- Konu Sahibi drbeauty06
-
mrb kaş üstüne lazer yapılabilir mi?hangi cihazla yapılmalıdır?
diot lazerlerin bazı tiplerinde jel uygulanabiliyor,soğuk hava üfleyende sanırım alexandrıte cihazı ,işlemin sonucunun başarısını anlamak için 6 ay işlem yapılmamış bölgenin sonucunu değerlendirmek gerekir ,umarım başarılı olur,ben başında hekim olan bir kliniktemrb ben yadıgım yerde unlu bir klinikte lazer epilasyon yaptırıyorum. kliniğin başında doçent bir doktor var. yani guvenilir bir yer oldugunu düşünüyorum. 5-6 senedir faaliyet gosteriyor.
ama bana uygulanan lazerde soğutucu jel suruyorlar ve makine de cildime temas ediyor "bip bip bip" diye ses cıkarıyor bana bunun diode lazer oldugunu soylediler. bir keresinde de başka bir makineyle yapmışlardı, diode olan bozukmuş. bunda ise soğutucu hava üflüyordu ve cok kucuk bir başlığı vardı, daha kısa zamanda bitti seans, diode dedikleri cihaz gibi cildimin her yerine tek tek atış yapmadı... tabi sonra yine diode ye devam ettirdier. bunlar neydi acaba ? boyle alternatifler olacagını bilmediğimden hiçbişey sormamıştım.
eger kandırıldıysam hak isteme şansım var mı. tuylerim baya zayıfladı fakat bitmediler.
teşekkur ederim
diot lazerlerin bazı tiplerinde jel uygulanabiliyor,soğuk hava üfleyende sanırım alexandrıte cihazı ,işlemin sonucunun başarısını anlamak için 6 ay işlem yapılmamış bölgenin sonucunu değerlendirmek gerekir ,umarım başarılı olur,ben başında hekim olan bir klinikte
yanlış işler olacağını sanmıyorum ancak bilgilendirilmemeniz yada cihaz değişikliğinin amaçlarının anlatılmaması vede işle yapılan cihazların model ve tipinin hastaya anlatılmaması biraz özensiz bir davranış olarak değerlendirilebilir gidip ayrıntılı bilgi isteyin bence...
evet haklısınız. rahatladım.bilgilendirme için çok teşekkurler..
nd/yag kullanan bir klinikle görüşmenizi öneririmmerhaba benimde lazerden dolayı bacağım yandı bir bacakta hiç iz yokken diğerinde bir sürü iz kaldı o da bu bahsettiğiniz yöntemle açılabilir mi birde ankara bu yöntemi uygulayan bir yer biliyor musunuz? gittiğim yer istanbulda ankarada izmirde şubesi olan büyük bir yer ama 10 seans gitmeme rağmen bacaktaki kıllar tüy bile olmadı aynı şey koltukaltı içinde geçerli ki bu durum lazeri bıraktıktan 2 ay sonra ortaya çıktı hiç memnun kalmadım paramda boşa gitti
size tavsiyem bu soru ve şuphenizi açıkça doktorunuza sormanızdır,ışık tabiki cildinizde kırmızı nokta olarak görünecek ancak cildinize kibrit kutusunun yan tarafı büyüklüğünde bir cam parçası temas ediyormu? ışık nokta şeklinde bir karış yukarıdanmı atılıyor? soğutma hava ilemi yapılıyor bunlardan bahsederseniz bilgilendirmeye çalışırım ancak bir doktorun nd/yag diye IPL kullanıp hastasını aldatacağını düşünmüyorumben nd yag lazerle yüzüme epilasyon yaptırıyorum 3 seans oldu eylülde 4.seansıma gideceğim ilk başladığım zamana göre çok iyi bir halde yüzüm ancak tüylerin hepsi dökülmüyor 4 seansıma gidecek olmama rağmen tüyler var birazda hiç lazer yaptırmadığım zamana göre uzunlar ama araları çok azaldı ilk seansda dökülen yerler hala çıkmadı seanslar ilerledikçe daha da açılıyor ama bir korku sardı beni ıpl mi yapıyorlar acaba diye şöyleki ilk seansıma gittiğimde traş makinesi ile doktorum aldı sonrada buz torbasıyla iyice soğuttu yüzümü ve cildime temas ettirerek atış yaptı ama çıkan ışık kırmızıydı tık diyede bir ses çıktı sonraki seanslarımda traş makinesi kullanmadı hiç direk aldı beni buz torbasıyla soğuttu ve yine temas ettirerek atış yaptı jel felan da sürmedi hiç şimdi cilde temas ettirilen ıpl diye konuşuyor herkes kandırılıyormuyum acaba diye düşünmekten sinirlerim bozuldu birde 3 seans da aralar 4 haftaydı 3. seansla 4.seans arasını 5 hafta yaptı nasıl anlıyacağım ben acaba nd yag olup olmadığını bilgilendirebilirmisiniz benibilmiyorumkismile birde vücudumuda yine nd yag lazerle yaptırıyorum yalnız önce ağda yapıyorlar sonra yine cilde temas ederek atış yapılıyor aslında aralar oldukça boş ama dökülmeyen tüyler çok uzuyor ona şaşırıyorum biraz yanma kaşıntı kızarma gibi problemler hiç olmuyor yani hafif bir kızarıklık oluyor tabi ama eve gelene kadar geçiyor ama acı duyuyorum lazer atışı yapılırken inşallah nd yag lazerdir ipl felan yapmıyorlardır bana
size tavsiyem bu soru ve şuphenizi açıkça doktorunuza sormanızdır,ışık tabiki cildinizde kırmızı nokta olarak görünecek ancak cildinize kibrit kutusunun yan tarafı büyüklüğünde bir cam parçası temas ediyormu? ışık nokta şeklinde bir karış yukarıdanmı atılıyor? soğutma hava ilemi yapılıyor bunlardan bahsederseniz bilgilendirmeye çalışırım ancak bir doktorun nd/yag diye IPL kullanıp hastasını aldatacağını düşünmüyorum
4. olarak lazer olmayan pulse light yani IPL ,diğer adıyla fotoepilasyondan bahsedelim
Bu cihazlar florasan lamba tarzı ışığın yoğun bir şekilde cilde temas ederek uygulanması tekniğine dayanır ve açığa çıkan ısının kılı tahrip etmesi hedeflenir,ancak kalıcı sonuç vermediği vede seanslar bırakıldığında tüm kılların geri geldiği düşünülürse bu işlem için modern bir ağda yöntemi denebilir.Özellikle doktor olmayan salonlarda ve bazı merkezlerde tek fiyat ile tüyler bitene kadar başka ödeme yok olarak belirtilen kampanyalar bu cihazdır.ne yazıkki bu salonların çoğu 1 yıl sonunda kapanmakta ve peşinen ödemeleri yapan hastalar işlem yapılmadan geçen 3 ay sonrası tüylerinin geri geldiğinide görünce madur olmaktadırlar.Piyasada jel sürülerek ve cilde kibrit kutusunun yan tarafı büyüklüğünde safir bir cam temas ettirilerek kullanılan vede flaş patlaması tarzı ses ve ışık çıkaran cihazlar bu cihazlardır markaları değişebilir (ıpl,hppl,hpl) ve benzeri isimleri vardır.Bu makinalarda işlem yaptıracak kimselerin doğru bilgi sahibi olmaları önemlidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?