Oftalmoloji - Göz Hastalıkları Lazerle Göz ameliyatı olanların paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dunya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhabalar
bende nerdeyse 3 yıldrı gözlük kullanıyorum 0,75 gözlük verdiler ilk yıl kullanmadım alışamadım 2.yıl kontrole gittiğimde 1,5 olmuştu ondan sonra gözlükle yaşamaya başladımsürekli gözlük takmak çok sıkıcı güneş gözlüğüm bile numaralı ve budurumdan çok sıkılıyorum 2 yıldır göz numaram aynı ameliyat olmak istiyorum ama kararsızım sonuçta göz insan baya bir düşünüyor.
izmirde nerelerde yaptırdınız yazarmısınız?

bende lazer göz ameliyatımı yaklaşık 1 buçuk sene once türkiye hastanesinde yaptırdım. 5 dakika suren bir ameliyat tecrubesi gerçekten ilginçti. ama herkese tavsiye ederim inanın korkulacak gibi değil artık. ben yaptırmadan önce dünya göz hastanesine , memoriale ve en sonunda turkiye hastanesine muayeneye gittim ve kesinlikle dunya göz hastanesinin hastadan çok maddiyata önem veren bir hastane olduğuna karar verdim. memorial muayenemde benim göz tipimin duz olduğu ve değişik bi sistem uygulayacagını doktor gayet guzel bir şekilde anlattı ama bana pek guven vermedi açıkcası ve bir hastane daha denemeye karar vererekten turkiye hastanesine gittim.
O sabah aslında sadece muayene için gitmiştim. Ameliyat olmak hiç aklımda yoktu o gün. Gayet güzel makyajımı yapmışım filan. Doktor tamam hadi in aşağıya hemşire hazırlasın geliyorum diyince aa bende makyaj var dedim :)) adamda lavaboda çıkar çıkmayan makyaj mı alla alla dedi :)) biraz çatlaktı açıkcası :) bende hiç itiraz etmeden ameliyatı yaptırdım adama bişi de diyemem :) ama çok memnunum ameliyattan çıktıktan 2 saat sonra alışverişe bile gittim :) lens takmadan sokakta tabelaları okumaya başlayınca ne kadar mutlu olmuştum allahım ! :) herkese tavsiye ederim...

benim de gözüm miyop 5.00 biri 4.75 digeri lens kullanıyorum..yasım 20 olmasına ragmen büyümesi durmadı numaralarımın..zaten bu durmadan lazer yapmıyorlar..nedense bu lazer işi beni tedirgin ediyor..yani gözümün büyümesi durdugunda bile yaptırmayacağım sanırım.bu kadar güvenilir bir teknik olsaydı gözlük takan dr kalmazdı bence..benim halalarım 10 yıl önce yaptırdılar cok memnunlar ama ben yine de güvenemiyorum.hem lensler cok rahat gözümde varlıgını bile hissetmiyorum memnunum halimden.ama lens diye bişey olmasaydı gözlükten sıkılıp lazer yaptırırdımkaydirigubbakcemile3

kızlar bende numaralı şeffaf lens kullanıyorum bzı topiklerde arkadaşlar renkli numaralı lensin zararlı olabiliceğini düşünmüş aranızda kullanan varmı numaralı renkli lens bende düşünüyordum ama böyle konnuşulunca tereddüt ettim naıyım sizce?

sanmıyorum renkli numaralı lensin normal şeffaf numaralıdan daha zararlı oldugunu..ama yine de bir dr.a sormakta fayda var..

Göze yapılan lazer operasyonundan hemen sonra dışarı hiçbir rahatsızlık hissi duymadan çıkmak , söz konusu olamaz Ben de bu operasyonu yaptırdım iİlk gün değil gezmeğe gitmek , televizyon izlemek bile yasak.Ayrıca gözlere koruyucu lazer gözlüğü takmak gerekiyor.İlk gün gözünüzden akan yaşlardan gözünüzü açmanız mümkün değil .İkinci gün rahatsınız , gözlerde ki batma yok oluyor .Ben bu operayondan çok mutlu oldum.Ama yapan hastane ve doktoru çok iyi araştırın .Sadece reklam amaçlı yazılan yazılara kanmayın.Bizzat kendiniz araştırın .Neticede göz çok önemli bir organımız.Başka şeylere benzemez .Muhakkak ilk günler az da olsa zorluk olacaktır.Hiçbir zaman yazılanlar gibi herşey güllük gülistanlık olmaz.Çünkü bu mümkün değil.Lazerde olsa bu bir operayon ve gözünüze yapılırken yanık kokusunu duyuyorsunuz.Yani hiçbir şey olmamış gibi hemen kendinizi sokağa atamazsınız.Ama iyi bir göz cerrahı ve iyi yapılan bir operasyon sonucu yaşamınız harika bir şekilde değişiyor.

Son düzenleme:

canım o birazda kişiden kişiye değişiyor sanırsam. Benim gözlerim 8 numara miyoptu ve astigmatım da vardı. Geçen sene mayıs ayında bu ameliyatı oldum . Ameliyattan önce retinamı kontrol ettiklerinde yüksek miyoptan dolayı gözde delikler oluşmuş o delikleri diktiler. Gözde bu delikler varsa ve lasik yapılırsa göz hemen sonrasında tekrar bozuluyormuş. Ben lasikten sonra aynen senin gibi göz yaşlarımı tutamıyordum ışığa falan bakamıyordum ama ertesi gün geçti. Hem de tamamen sıfırlanmaz dedikleri halde bir senedir hiçbir sorunum yok sıfırlandı gözlerim.

Birkaç ay sonra ablam oldu bu ameliyatı ameliyat sonrasında ne gözü yaşlandı ne de ağrısı sancısı oldu. 1 saat dinlendi sonra dışarı bile çıktı.

canım ben 10 sene şeffaf lens kullandım 1-2 defa gözlerimn mikrop kalması dışında bir sorun yaşamadım.

Ablam ilk şeffaf lens kullanıyordu sonradan renkli lens aldı numaralı bir süre sonra gözü lensi kabul etmemeye başladı. gözlük takmaya mecbur kaldı. Lens kullanmanın da bir süresi varmış bütün ömrün boyunca kullanamıyorsun. Sanırım renkli lensler bu süreyi biraz daha daraltıyor.

En sonunda ikimizde dayanamadık ve lasik olduk.

evet canım, ben de numaralı lens kullanıyordum ama ne yazık ki doktor 3 ay önce bana da lens kullanmayı yasakladı..benneyaptımki gözlük kullanmayı hiç sevmiyorum.. ankarada lazer ameliyatı için güvenilir bir doktor arıyorum!

addictive bende olmayı düşünüyorum atatürk hastanesinde muayene oldum gözlerim uygun çıktı olmay orda olupda kontrola gelenlr çok menunlardı fiyatıda 650tl kadar bişey ordaki doktorlar lazeri türkiyeye ilk kez getirip diğer doktorlara ders vermiş bilgim bu gittiğinde sen de bi araştır istersen..

Ben önümüzdeki çarşamba ıstanbul cerrahi de dr.berrin toksü tarafından ameliyat edilecem.18 senelik gözlük+lenslerime veda edecem.Heyecanlıyım...

cnm zeten dünya gz hast. güvenmem birdaha. çok kötü bir duygu ya...Allah'a dua ediyorum göz derecem daha fazla ilerlemesin...

Dünya göz ü bende kesinlikle önermem,daha evvekl başka bi problemim için mail atmıştım onlara,geri dönüşleri lazer ameliyatı ile ilgili oldu ki o zamanlar daha 6 aylık lens im vardı ameliyat düşünmüodum.Muayene için ne ödeyeceğimi sorduğumda(sgk anlaşmalı kurum ) 100 tl vereceğimi söyledi ki bu lazer ameliyat muayenesinden alınan ücretti.Yakın bi tanıdığında benzer bi durum yaşamış.Tamamen ticariler ve bu bana güven vermedi..

Arkadaşlar ameliyatımın üzerinden 2 hafta geçti deneyimlerimi paylaşmak istedim.Ameliyat öncesi inanılmaz stresliydim her ne kadar annemle halam yanımda da olsa kuzenim o hastanede doktor da olsa.Ameliyattan öncesi diazem ve ağrı kesici verdiler sonra da uyuşması için damla damlatıldı göze ve başladıkk.Gözü kocaman açıp kırpılmasın die bi aparatla sabitliyolar 2 kat daha bişi koydular göz üstüne.gayet ayıksın ve etrafında konuşulan herbişeyi duyuyosun.daha sonra tepemdeki ışıktan kırmızı bi noktaya bakmam söylendi.Ben haala gergimin bu arada...ama na ara gözün üstünden tabaka kalktı sonra geri kapatıldı hiiç anlamadım.Operasyon bittiğinde bi gözlük verdiler onunla uyudum bi süre 3 adette damla kullandım 1 hafta.sonra tek damlaya düşüo 1 ay onu kullanıosun.ilk çıktığımda hipermetrop oldum bi süre yakınımdaki hiçbişeyi net göremedim eve gidince de bi güzel uyudum akşama doğru görüntü netleşti.Sürekkli pc başında olduğumdan 2 gün izin almıştım işyerinden 3 gün gittiğimde kapıları kapatıp gözlükle baktım pc ye ışık inanılmaz rahatsız etti 1 hafta falanda keyfi pc kullanmadım sadece zorunlu olduğum kadar işyerinde bile ekranı karartıp oturttum.1 hafta sonrası herşey çok daha netti 2 hafta oldu şimdi sol gözümde kuruma var sadece ameliyat öncesi de sol gözüm daha kuruydu zaten damlalar bitince bu sorunda biter gibi...

sonuç olarak ömrümde görmediğim kadar net bir görüşe kavuştum.Güvenilir olduğu sürece herkese tavsiye ederim...
şimdiden geçmiş olsun herkeslereee

bende amaliyat olalı 11 gün oldu.türkiye hastanesinde oldum.missnewmoon dediği sabitleme işleminden gözünüzde baskı hissediyorsunuz.kişiden kişiye değişiyor sanırım sonrası.amaliyattan sonra 8 saat gözlerimin acısından batmasından duramadım.damlalarım vardı Allahtan.gözümde bir damar çatlamış 10 günde geçer dedi.gözlerini ovma başka herşeyi yapabilirsin dedi.hala damla damlatmaya devam ediyorum.gözlerim kuruyor.geriliyor ohaoldumsmile bütün bunları yazdım ama herşeye ragman çok memnunum.gece gündüz her daim net bir görüşüm var :sm_cool:

birde bişi sorcam başım ağrıyor kizlar.önceden böle sık sık baş ağrısı yaşamazdım ameliyattan sonra sık yaşar oldum lazerle alakalı olabilirmi?baş ağrısı yaşayanınız oldumu?bide göz kuruluğu geçer değilmi?

O göz kuruluğunu bana sor sen.Ameliyat öncesi de kurulık vardı gerçi 2 haftadan fazla damla damlattım.Sol gözbebeğimin üstünde kanlanma oldu.Kapağın içinde kalıyor gözükmüyor gerçi bunu fark eder etmez ertesi gün hastaneye gittim.Normal dediler şimdi bi rahatsızlığım yok ama hala kanlı kuruluktanmış bu da.Bende de baş ağrıları oldu Işığa falan bakamıyorum fazla.Daha önce de olurdu bende başım ağrıdığında ışığa bakamazdım ama dediğin gibi ameliyat sonrası normalden daha sık ağrıdı 19 gün olmuş benimde

ya merhaba kendimi bildim bileli gözlüllüyüm bıktım açıkçası
16 yaşındayım yaptırabilir miyim yoksa yabmazlarmı
eger yabmazlarsada lens alıcam gözlükten bıktım çünkü

16 yaşındasın ve daha göz numaranın büyümesi durmamıştır bence.25 yaşımdayım ve benim her yıl az da olsa numaram büyüyor.Göz aynı numarada durduğu zaman(en az 1 yıl) öyle ameliyat yapıyorlar.Ağbim 30 yaşında ve bu yaz oldu.
Zaten biz kesin birşey söyleyemeyiz,doktorun muayene ettiğinde yapılıp yapılamayacağını söyler,herkese de ameliyat yapmıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…