündüm....ve ara vermeye karar verdim..lazımlık halen meydanda,onu kaldırmadım..ama hala ilgisi yok onunla...

bnım kzım boyleydı 26 aylık bı arada yasıtlar..ben egıtıme basladıgımız gun bezlerı kaldırdım kucuk bebeklere verdık sen abla oldun dedım sende bunu deneyebılırsın bezı artık olmadıgını bılsın gor bak kısa surede alısacak ben basladıgım zaman korktu ıstemeden 1 hafta ara verdık tekrar basladık hıc zorlamadım oturtmak ıcın suan 6 gun oldu yenı yenı alısıyor klozet adaptoru tavsıye eederım cıcılı bıcılı bırsey alırsan ılgısını ceker..klozette yapınca ugurluyoruz bbay bay yapıp sıfon cekıyoruz:1:kakasın kuloduna ve ya yere yaparsa temızleyıp ona gosterp tuvalete atıyoruz oda el sallıyor boylece korkusunu yener umarım senınkıde bu arada bence kızın hazır egıtıme..:16:

sanki benim yaşadıklarımı yazmışsınız..kızım şuan 30 aylık ve yaklaşık 2 hafta önce bezden kurtulduk. Hem de çok kolay bir şekilde, bu kadar kolay olacağını tahmin bile edemiyordum.2 yaşından beri 1 er ay arayla sürekli denedim, başaramadım..Belki de hazır değildi bilmiyorum..2 hafta önce eşimin halasına yatılı misafirliğe gittik, büyükler biraz daha baskıcı oluyorlar wc eğitimi konusunda bilirsiniz, eve girer girmez çıkardı bezini "bundan sonra bez yok dedi, altına yaparsan kızarım "filan, biraz sert çıkıştı, ben de içimden " bi de böyle deneyelim " diye düşündüm, çünkü her denememde kızıp bağırmadım,hep sakin,ılımlı olmaya çalıştım..İlk iki gün bir kaç ufak kaza oldu , sonra 2 günde bire düştü ve 1 hafta sonra tamamen alışmış oldu bebeğim, üstelik hem gündüz hem gece...Çok mutluyum:52: Belki de biraz çekineceği bi aile büyüğünden yardım alabilirsiniz, bizimki ananesinden de korkuyodu ama annem gelemedi bir kaç gün kalmaya

tebrıkler sız kurtulmusunuz ama ben kızarak yada korkutarak tuvalet egıtımı verılmesını yanlıs buluyorum :19:uzmanlarda boyle dusunuyor

1 hafta oldu ara vereli..1 hafta daha beklicem..iyice kafasından gitsin istiyorum..tekrar başlıcam..bende klozete alışmasını istiyorum..inşallah öyle olur dua ediyrum...bakalım allah ne zaman ol dicek..o zaman olacak...haftaya tekrar başlıcaz bakalım...

benimkide öyle geceye veya uykuya taşıyo çişi kakayı bıktım inanın.Pis oldum diye ağlıyor uyanır uyanmaz.bwz istemez hiç bir şekilde ama altına bi güzel yapar napcamı şaşırdım.Üstelik benim ğlum 37 aylık:(

tebrıkler sız kurtulmusunuz ama ben kızarak yada korkutarak tuvalet egıtımı verılmesını yanlıs buluyorum :19:uzmanlarda boyle dusunuyor

Annem beni çakmakla popomu yakmakla tehdit bile etmiş tuvalet eğitimi sırasında...Allah' a şükür
hiç bir problemim yok ve 1 yaşında alışmışım. Eskiden genelde bu yöntem kullanılıyormuş, uzmanların görüşlerine ulaşmak bu kadar kolay değildi ve şimdi ki gibi wc eğitimi için pedagogtu, doktordu gezilmiyordu. Ben de hep ılımlı yaklaştım denemelerimde, sinirden başka bir odada ağladığım bile oluyordu. Neyse ki bu şekilde ( ki öyle ciddi ciddi bağırma, kızma vs. olmadı, sadece halasından biraz çekiniyordu ) alıştı kızım...

Darısı sizlerin başına..Bence bazen birazda eskileri dinlemek lazım..

çocuklar o yaşta dışkılarının kendilerine ait bir parça olduğunu düşündükleri için tuvalete bırakmak istemezler. bu sebeple tuvaletlerin tutmaya başlarlar ve bu durum daha sonra kabızlığa sebep olabilir. çocukluklarında bu dönemi bu şekilde geçiren çocuklar büyüdüklerinde genellikle eşyalarına çok bağlı olurlar. onlardan ayrılmak istemezler ve gerekli gereksiz her şeyi biriktirirler :)
gelelim bunun çözümüne.. öncelikle çocuğun tuvalete alıştırma dönemini yakalamak çok önemli ve bu da gerçekten çok zor. alışkanlık kazandırmada bir çok metot kullanılıyor. bence ilk aşamada gerçek tuvaletlerden korkuluyorsa onlardan uzak tutmak daha kolay bir süreç getirecektir. ünlü bir markanın hazırlamış olduğu müzikli bir klozet var, belki reklamlarını görmüşsünüzdür. çocuğunuz tuvalete oturduğunda müzikli efektlerle bir oyuncak gibi çalışıyor. tuvaletini yaptığında çeşitli seslerle (alkış, aferin vb.) bu davranışını pekiştiriyor. ayrıca gerçek bir sifonu ve tuvalet kağıdı bölümüyle gerçek bir tuvalete benziyor. çocuğunuz tuvalet alışkanlığı kazandığında bu oyuncak klozetin parçaları gerçek klozetlere takılarak alışkanlığının devam ettirilmesi sağlanıyor. hiç kullanmadım ama gördüğümde çok hoşuma gitti. bu asla reklam amaçlı bir yorum değil. sadece bir anasınıfı öğretmeni olarak hoşuma giden bir ürünü sizinle paylaşmak istedim. umarım deneme fırsatı bulup başarılı sonuç alabilirsiniz...

Son düzenleme:
Back