Merhaba. Bu konuda yazmak için üye oldum çünkü ben de göz ameliyatı hakkında başkalarına bir fikir vermek istedim. Tam bir ay önce İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi'nde intralease lasik lazer ameliyatı oldum. Gözlerimden biri - 1.00 biri - 1.25 miyoptu ve biraz da astigmat vardı. Bu numaralar düşük gelebilir lakin gözlüksüz göremiyordum. Hayatımın yarısı gözlük ve lens ile geçti. Gözlük ve lens takanlar da, ne tarz sıkıntılar yaşadığımızı bilirler zaten. Belli bir yaşa geldiğim, göz numaramın da artık durması ve de gözlük ve lensten de artık nefret geldiği için ameliyat için cesaretimi toplayıp karar verdim. Bu arada 10 ay boyunca lens kullanmadım, haliyle gözlerimin toparlanmasına destek oldu bu da. Yıllar önce bir iş arkadaşım Kaşkaloğlu'nda ameliyat olup çok memnun kalmıştı. Ben de orada karar kıldım. Ameliyat olma şansınızın var olup olmadığını öğrenmek için öncelikle mutlaka bu anlamda muayene olmanız gerekiyor. Sonrasında doktor zaten olur veya olmaz diyor. Dr. Bilgehan hanım ( aynı zamanda oranın başhekimiymiş) ameliyat etti beni. Gayet memnun kaldım. Ameliyat ücreti 5600 TL idi. Muayene ücreti 125 TL, tetkik ücreti ise nakitte 120 TL idi. Hastane kurucusu prof. Mahmut Kaşkaloğlu için 7000 TL dediler. Ben hem ücreti daha makul olduğu için hem de kendisine muayene olduğum için Bilgehan hanımı tercih ettim. Ameliyattan önce bir sakinleştirici veriyorlar ve bekletiyorlar. Gevşiyorsunuz haliyle. Sonra göze uyuşturucu damla damlatılıyor ve artık işlem başlıyor. Ameliyat esnasında iki adet cihazla operasyon yapıldı. Doktor sizinle konuşup ne olacağını söylüyor. İlk cihazda gözünüzün üzerinde bir baskı hissediyorsunuz, sadece bu kısım biraz rahatsızlık veriyor ama dayanılmayacak gibi değil asla. Bip bip sesler geliyor ve doktor, lazer gözünüzü çiziyor diyor. Baskıdan başka bişi hissetmiyorsun. Zaten göz kapaklarına açıp kapatmayın diye bir aparat da takıyorlar öncesinde. İkinci cihazda ise, öncesinde yine bir kaç damla işlemiyle artık gözümüz iyice uyuşuyor. Ve gelen ışığa sabit şekilde bakmanız isteniyor. O esnada göz merceğinizin kesilip yerinden yan tarafa alındığını görüyorsunuz ama hiç acıma hissi yok. Bunu görmek biraz enteresan oluyor tabi o anda :) işte o anda göz numaranızı cihaz düzeltiyor. Sonra tabi mercek yine yerine geliyor ve işlem bitiyor. Yani iki cihaz, iki gözümü toplamda 20 dk da falan ameliyat etmiştir. Öyle kısa bir süre yani. Gelelim ameliyat sonrasına... Beni en çok korkutan bu kısımdı ve ben canı çok kıymetli, acı ağrı eşiği düşük bir insanımdır. Sonrasında sizi bir müddet yatırıyorlar, gözünüzde koruyucu gözlük ile. Ve en fazla 4 saat sürüyor yanma, batma, sulanma ve biraz ağrı. Tobradex damla ve Artelac göz yaşı damlası yazıyor doktor. Ameliyat sonrası dikkat edilecekler listesini de veriyorlar ve doğru eve. Size tavsiyem bu ameliyatı akşamüstü saatlerinde, direkt eve gidip uyuyacağınız zaman diliminde ve kışın yani güneşin az olduğu, deniz ve havuza girmediğiniz vakitte yaptırın. Çünkü yaz sıcağında biraz işkence de olabilir bu işlem. Eve gidince ben kapkaranlık ve sessiz odada yattım. Bunu kesinlikle tavsiye ederim. Dediğim gibi yanma, batma, sulanma ve hafif ağrı oldu bende fakat uyuyabildim çok şükür. Ertesi gün gözleriniz kesinlikle daha iyi oluyor. Hepsi geçiyor ve doktor muayenesine gidiyorsunuz. Gözlüksüz görmenin ne muhteşem bir şey olduğunu düşünüp iyi ki yaptırdım diyorsunuz. Yani toplamda 4-5 saatlik acı ve ağrıya kesinlikle değer arkadaşlar. Muayenede, ameliyatın çok başarılı geçtiğini ve her şeyin yolunda olduğunu söyledi doktor. Sonrasında ise eve araba kullanarak geldim düşünün yani
Ameliyat izi olarak kırmızı çizgiler oluyor gözde ama 3 hafta içinde küçülerek yok oluyorlar. 10 gün ise makyaj yasak. Size bilgi listesi veriyorlar zaten ne yapılmalı ne yapılmamalı diye. Dün tam bir ay oldu ve artık görüşüm çok çok daha iyi. Gözlerde biraz kuruluk ve ışık hassasiyeti oluyor bu arada ama Artelac göz damlasını gün içinde ihtiyacım oldukça damlatıyorum ve de dışarıda güneş gözlüğü takıyorum. Sadece güneş gözlüğüne ihtiyaç duymak muhteşem bir şeymiş :) hele o lens çilesi ve masrafı bitti ya oh be! :) herkese tavsiye ederim