• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lazer hakkında doğru ve yanlış bilinenler ankara

arkadaşlar ısrarla belirtiyorum IPL yani FOTOEPİLASYON bir lazer değildir,kalıcılığı yoktur,piyasada 1000 tl kampanya olarak reklam veren yerler bu cihazı kullanır,seans yapıldığı sürece kıllar yüzeyede yandığından ağdada olduğu gibi çıkmaz ancak 3-4 ay ara verince hepsi geri gelir,bu ticarethaneler (ticarethane diyorum çünkü başında hekim bulunan hiç bir sağlık birimi bu cihazla kalıcı epilasyon yaptığını iddea etmez) bu nedenle sürekli size seans uygularki geri çıktığı anlaşılmasın sonundada ya kapatır yada devrederler sizde mağdur olursunuz!

mrb ben yadıgım yerde unlu bir klinikte lazer epilasyon yaptırıyorum. kliniğin başında doçent bir doktor var. yani guvenilir bir yer oldugunu düşünüyorum. 5-6 senedir faaliyet gosteriyor.
ama bana uygulanan lazerde soğutucu jel suruyorlar ve makine de cildime temas ediyor "bip bip bip" diye ses cıkarıyor bana bunun diode lazer oldugunu soylediler. bir keresinde de başka bir makineyle yapmışlardı, diode olan bozukmuş. bunda ise soğutucu hava üflüyordu ve cok kucuk bir başlığı vardı, daha kısa zamanda bitti seans, diode dedikleri cihaz gibi cildimin her yerine tek tek atış yapmadı... tabi sonra yine diode ye devam ettirdier. bunlar neydi acaba ? boyle alternatifler olacagını bilmediğimden hiçbişey sormamıştım.
eger kandırıldıysam hak isteme şansım var mı. tuylerim baya zayıfladı fakat bitmediler.

teşekkur ederim

mrb ben yadıgım yerde unlu bir klinikte lazer epilasyon yaptırıyorum. kliniğin başında doçent bir doktor var. yani guvenilir bir yer oldugunu düşünüyorum. 5-6 senedir faaliyet gosteriyor.
ama bana uygulanan lazerde soğutucu jel suruyorlar ve makine de cildime temas ediyor "bip bip bip" diye ses cıkarıyor bana bunun diode lazer oldugunu soylediler. bir keresinde de başka bir makineyle yapmışlardı, diode olan bozukmuş. bunda ise soğutucu hava üflüyordu ve cok kucuk bir başlığı vardı, daha kısa zamanda bitti seans, diode dedikleri cihaz gibi cildimin her yerine tek tek atış yapmadı... tabi sonra yine diode ye devam ettirdier. bunlar neydi acaba ? boyle alternatifler olacagını bilmediğimden hiçbişey sormamıştım.
eger kandırıldıysam hak isteme şansım var mı. tuylerim baya zayıfladı fakat bitmediler.

teşekkur ederim
diot lazerlerin bazı tiplerinde jel uygulanabiliyor,soğuk hava üfleyende sanırım alexandrıte cihazı ,işlemin sonucunun başarısını anlamak için 6 ay işlem yapılmamış bölgenin sonucunu değerlendirmek gerekir ,umarım başarılı olur,ben başında hekim olan bir klinikte
yanlış işler olacağını sanmıyorum ancak bilgilendirilmemeniz yada cihaz değişikliğinin amaçlarının anlatılmaması vede işle yapılan cihazların model ve tipinin hastaya anlatılmaması biraz özensiz bir davranış olarak değerlendirilebilir gidip ayrıntılı bilgi isteyin bence...

diot lazerlerin bazı tiplerinde jel uygulanabiliyor,soğuk hava üfleyende sanırım alexandrıte cihazı ,işlemin sonucunun başarısını anlamak için 6 ay işlem yapılmamış bölgenin sonucunu değerlendirmek gerekir ,umarım başarılı olur,ben başında hekim olan bir klinikte
yanlış işler olacağını sanmıyorum ancak bilgilendirilmemeniz yada cihaz değişikliğinin amaçlarının anlatılmaması vede işle yapılan cihazların model ve tipinin hastaya anlatılmaması biraz özensiz bir davranış olarak değerlendirilebilir gidip ayrıntılı bilgi isteyin bence...

evet haklısınız. rahatladım.bilgilendirme için çok teşekkurler..

merhaba benimde lazerden dolayı bacağım yandı bir bacakta hiç iz yokken diğerinde bir sürü iz kaldı o da bu bahsettiğiniz yöntemle açılabilir mi birde ankara bu yöntemi uygulayan bir yer biliyor musunuz? gittiğim yer istanbulda ankarada izmirde şubesi olan büyük bir yer ama 10 seans gitmeme rağmen bacaktaki kıllar tüy bile olmadı aynı şey koltukaltı içinde geçerli ki bu durum lazeri bıraktıktan 2 ay sonra ortaya çıktı hiç memnun kalmadım paramda boşa gitti

merhaba benimde lazerden dolayı bacağım yandı bir bacakta hiç iz yokken diğerinde bir sürü iz kaldı o da bu bahsettiğiniz yöntemle açılabilir mi birde ankara bu yöntemi uygulayan bir yer biliyor musunuz? gittiğim yer istanbulda ankarada izmirde şubesi olan büyük bir yer ama 10 seans gitmeme rağmen bacaktaki kıllar tüy bile olmadı aynı şey koltukaltı içinde geçerli ki bu durum lazeri bıraktıktan 2 ay sonra ortaya çıktı hiç memnun kalmadım paramda boşa gitti
nd/yag kullanan bir klinikle görüşmenizi öneririm

ben nd yag lazerle yüzüme epilasyon yaptırıyorum 3 seans oldu eylülde 4.seansıma gideceğim ilk başladığım zamana göre çok iyi bir halde yüzüm ancak tüylerin hepsi dökülmüyor 4 seansıma gidecek olmama rağmen tüyler var birazda hiç lazer yaptırmadığım zamana göre uzunlar ama araları çok azaldı ilk seansda dökülen yerler hala çıkmadı seanslar ilerledikçe daha da açılıyor ama bir korku sardı beni ıpl mi yapıyorlar acaba diye şöyleki ilk seansıma gittiğimde traş makinesi ile doktorum aldı sonrada buz torbasıyla iyice soğuttu yüzümü ve cildime temas ettirerek atış yaptı ama çıkan ışık kırmızıydı tık diyede bir ses çıktı sonraki seanslarımda traş makinesi kullanmadı hiç direk aldı beni buz torbasıyla soğuttu ve yine temas ettirerek atış yaptı jel felan da sürmedi hiç şimdi cilde temas ettirilen ıpl diye konuşuyor herkes kandırılıyormuyum acaba diye düşünmekten sinirlerim bozuldu birde 3 seans da aralar 4 haftaydı 3. seansla 4.seans arasını 5 hafta yaptı nasıl anlıyacağım ben acaba nd yag olup olmadığını bilgilendirebilirmisiniz benibilmiyorumkismile birde vücudumuda yine nd yag lazerle yaptırıyorum yalnız önce ağda yapıyorlar sonra yine cilde temas ederek atış yapılıyor aslında aralar oldukça boş ama dökülmeyen tüyler çok uzuyor ona şaşırıyorum biraz yanma kaşıntı kızarma gibi problemler hiç olmuyor yani hafif bir kızarıklık oluyor tabi ama eve gelene kadar geçiyor ama acı duyuyorum lazer atışı yapılırken inşallah nd yag lazerdir ipl felan yapmıyorlardır bana

Son düzenleme:
ben nd yag lazerle yüzüme epilasyon yaptırıyorum 3 seans oldu eylülde 4.seansıma gideceğim ilk başladığım zamana göre çok iyi bir halde yüzüm ancak tüylerin hepsi dökülmüyor 4 seansıma gidecek olmama rağmen tüyler var birazda hiç lazer yaptırmadığım zamana göre uzunlar ama araları çok azaldı ilk seansda dökülen yerler hala çıkmadı seanslar ilerledikçe daha da açılıyor ama bir korku sardı beni ıpl mi yapıyorlar acaba diye şöyleki ilk seansıma gittiğimde traş makinesi ile doktorum aldı sonrada buz torbasıyla iyice soğuttu yüzümü ve cildime temas ettirerek atış yaptı ama çıkan ışık kırmızıydı tık diyede bir ses çıktı sonraki seanslarımda traş makinesi kullanmadı hiç direk aldı beni buz torbasıyla soğuttu ve yine temas ettirerek atış yaptı jel felan da sürmedi hiç şimdi cilde temas ettirilen ıpl diye konuşuyor herkes kandırılıyormuyum acaba diye düşünmekten sinirlerim bozuldu birde 3 seans da aralar 4 haftaydı 3. seansla 4.seans arasını 5 hafta yaptı nasıl anlıyacağım ben acaba nd yag olup olmadığını bilgilendirebilirmisiniz benibilmiyorumkismile birde vücudumuda yine nd yag lazerle yaptırıyorum yalnız önce ağda yapıyorlar sonra yine cilde temas ederek atış yapılıyor aslında aralar oldukça boş ama dökülmeyen tüyler çok uzuyor ona şaşırıyorum biraz yanma kaşıntı kızarma gibi problemler hiç olmuyor yani hafif bir kızarıklık oluyor tabi ama eve gelene kadar geçiyor ama acı duyuyorum lazer atışı yapılırken inşallah nd yag lazerdir ipl felan yapmıyorlardır bana
size tavsiyem bu soru ve şuphenizi açıkça doktorunuza sormanızdır,ışık tabiki cildinizde kırmızı nokta olarak görünecek ancak cildinize kibrit kutusunun yan tarafı büyüklüğünde bir cam parçası temas ediyormu? ışık nokta şeklinde bir karış yukarıdanmı atılıyor? soğutma hava ilemi yapılıyor bunlardan bahsederseniz bilgilendirmeye çalışırım ancak bir doktorun nd/yag diye IPL kullanıp hastasını aldatacağını düşünmüyorum

size tavsiyem bu soru ve şuphenizi açıkça doktorunuza sormanızdır,ışık tabiki cildinizde kırmızı nokta olarak görünecek ancak cildinize kibrit kutusunun yan tarafı büyüklüğünde bir cam parçası temas ediyormu? ışık nokta şeklinde bir karış yukarıdanmı atılıyor? soğutma hava ilemi yapılıyor bunlardan bahsederseniz bilgilendirmeye çalışırım ancak bir doktorun nd/yag diye IPL kullanıp hastasını aldatacağını düşünmüyorum

evet haklısınız açık açık sormam lazım.dediğim gibi cildime cam mı bilmiyorum ama başlık temas ediyor soğutma hava ile olmuyor buz torbası gibi onu cildime koyuyor baya soğuk oluyor su akarsa havluyla siliyor ve cihazın başlığını koyuyor temas ediyor cildime biraz bekliyor ve atış yapıyor makine sonra çekiyor yine devam ediyor aynı şekilde nette ıpl videolarına baktım aynı onun gibi ama jel sürmüyor onun gibide öyle lamba gibi bir ışıkda çıkmıyor fakat işte temas var atışı aynı ıpl gibi bekliyor bir karış yukardan atmıyor .

4. olarak lazer olmayan pulse light yani IPL ,diğer adıyla fotoepilasyondan bahsedelim
Bu cihazlar florasan lamba tarzı ışığın yoğun bir şekilde cilde temas ederek uygulanması tekniğine dayanır ve açığa çıkan ısının kılı tahrip etmesi hedeflenir,ancak kalıcı sonuç vermediği vede seanslar bırakıldığında tüm kılların geri geldiği düşünülürse bu işlem için modern bir ağda yöntemi denebilir.Özellikle doktor olmayan salonlarda ve bazı merkezlerde tek fiyat ile tüyler bitene kadar başka ödeme yok olarak belirtilen kampanyalar bu cihazdır.ne yazıkki bu salonların çoğu 1 yıl sonunda kapanmakta ve peşinen ödemeleri yapan hastalar işlem yapılmadan geçen 3 ay sonrası tüylerinin geri geldiğinide görünce madur olmaktadırlar.Piyasada jel sürülerek ve cilde kibrit kutusunun yan tarafı büyüklüğünde safir bir cam temas ettirilerek kullanılan vede flaş patlaması tarzı ses ve ışık çıkaran cihazlar bu cihazlardır markaları değişebilir (ıpl,hppl,hpl) ve benzeri isimleri vardır.Bu makinalarda işlem yaptıracak kimselerin doğru bilgi sahibi olmaları önemlidir.

bu mesaj ıpl in ne olduğu hakkında bilgilendirici bir yazı olduğu için ve ıpl i lazer sananları gördüğüm için, konuyu güncellemek istedim...

öncelikle açıklamalarınız için teşekkürler.
ben izmirde bir polikilinikte alexandrite yaptırıyorum. koltuk altı, yarım kol, genital, tüm bacak ve bıyık için 5 kez, kontrol için de 2 kez gittim.koltuk altı, genital ve alt bacaktan memnunum, %70 bitti. üst bacak, kollar ve bıyığım cansızlaştı ancak hala çıkıyorlar. son seansımdan sonra 3 ay gitmemiştim ve sadece atış yapılmayan az sayıda tüyüm uzadı ama yenileri çıkmadı. şimdi 1,5 ay sonrasına randevu verdiler bu süre kısa değil mi? bir de cansız ve sarılaşan tüyler için diyod ya da nd yag mı yaptırmalıyım?

Bende ankarada tunalıda bir merkezde lazer yaptırıyorum alex cynosure apogee 5500 derece olarak kolaltı+bacak+bikini bölgesine 16 joule ile çalıştı canım azda olsa yandı. gayet beyaz dtenli simsiyah sert kıllara sahibim 3 yıldır jiletle alıyorum kökten işlem uygulamıyorum. dereceyi 1 kaç joule daha arttırsak daha kısa sürede cevap alırım diye düşünüyorum. çook pahalı bir an önce kurtulmam lazım hazır siyah olan kıllarımı düşük dereceyle çalışıp inceltsinler ve seans sürelerini uzatsınlar istemiyorum

Merhabalar, öncelikle açıklamalarınız çok güzel ve detaylı ve çok bilgili ama benim kafama takılan şu ki piyasada 30 dan fazla lazer epilasyon adı altında cihazlar mevcut hangisine ne şekilde güvenmek gerekir muamma sizden ricam bu konuda ufak bir bilgi isteyecegim sizden IPL adı altındaki tüm cihazlar ütüleme deniyor hatta en son sürümü kalıcılık ve sonuç tavsiye edermisiniz. Bu cihazları almak ve bir merkez açmak bu kadar kolay mı. yünümüz itibari ile en iyi cihaz hangisi diye sorsam cevabınız ne şekilde olur.

ankaradakiler için bahçelievlerdeki sevgi medlife ı kesinlikle önermiyorum. sahibi sevgi hanım konuştuğu gibi hizmet vermiyor. çok paracı. arkadaşlarımlarımla beraber gideyim diye üye oldum. onlardan farklı üst iç bacak kısmı var. ben pazarlık yaptım. verdiğim para uymuyorsa "hayır uymaz o paraya" diyebilecekken "tamam olur" diyip onlar 6 seansken bana 5 seansa anlaşma yapmış. beni bu konuda bilgilendirme yok. son seansımda anlaşıldı bu durum. açıklaması da sizin bir bölge fazlaydı çünkü şeklinde. o zaman bana bu paraya olmaz olursa da bir seans eksik olur deseydiniz diyorum. işlerine gelmiyor tabi ki... öyle bir açıklama yapmadan tamam diyip kafalarına göre düzenleme yapmış sevgi hanım. ben zaten seans sürelerinden de rahatsızdım. ama bu yaptıkları son nokta oldu artık. ankara bahçelievlerdeki sevgi medlife güzellik merkezini kesinlikle önermiyorum arkadaşlar. paranızla başka yerde daha güzel hizmet verebilirsiniz. bana bedava yapsa artık mümkün değil gitmem. iyi günler.

Back