• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer ve iğneli epilasyon ile ilgili sorular?

EdaTheKitty

Oh, jealousy!
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013
224
77
53
merhaba arkadaşlar öncelikle, forumda da çok gezindim fakat hala kafamda cevapsız sorular var ve birisi bana yardımcı olursa gerçekten çok sevinirim :1:

lazere başlamayı düşünüyorum. hastane mi tercih etmeliyim, güzellik salonu mu?
göbek ve sırt tüylenmem çok fazla, seansları ne kadar sürer, yani kaç ay kaç yıl? ayrıca sırtımda ve omzumda sivilceler, lekeler var lazer bunlara etki eder mi? ve lazere başladığımda seanslar arasında tüylerin iyice çıkması mı bekleniyor, eğer öyleyse kışın yaptırıp bitirebiliyor muyuz?

yüzüm için iğneli düşünüyorum, yanak bölgem için.
daha önce hiç bir şekilde aldırmadım, çok kalın değiller. ne kadar sürede biter ve iğne izleri ne kadar sürede geçiyor?

vereceğiniz cevaplar çok önemli şimdiden herkese çok teşekkür ederim :16:

Selam :) nereye gitmek istediğine sorarak karar ver derim hastaneler dandik olabiliyo bazen. Ama güzellik salonları da devamlı gelesin diye düşük ısı uygulayabiliyo. Gitmiş ve memnun kalmış birini araştırmanı tavsiye ederim. Ben komple vücut gittim. Ama şunu söyleyeyim yüz, koltuk altı ve bıyık çok çok geç bitiyor. Koltuk altı sürekli terliyo gene çıkıyo az da olsa. Senelerdir gidiyorum bıyık hala tek tük. Ve yüzümdeki tüyler de geçmedi aman aman. Kalın tüyler hemen bitiyo. Bacaklarım bikini bölgem tek seansla temizlendiler. Bi iki tane çıktı. Lazerin güzel tarafı bebek gibi oluyo vücud. Göğüs etrafı sakıncalı diye biliyorum aldırmak için lazerle. Çok iyi araştırma yapman lazım. Sivilce izleri geçmemiş şekilde ise veya tahriş yara falan varsa geçince gel derler. Jilet vurduruyolar yüz hariç vurulabilecek yerlere. Kalınca ucu gelince gidiyosun. Ne kadar kalın o kadar çabuk biter. Zamanı değişir kıl tipine göre. Kolay gelsin :))

Son düzenleme:
Bende bildiğim kadar cevap vermeye çalışayım.Öncelikle ben güvenilebilecek bir güzellik merkezine gidiyorum .Lazer harici esnetik , zayıflama , cilt bakımı vesaire başka hizmetler veren katlarıda var.Hastaneyi tercihetmememin sebebi hafta sonları hizmet vermemesi oldu , çalışan biri olarak sadece hafta sonları randevularımı seçebiliyorum çünkü.
10 mart 2013 te başladım kol,tüm bacak ve genetial için gidiyorum .En son Haziran sonunda 4.seansımı oldum. Seans sayıları arttıkça onların çağırma süresi artıyor en az 7 hafta sonra gibi ,çünkü kıllar çok geç çıkıyor. Eylül -Ekim gibi başlamanı öneririm 1.5 yıl sürer en az , birde kaç seans gideceğine de bağlı benim anlaşmam 10 seans . peşin 2.600 verdim. tek tek seans başı ücret daha da pahalı oluyordu .alexandirite adlı cihazı kullanıyorlar ilk 14 derece joulle başladım şuan 18 - 20 joulle devam ediyorlar, dozu bana göre normal .Birde inanın acısı anlatılanlar kadar çok olmuyor yada bende kullandıkları cihaz soğuk hava üflemeli olduğundan öyle dayanılmayacak acı yok şuan için.İğneli hakkında pek bir bilgim yok yüz için etrafımda giden de yok onun için o konuda bilgi veremeyeceğim. Ama yüze başlayacaksan sakın lazer ile başlama iğneli ile başla derim çünkü epey pişman olanları okudum lazerle başlayanların yazılarında.

arkadaşlar bana da yorum yapın lütfen.
lazere başladım genıtal bölge sadece ve seans bası 150 tl.
suan 1 seans ve 1 kontrole gıttım sankı seans 15 derece kontrol 5 derece gıbıydı.
ne kadar sürer dedım 10 seans falan dedi...
senınkısı kaç seans sürdü dedim 4 dedi.yuksek yaptım ben dedi.
yanı bizi çekebilmek için sankı ısıyı düşük veriyorlar.
burda bırısı bahsedıyor 2 seansta genıtal bitti dıyor...
valla tereddütte kaldım başka yere mı gıtsem??

Bence de çok iyi bir yere yaptırın, daha ucuz diye gidilen yerler daha pahalıya çıkıyor, ben iğneli epilasyon yaptırırken ucuz diye gittiğim yerlerden birinde hiçbir işe yaramıyordu resmen bitmesin istiyorlardı, birinde de fazla (elektrik mi artık ne veriyolarsa) verildiği için irinli koca koca yaralarım olmuştu :) yapılırken ağlamıştım bırakııın diye, böyle olması lazım yoksa etki olmaz falan diyip ikna etmeye çalışmışlardı ama kaçtım. Yaptıkları küçük bölge mahvoldu, yıllar geçti daha izleri tam geçmedi. Sonra düzgün bir yere gitmeye başlamıştım ve hem ucuz yerlerden çok hızlı yaptıkları için ve gerekli derecede yaptıkları için daha ucuza geldi. Neyse uzatmiyim :) iğneli epilasyondan sonra 1-2 gün bebek pudrası sürülüyor yaralar da 3-4 günde düşüyordu ama yüz bölgesine yaptırmadım, büyük bir ihtimalle yüzde daha kısa sürer (kıllar daha ince olduğu için, daha hafif bir elektrik vereceği için). Hatta 1 seansta bitebilir ve bir daha çıkmaz. Kalınlar ise incelerek bitiyor. Lazerli epilasyonda ise hormonal değişimlerden sonra tekrar çıkma ihtimali varmış diye duyuyorum, doğumdan sonra falan ama bilmiyorum. O kadar para ve zaman harcayıp tekrar çıkarsa çok kötü olur. Ama sırt ve göbek bölgesi de iğneliyle çok acır dayanılmaz :(

öncelikle çok teşekkür ederim :46: son bir kaç sorum olacak lazerde seanslar arası kıllı mı geziyoruz? :D çanakkalede lazer, iğneli için bildiğiniz güvenilir bir yer var mı?

öncelikle çok teşekkür ederim :46: son bir kaç sorum olacak lazerde seanslar arası kıllı mı geziyoruz? :D çanakkalede lazer, iğneli için bildiğiniz güvenilir bir yer var mı?

Yaptıranlar da cevap verecektir de benim arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla 1-2 kere jilete izin veriyorlarmış. Kılın kalın olması lazerlide daha iyi diye biliyorum.

arkadaşlar bana da yorum yapın lütfen.
lazere başladım genıtal bölge sadece ve seans bası 150 tl.
suan 1 seans ve 1 kontrole gıttım sankı seans 15 derece kontrol 5 derece gıbıydı.
ne kadar sürer dedım 10 seans falan dedi...
senınkısı kaç seans sürdü dedim 4 dedi.yuksek yaptım ben dedi.
yanı bizi çekebilmek için sankı ısıyı düşük veriyorlar.
burda bırısı bahsedıyor 2 seansta genıtal bitti dıyor...
valla tereddütte kaldım başka yere mı gıtsem??

Canım Fiyat normal bence gittiğin yere göre değişiyor ücretler ve kullanılan cihaza göre.
Benim genetial 2 seansta çok fark etti ince tüy gibi 10 tane kıl vardır toplasan ama 2 buçuk ay sonra biraz daha canlanıyor işte o yüzden diğer seanslara mutlaka gitmeli ki iyice kurusun kökleri.

Lazer yaptırdınız diyelim kıllarınız yanıyor siyah siyah teninize yapışmış gibi duruyor 1 2 gün. zaten 12 saat civarı su sürülmüyor o bölgeye mümkün olduğunca. Sonrasında banyo yaparken bolca lifliyorsunuz ,12- 15 gün arası kıllar 1 cm cik çıkıp pıt pıt düşüyor kendileri .Sürtünme ile yıkanma ile vesaire,kendiniz çekip çıkarmaya çalışmayın zaten dokununca düşüyorlar. Mesela ilk seanstan sonra benim genetial 5 hafta sonra çıkmaya başladı .Düşünün 5 hafta pırıl pırıl gezdim .Çıktı dediysemde eskisi gibi değil tek tük alt kısımlarda çıktı ve lazer görmeyen bir kaç kılda filan.. Sonra 2.seansa gitmeden 10 gün önce jilet vurdum .Artık siz kıllarınız ne kadar sürede 1-2 cm e ulaşıyorsa o kadar süre önceden jiletliyorsunuz.Zaten azcık çıkan oluyor, olsun siz komple jilet vurun gitmeden.Şuan 3. seansım bitti Ağustos sonunda 4.seansım var ve yine çıkan tüy gibi alt ve dudak kısımlarında oluyor .:32: Çanakkalede de malesef Lazer Merkezi bilmiyorum arkadaşım .

pekala o zaman bacak ve bikini bölgesi için lazere başlayacağım :34:

peki göbek ve sırt bölgesi için lazer uygun mudur sizce? çok uzun sürer mi?

Bende ekimde koltukaltına başlamayı düşünüyorum arkadaşım gidiyor memnun banada tavsiye etti göbek uygunda sırt ile ilgili bilgim yok cnm

pekala o zaman bacak ve bikini bölgesi için lazere başlayacağım :34:

peki göbek ve sırt bölgesi için lazer uygun mudur sizce? çok uzun sürer mi?

Bacak ve bikini bölgesine gitmeden önce o bölgeleri hep jiletle epey kalın olan kıllarda inanılmaz iyi sonuç veriyor lazer. Göbek ve Sırt için bilgim yok ama çok rahatsızlık vermiyor ise hiç başlama derim .Hadi bacak ve genetial için gerekli gerçekten büyük bir rahatlık ama göbek bölgesi o kadar göze batmaz ki , siz bilirsiniz ama birde o bölgede ki kıllar daha ince kontrol edipte yapmaya bilirler.Kıl yapısına da bakıyorlar merkezde.

benim göbek ve sırt tüylerim siyah epey de çoklar yani tek tük değil o yüzden bikini giyemiyorum, saçımı toplayamıyorum. yani hiç normal değiller :50: acaba doğum kontrol hapına mı başlasam bilemedim çünkü göğsümde de biraz çıkıyorlar :43::43:

Bacak ve bikini bölgesine gitmeden önce o bölgeleri hep jiletle epey kalın olan kıllarda inanılmaz iyi sonuç veriyor lazer. Göbek ve Sırt için bilgim yok ama çok rahatsızlık vermiyor ise hiç başlama derim .Hadi bacak ve genetial için gerekli gerçekten büyük bir rahatlık ama göbek bölgesi o kadar göze batmaz ki , siz bilirsiniz ama birde o bölgede ki kıllar daha ince kontrol edipte yapmaya bilirler.Kıl yapısına da bakıyorlar merkezde.

benim göbek ve sırt tüylerim siyah epey de çoklar yani tek tük değil o yüzden bikini giyemiyorum, saçımı toplayamıyorum. yani hiç normal değiller acaba doğum kontrol hapına mı başlasam bilemedim çünkü göğsümde de biraz çıkıyorlar

kızlar ben ılk seanstan sonra uyarılmadım yada hatırlamıyorum.
su değmemesine falan hiç dikkat etmedim.
bu sizce etkıler mı tuylerın canlanmasını
yada benım gibi olan var mı?
ilk seansımdan sadece 20 gun sonra tuylerım uzamıştı...

benim göbek ve sırt tüylerim siyah epey de çoklar yani tek tük değil o yüzden bikini giyemiyorum, saçımı toplayamıyorum. yani hiç normal değiller :50: acaba doğum kontrol hapına mı başlasam bilemedim çünkü göğsümde de biraz çıkıyorlar :43::43:

İlk önce kadn doğum uzmanına git ,hormon testi yaptır ,bir düzensizlik varsa zaten o sana doğum kontrol hapı önerir yada bakşa bir çözüm sunar.

ben lazer epilasyona gidiyorum bir klinikte çokta memnunum..
hem dr. kontrolünde oluyorsun hemde estetisyen işinde çok iyi..
hastanede aldığınız hizmetle aynı kalitede hizmet veriyorlar çok temiz çok hijyen biryer
4.seansım dökülmelerden çokta memnunum.. lazere başlayacak biri 1 seneyi gözden çıkarmalı.. kolay bir tedavi yöntemi değil çünkü..

benim gittiğim yer çok güzel cilt bakımlarını harika yapıyorlar
jetpeel uygulaması da var..

kısacası kesinlikle tavsiye ediyorum..

merhaba arkadaşlar öncelikle, forumda da çok gezindim fakat hala kafamda cevapsız sorular var ve birisi bana yardımcı olursa gerçekten çok sevinirim :1:

lazere başlamayı düşünüyorum. hastane mi tercih etmeliyim, güzellik salonu mu?
göbek ve sırt tüylenmem çok fazla, seansları ne kadar sürer, yani kaç ay kaç yıl? ayrıca sırtımda ve omzumda sivilceler, lekeler var lazer bunlara etki eder mi? ve lazere başladığımda seanslar arasında tüylerin iyice çıkması mı bekleniyor, eğer öyleyse kışın yaptırıp bitirebiliyor muyuz?

yüzüm için iğneli düşünüyorum, yanak bölgem için.
daha önce hiç bir şekilde aldırmadım, çok kalın değiller. ne kadar sürede biter ve iğne izleri ne kadar sürede geçiyor?

vereceğiniz cevaplar çok önemli şimdiden herkese çok teşekkür ederim :16:

Arkadaşlar ben İstanbulda okuyorum.Burada birkaç ay önce iğneli epilasyona başladım.Yüzümde çok bi problem yoktu.Sadece çene bölgemde birkaç tane boynumda 2 tane kıl vardı.İğneli epilasyona yaklaşık 1,5 ay filan gittim.Sonra araya yaz tatili girdi.Bana gittiğim yerdeki kadın yüzünde bi kaç tane kıl var onlardan temizlenir yaza rahat girersin dedi geri kalan için de yazdan sonra devam edersin dedi.Fakat yaz tatili başlar başlamaz yüzümde tekrar belirmeye başladılar ve eskisinden çok daha gür ,aşırı derecede uzun çıktı.Aynaya bakamıyorum.Zaten benim çok fazla kıl takıntım var ve ailem çok kıllı.Her yerimde çok kıl yok fakat çıkanlar aşırı derecede gür ve uzun çıkıyor.İnsanların olduğu yerlere çıkmaya utanıyorum.Gittiğim yere güvenemiyorum.Bi de bu yıl özel yurda çıktım.Sürekli epilasyona verecek param yok.Evdeki kardeşimin bile alay konusu oldum.Vücudumdan nefret ediyorum.Bi de ben tıp fakültesinde okuyorum.Bu sene derslerim inanılmaz ağır olacak.Epilasyona gitmek için ne kadar vakit bulurum onu da bilemiyorum.Anneme söylediğimde bunu mu kafana takıyon diyip hiç dikkate bile almadı her gün ağlıyorum.Yüzüm de epilasyondan sonra çıkanların uzunluğuna inanamazsınız.Özel bölgedeki gibi.Hem para verdim hem olandan da oldum şimdi ben ne yapayım?Annem beni burda psikoloğa bile götürdü zorla.İnsanlara derdimi bile söyleyemiyorum.Çok kötüyüm.

Back