Lazerle ben aldırma

Liberiangirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2008
4
0
slm arkadaşlar
lazer epilasyonla ben aldırma diye bir işlem varmış.Ameliyattan daha etkili ve izsiz olduğu söyleniyor , bu ne kadar doğru ??
bilgisi olan var mı acaba?
tşk.ler

benimde problemli bir benim var işin aslı korkuyorum alınması konusunda.bildiğim kadarıyla kökleri falan da iyice kazınmalı bana dr söylemişti.estetik olanı değil de benim için en sağlıklı olanı önemli.

Arkadaşlar sakın lazerle ben aldırmayın bana tanıdık bi doktor söyledi kanser yapıo diye.Ama bu işi dışarda para için yapanlar var.Ben tek seferde içine girilmeden ve keserek çıkarılmalı,et benlerinin nasıl aldırıldığını bilmiyorum yalan söylemiim

ben lazerle aldirdim bitane ben bay et beniydi yani büyük birseydi...
igrenc bir kokusu var tabi et yaniyor ama güzel oldu. yani iz kaldi ama kesinlik eskisinden bin kat daha iyi.
Ama dikkate alin eger kil büyüyorsa onlarin büyümesi engellenmiyor onlarin kökleri daha derin

benimde burnumun yanında bi et beni var aldırmak istyorum.ama nereye kime gideyim hiç bir fikrim yok.bu konuda bilgisi olan arkadaş varmı acaba?izmirde oturuyorum.

bayanlar benimde dudagimin ustunde bir ben vardi kahve rengi idi biraz kabarikti ve kil buyuyo du ustunde burda dpktora gittimm bakti ve lazerle aldi 6 sene oldu hafif iz var ama tabiki enim hosduma gidiyooo ben ir sakincasini gormedimm mirmirmirmir

benimde sağ kürek kemiğimde omzumun aşağsında var..tamda sütyen askısına denk geliyor...ve rahatsız ediyor...eskiden rengi koyu kahveydi...zamanla açıldı...:uhm:

bir zamanlar ankarada gitmiştim aldırmak için...ama küçüktüm kadın alacakken korktum vazgeçtim o anda....ben benimi seviyorum diyerek kendimi avuttum sonra kaydirigubbakcemile3

ama soz zamanlarda böyle bişeye uzanırken falan o bölgede iğne batması gibi bir his oluyor...korkuyorum açıkçası....ama nerde kime aldırıcam bilmiyorum....gamyoncuiremsu

10 gün önce sırtımdaki iki beni aldırdım. Benin çevresine iğneyle lokal anestezi yapıldıktan sonra lazer ile çıkarılıp, temizlendi. Operasyon en fazla 20 dakika kadar sürdü ve hiçbir acı duymadım. Sonrasında batticon ile temizleyip pansuman yapıldı. 5 gün sonra kontrole gidicem her şeyin yolunda olup olmadığına dair. Yalnız ben bir hata yapmışım operasyonun ardından 3 gün pansuman yapılıp sarılması gerekirken, 9 gün pansuman yaptırdım. Enfeksiyon kapmasından korktuğum için açık bırakmak istememiştim. Süreç böyle olunca kuruyup, kabuk tutması da gecikti.

Ben de lazerle gözlerimin hemen altındaki kemiğin üstündeki minik et benlerini aldırmıştım.Baya oldu ama ozamanlar doktor bana güneş koruyucusu önermedi güneşe çıkınce tekrar oldular renkleri de koyu.Şimdi güneş koruyucusu kullanıyorum ama lekeler duruyor çaresini arıyorum

bir dermatologa gittim aynı problemden dolayı, kanser yapar lazerle aldırma dedi ama ben yine de aldırmak istiyorum çünkü benim benlerim çok küçük ve dışardan gözükmüyorlar sadece ben kafama takıyorum çil gibi daha çok ve en uygun lazer gibime geliyor. keserek çıkartınca iz kalmasından korkuyorum

Herhangi bir beni laser ile aldirip aldiramayacaginiz tamami ile benin turune baglidir. Laser ile aldirmalarda yara izi sonucuna rastlanmasi dusuk olasilik olmasina ragmen, deri altina giden benlerde uygun gorulmez cunki kullanilan laser'in derinin derin tabakalarina etki etmesi mumkundegildir. Bence herhangi bir metod hakkinda karar vermeden once doktorunuz ile konusun.

Benimkisi et beniydi. Büyüme vardı ve kendini salmış bir görüntü içerisindeydi. Bir yere sürtüp, takılır kanarsa bu benler için tehlikeli olabiliyor. Dolayısıyla benin aldırılması gerekiyor. Ancak her ben alınamıyor. Benin kökünün olması lazım bu da doktor kontrolü ile anlaşılacak bir durum. Şuan 17.günümdeyim, doktorum zaman zaman batticonlamamı önerdi. Benin alanı daralmış, daha derli toplu ve kabuk tutmuş durumda. Doktorum iz kalmayacağını söyledi ancak bunda bakımın önemli olduğunu da vurguladı. Dar şeyler giymemek, belli bir süre güneşle temas ettirmemek, kaşımamak, krem vs sürmemek gibi. Bütün bunlar kabuk düştükten sonra herhangi bir iz kalmasını engelleyen faktörlermiş.

selamlar herkese, benim annemin yüzünde bir kaç tane et beni var ve aldırmaya karar verdi, ama acaba bu operasyonu estetik cerrahlar mı yapıyor yoksa dermatoog veya hariciye uzmanı bir doktor mu? ayrıca bu operasyonu geçirmiş arkadaşlar memnun kalı kalmadıklarını ve hangi doktorları tavsiye edebileceklerini yazarlarsa çok sevinirim annemi bir an evvel bu dertten kurtarmak isiyorum

slm arkadaşlar, benimde gözümün altında ve çenemin sol tarafında et beni var. bunlar önceden sadece düz bir bendi yıllar sonra et benine dönüştü. hamile olduğum dönemlerde kilo aldıkça büyüdüler, doğumdan sonra kilo verdim ama onlar olduğu gibi kaldı :çok üzgünüm: ikisinide aldırmayı düşünüyorum ama cesaret edemiyorum, duyduğuma göre ben aldırmak tehlikeli imiş, kansere çevirebiliyormuş. doktora gidip göstereyim gerekirse tahlil yaptırıp aldırmanın tehlikesi varmı diye baktırayım diyorum ama ya tahlil için dokunduklarında kansere filan çevirirse diye korkuyorum. çünkü görüntü sağlıktan sonra gelir. Birde garip olan şey, gözümün altında eskiden belli belirsiz küçük bir kahverengi benekti şimdi mercimek büyüklüğünde yuvarlak et beni ve ortasındaki kahverengi kısım çukur duruyor iğne batırmış gibi. diğeride önceden hiç yoktu sonradan kahverengi ben oldu ikinci çocuğa hamile kaldığımda kilo aldıkça et benine dönüştü. Şimdi doktora gitsemmi yoksa hiç dokunmasammı karar veremiyorum.:uhm: Sizlerin yorumlarını okuyarak hareket etmeyi düşünüyorum fikir verin kızlar...

leke gibi olanlar laserle alınıyo..et benler operasyon gerektiriyo....ama igneyle ben altı uyuşturuluyo ve kesiliyo..sonr dikiş atılıyo..ama sen hiççç bişey hissetmiyosun..kaç defa yaptırdım....boynumdan bi anda 5 tane aldırdım..göbeğimden bi tane..en son çenemden bi kaç ay önce aldırdım..
ama ben hep aynı doktora gidiyorum..plastik cerrah..mustafa tercean..netten de bakabilirsin cm.

Hastanelerin cildiye bölümüne giderseniz dermatologlara et benlerinizi aldırabilirsiniz.

Meyrik, et benlerinin kökü olduğu için tahlil yapmıyorlar. Ben deriye yapışık değil hafif çıkıntılı, sarkık, zamanla aşınmış, rengi değimiş, kabarıklığı artmışsa mutlaka aldırmanız gerekiyor. Zira kanser riski taşıyabiliyor. Ben aldırmanın ileride kansere yol açabileceği durumu ise tamamiyle yanlış. Söylentilere kulak asmayıp, bizzat araştırınca nevus eksizyonu operasyonunun hiçbir tehlikesi olmadığını anlayabilirsin.

benim burnumun tam ucunda biraz şiş çok büyük olmayan bir ben vardı ama leke tarzında değildi dediğim gibi.görüntüsünden rahatsız olduğum için 2.burun ameliyatım esnasında estetk dr dan almasını rica ettim.bana verilen patoloji raporunda alınma şekli eksizyonel biyopsi yazıyor.ameliyattan çıktığımda burnumun ucunda 2 tane çok küçük dikiş vardı 5 gün içinde onuda aldı dr.şimdi küçük bir kabuk bağladı sanırım oda düşünce herhangi bir iz falan kalmayacak.

Benim de tam burnumun kenarında vardı bir et beni, 3 yıl kadar önce dermataloga aldırdım..lazerle aldı, çok iğrenç bir koku oluştu, kısa zamanda geçti, çok çok az izi var , o da iz sayılmaz.. geç bile kalmışım..Bence rahatsızlık duyan herkes doktor kontrolünde kurtulmalı benlerden...

Arkadaşlar bugün ben de ben aldırma konusunda bir estetik merkezine gittim hemen lazerle yakalım geçsin dediler. Hiç bir iz kalmayacağını söylediler fiyatı da 30 ytl ama ben tedirgin oldum birazcık. haftaya randevu aldım. Bu kadar kolay birşeymiymiş. Daha önce lazerle ben aldıran var mı ?

X