Oftalmoloji - Göz Hastalıkları Lazerle Göz ameliyatı olanların paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dunya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
içinizde iLASıK yöntemiyle operasyon geçiren var mı? intralase lasik ve wavefront teknolojilerinin karışımıymış bu yöntem. lasikten farklı olarak her aşamada lazer ışığı kullanıyormuş. (lasikte korneayı küçük bir aletle doktor kesiyor, sonra lazerle tedavi yapılıyor. ama ilasikte bu baştaki kesme işini de lazerle otomatik yapıyorlarmış) sanırım ilasik diğer yöntemlerden biraz daha pahalı. tecrübe eden varsa bilgilendirebilir mi?

söz konusu göz olunca insan araştırmadan gözüne işlem yaptırmaya korkuyor.hele birde bu küçük bir çocuksa..teknoloji her geçen gün ilerlediği için lazer ameliyatlarıda çeşitlilik kazanmaya başladı.kime güvenip nerede yaptırabiliriz bilemiyorum.bende araştırıyorum şahsen...

Bende aynı hastanede geçirdim operasyonu.1 ay oldu damlalarımı düzenli kullandım bilgisayara az bakmaya çalıştım.herşey mükemmel şimdi.Doktorum berrin hanımdı benim yarın öbür gün 1. ay kontrolüne gideceğim senin doktorun hangisiydi?

operasyon geçiren diğer arkadaşlar da bizi bilgilendirse?
şu an hazır tatildeyken ankarada muayene olmayı düşünüyorum. var mı bir tavsiyeniz acaba?

ankara kudret göz ile konuştum bugün. lazer operasyonlarının fiyatlarının 900-1200 TL arasında değiştiğini söylediler. en son teknik olan iLasik 1200 TL oluyor yani.bana uygun geldi. muayene için sgk ile anlaşmaları olduğu için katkı payı ödeniyormuş, 7-8 lira gibi birşey.

Selam , ben de karar verdim bu ameliyata , birkaç ay sonra yaptıracağım. Aynı hastaneyi düşünüyorum bende. Sizin dr.unuz kimdi acaba.? Benim aklımda hep Sinan Göker var ama sanırım onun fiyatı fazla imiş.

Doğru bir seçim olur.Bayağı detaylı inciliyorlar.Bende kuruluk vardı mesela önce damla kullandım 2 hafta sonra ameliyat oldum.Berrin Hanım yaptı benim ameliyatımı.Çok ta memnunum.Zaten ameliyat sonrası kontrolleri de sinan bey yapmıyor.

yarın intralase-wavefront yöntemiyle operasyon geçireceğim. inşallah herşey iyi gider!

mrb.prensesperi bende konyadayım siz konyadamı yaptırdınız memnunmusunuz

merhaba canım.konyada yaptırmadım.istanbulda türkiye hastanesinde yaptırdım.bir ayı geçti.kuruluğum ağrılarım oldu ama çok şükür şimdi çok memnunum.dün bir reklamını gördüm konya bir göz hastenesi açılıyormuş.lazer tedavisi de uygulayacaklarmış.ama ne kadar güvenilir olur bilemiyorum yeni açıldıkları için benneyaptımki

okadar kararsızımki gözlüklerimden kurtulmak istiyorum ama bazı aksliklerin yaşanması beni daha çok korkuttu tabi yeni açılan bi hastaneyede hiç güvenemem yaza kadar bekliycem galiba:bbo: teşekkür ediyorum

Arkadaşlar gözüne ameliyat sonrası tıkaç takılan var mıı?nasıl bişey bu

ben de ameliyat olmak istiyorum fakat henüz karar veremedim hastane konusunda.addictive sen sanırım ankarada ameliyat oldun ameliyat sonrası hakkında biraz bilgi verebilirmisin?

evet nihayet ameliyat oldum,ankara kudret gözde ve bugün tam 10 gün oluyor. intralase-wavefront yöntemini tercih ettim. 1200 lira tuttu...
merak eden arkadaşlar için, işlem çok basit..önce lazere uygun olup olmadığınıza birkaç cihazla yapılan muayene sonucu doktor karar veriyor, gözünüzün detaylı bir haritası çıkarılıyor bu tetkiklerde.. ben bir gün muayene olup ertesi gün ameliyat olmaya karar verdim.
neyse ameliyat günü randevu saatinizde gidiyorsunuz, parayı yatırdıktan sonra ameliyat yeri için sizi yönlendiriyorlar. bir odada bone ve galoş giymenizi istiyorlar, bir de hafif sakinleştirici hap veriyorlar (vermeseler de olur bence, çok basit bir işlemdi çünkü) hemşire gelip bir damla damlatıyor, birkaç dakika sonra ameliyathane hazır olunca içeri alınıyorsunuz. operasyon basit ve acısız. toplam en fazla 10 dakika sürmüştür. lazer işlemi sürerken yeşil ışık, sonra kırmızı ışıklar dönüyo, hava-i fişek izler gibi onları izledim zaten doktorlar yaparken her yaptıkları adımı size anlatıyorlar, şimdi bir damla damlatacağım, şu anda yeşil ışığı göreceksiniz, şu anda işleminizin bitmesine şu kadar saniye kaldı gibi. sonunda bitiyor ve tekrar odanıza alınıyorsunuz. ağrı acı bandaj gibi hiçbirşey yok. çıktığınız anda bile görüyorsunuz ama hafif sisli sadece. sonra hemşire gelip kullanmanız gereken damlaları anlatıyor, saatlerini çizelge halinde veriyor. bundan sonra çıkıp hemen eve gidebiliyorsunuz. ama çıkarken güneş gözlüğü takmanız gerekiyor, çünkü ışığa hassas oluyor gözleriniz. ben eve giderken tüm plakaları okuyup mutlu olmuştum sırnaşık şey eve geldikten sonra uyuşturucu damlanın etkisi geçtiğinden hafif bir ağrı oldu bende, hemen basit bir ağrı kesiciyle geçti. ve bir daha da ağrı olmadı. görüşüm gece ise pırıl pırıldı, tvdeki tüm altyazıları okumaktan kendimi alamadım. ama ilk 2 gün çok ışık olan ortamlar rahatsız etti. sonraki 5-6 gün içerisinde arada bir yanma veya kirpik varmış hissi oldu. gözde yabancı birşey varmış gibi yani, lens kullananlar bilirler. ama öyle rahatsız edici birşey değildi hiçbir zaman. bugün 10. gün ağrı sızı yanma batma hiçbirşey yok. sadece arada bir kuruma oluyor, onun için de gözyaşı damlası kullanıyorum zaten, 2 ay kadar sürecek..
sonuçta kendi adıma söyleyebilirim ki bu hayatımda yaptığım ennnn iyi şeylerden biri, çok mutluyum. darısı diğer arkadaşların başına.
varsa başka operasyonla ilgili sorularınız, onları da cevaplayabilirim arkadaşlar..

addıctıve gecmıs olsun.ben de kudret gözde amelıyat olmak ıstıyorum.doktorunun adını ogrenebılırmıyım ?
aslında persembe gunu kudretgoz de dr umut altunere muayene oldum ve gozlerım uygun bulundu.pazartesı(bugun) operasyon gecırecektım fakat cıhazlarında problem cıktıgı ıcın ertelendı. ben de yenıden her seyı dıdıklemeye basladım...

doktorumun adı aylin kılıç. genç bir doktor ama çok tecrübesi olduğunu duydum bu konuda.

Ben 17 yaşındaym.18 yaşına girdiğimde ameliyat olmayı düşünüyorum ama erken mi olur?
Neredeyse 10 yaşımdan beri takıyorum gözlüğü, lens hiç kullanmadım çünkü herkes gözlüğü yakıştırıyor..:kedi: Ama tabi ben sıkıldım artık bırakmak istiyorum..
Ve gözüm hep ilerliyor..-2 ile başladı şuan biri 4 biri 5 oldu.Korkmaya başladım hiç durmıcak mı bu yaa eyvahedigeldismile
18 yaşında olamam mıki acaba?Ne zaman durur bu ilerleyiş ohaoldumsmile

ben 20 yasındayım. 19 yasında izmir de ameliyat oldum.bnm 10 yasımdan beri gözlük takıyordum.renkli gözlüyüm ailede btn renkli gözlülern gözü bozuk.1,50 ile baslmasıtım gözlük takmaya ameliyata girdigimde miyop 9 dereceydi damlayla.(ameliyat öncesi kontrolde doktorlar damlatıyor) 7,50 idi yani gözlüksüz yakını bile göremiyordm.1yıl önce oldugumda mucize gibiydi ve ameliyttan cıktıgımda artık gözlüksüz görüyordm. fakat şimdi durum o kadar da ii deil erken yasta ameliyat olmusum. sanırım bundan kaynaklanıyr.göz kurulufum var eger suni göz yası kullanmazsam 1 50 derceye kadar yükseliyor.damlamı damlattıgımda 0,50 kadar bi bozukluk var belkide daha fazla. gece ısıklara bakamıyrm.sanırım bu cogu kişide oluyormus. eger olacak kişiler varsa bnce 25 yasından önce olmasınlar.

Lazer ıcın danısmıs ama yaptırmamıs bırı olarak aktarmak ıstedım

*Öncelıkle gelısme donemı tamamlanms olması gerekıyor,26 yas vucutta buyume ve gelısme devam ettıgı ıcın bozuklukda ılerleyebılırmıs.

*Son 5 yıl ıcınde goz numarasında artıs olmamalı,en az 1 yıl sabıt olmalı numara.

*Doktorum bana,mıyopum ,lazer oldugum takdırde,yaslandıgımda hıpermetrop olma ıhtımalımın cok yuksek oldugunu soyledı, 1 numara mıyopum buda yas ılerledıkce kendılıgınden duzelırmıs.

*Göz kurulugu yasayan pekcok kısı gordum ama bu,lazerın ılk cıktıgı zamanlarda yaptıranlarda.

tabı teknolojı degıstı,astıgmatım asıl rahatsız eden ama paragöz bır hekım dısında kımse lazer yapmayı onermedı, kör kör yasamaya devam edıyorum bende

cnm sen neden olacaksın ki ya keske bnm de 1 derce olsaydı da bn de olamasydım ama 9 derceydi :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…