• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer epilasyonun avantajları neler?

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.249
681
373
Kocaeli
Lazer epilasyon vücudun tüm bölgelerinde rahatça uygulanır. Diğer epilasyon türlerine göre işlem oldukça kısa sürer ve epilasyondan sonra hastalara herhangi bir kısıtlama yapılmaz (duş almamak,denize girmemek v.b.). Lazer epilasyonun başarıya ulaşma süreci kişisel faktörlere bağlı olarak değişir. Beyaz tenli ve koyu renk tüylenmesi olanlar, esmer ve açık renk tüylenmesi olan kişilere kıyasla daha kısa sürede sonuca varabilirler. Ayrıca yapılan çalışmalar 35 yaş üstü olan kişilerde epilasyonun daha başarılı olduğunu gösterir.

Tedavinin süresini kısaltmak için, hastaların seans aralarında çıkan tüylere ağda, ip, cımbız gibi yöntemler uygulamamaları gerekir.

Lazer epilasyon, ciltte izler bırakmaz. İşlem sonrası uygulama yapılan bölgede hafif bir pembeleşme olması doğal sayılır. Bu renk değişikliği birkaç dakikadan birkaç saate uzayabilir. Bunun dışında ciltte herhangi bir etki yaratmıyor.

Gebelik döneminde lazer tedavisine ara vermek gerekir. Lazer epilasyon tedavisi yaptırmayı düşünen kişilerin dikkat edecekleri tek nokta, istedikleri bölgenin bronzlaşmasını tedavi süresince en aza indirmek. Çünkü bronz tene yapılan işlemde lazer dozu çok düşük tutulmak zorunda. Bu da tedavi etkinliğini azaltan bir faktör. Son derece pratik, güvenli, minimum ağrılı olan bu yöntemde infeksiyon riski kesinlikle yok. Yeni sayılabilecek bir yöntem olmakla birlikte, bugüne kadar yapılan araştırmalar, lazer epilasyon tedavisinin herhangi bir yan etki yaratmadığını gösteriyor.
 
Tedavi, seri şekilde lazer atışlarından oluşur. Her bir lazer atışı yaklaşık 1 santimetre karelik bölgeyi etkiler. Bu da yaklaşık 10 kıl kökünün etkilenmesi demektir. Tedavi edilecek alanın genişliğine göre seans süreleri değişir.

Bu yöntemle istenilen sonuca ulaşmak, tekrarlanan seanslarla mümkündür. Tedavi süresinin uzunluğu uygulanan bölge, hastanın yaşı, cilt rengi, hormonal durumu gibi birçok faktöre bağlı olarak farklılıklar gösterir. Cilt rengi açık, kıl rengi koyu olan kişilerde sonuç daha kısa sürede elde edilir. Çünkü koyu ciltli insanlarda (cildinde daha çok melanin olanlarda) cilt lazer ışınını absorbe etme konusunda kılla benzerlik gösterir. Bu nedenle koyu ciltlere daha düşük dozda enerji uygulanır. Bu da tedavi süresini uzatır. Melanin pigmenti yönünden zengin olan koyu renk kıllarda emilim çok yüksek olacağı için, sonuç kısa sürede elde edilebilir.

Kişilerin hormanal dengeleri, tedavi seyri açısından önemli bir faktördür. Aktif hormonal bozukluğu olan kişilerde vücut yeni kıl kökleri üretebileceği için, bu tedaviden fayda görmeleri çok uzun sürebilir. Bu nedenle önce hormonal denge sağlanmalı, daha sonra lazer epilasyona geçilmelidir. Zira lazer epilasyonla varolan kıl kökleri tahrip edilebilir. Yeni kıl köklerinin oluşmasının önüne geçilemez. Tedaviden faydalanmada yaş önemli bir faktördür. Vücudun kıl kökü yaklaşık 20 yaşında son bulduğundan dolayı, bu yaştan sonra tedaviye başlanmalıdır.

Yapılan istatistiki çalışmalara göre kadınlar bu tedaviden, erkeklere göre daha kısa sürede sonuç alıyor.
 
Tedavi nasıl hissedilir?

Tedavi süreci mnimum ağrılı, minimum acılıdır. Derinin üst yüzeyinde (epidermis) bulunan hücreler ısınarak dermisi ısıtır. Atım vuruşundan önce soğutucu bir jel pedin topikal olarak uygulanması, ince epidermisin soğuk kalmasını sağlar, bu da ağrı duygusunu en aza indirger. Çoğu hasta minimal düzeyde bir rahatsızlık hisseder, ancak bu rahatsızlık hissi de hafif bir yanma sızlama ya da karıncalanma hissinden öte bir şey değildir.

Kaç tedavi seansına ihtiyaç vardır?

En dramatik değişiklikler genellikle ikinci tedaviden sonra ortaya çıkar. Hastaların çoğunda 5-6 tedaviye gerek duyulur, fakat çok az sayıda hastada ekstra tedavi seansları gerekebilir. »Geri

Seans sayısındaki farkların nedeni nedir?

Gerekli tedavi seansı sayısı, kıl büyümesinin yoğunluğuna ve yerine bağli olarak çeşitlilik gösterir. Vücut kıllarının yaklaşık %30'u normal olarak büyüme fazında bulunur. Geri kalanı uykudadır. Her tedavi seansında büyümekte olan kılların %60-95'i temizlenebilir. »Geri

Tedavi hızı nedir?

Her bir atım, 10x20 mm deri alanını kapsar, bu alan etkililik ve pratik sorunlar bakımından dengeyi sağlamak açısından optimal düzeyde bir alandır. Her 2 saniyede bir yeni bir atım ateşlenebilir. Böylece, bir bıyık alanı 30 saniyeden az zaman alırken, erkek sırt ya da kadın bacagi 1-1.5 saate kadar değişen zamanlarda tamamlanabilir.
 
Bu tedavinin yan etkileri var mıdır?

Vücudun bazı kısımları diğer kısımlarından daha duyarlı olup, kızarabilir, hafifçe şişebilir, fakat bunlar da birkaç saat içinde kaybolur. Aşırı uçtaki vakalarda büllenme olabilir, bu da normal olarak bir iki gün içerisinde kaybolur. Deri pigmentasyonunda geçici azalma ya da çoğalmalar olabilir, ancak bu tip olgulara da sık rastlanmaz ve genellikle birkaç ay içerisinde normale döner.

Hastanın bilmesi gerekeler nelerdir?

Bazı hastalar ışıga karşı diğerlerinden daha duyarlıdır. Bu nedenle, hastanın değerlendirme formunu doldururken dürüst olması önemlidir. Hastanın tedaviye uygun olup olmadığının anlaşılabilmesi için test yamalarının uygulanması gerekir. Bununla birlikte, test yamalarından alınan sonuçların tedaviden alınacak sonuçlarla aynı olmasının gerekmediği de unutulmamalıdır. Eğer hasta tedavi sırasında herhangi bir rahatsızlık hissederse ya da soğutma jeli ısınmaya başlarsa, hastanın terapiste hemen haber vermesi gerekir. Tedavi seansları arasında ağda yapılması önerilmemektedir, ancak traş yararli bile olabilir. Tedavi alan kişinin tedaviden önce ve sonra 4 hafta süreyle güneşe çıkmaması gerekir.
 
Sık Sorulan Sorular

Soru: Lazer ışınları cilde ya da diğer organlara zararlı mıdır? Kanser yapıcı etkisi var mıdır?
Cevap: Tıpta ve özellikle Dermatolojide 1960'lardan beri çeşitli amaçlarla kullanılan lazer ışınları son derece güvenli olup, uzun vadede hiçbir yan etkiye yol açmaz. Kanser oluşturmaz. Lenf, ter, yağ, süt bezleri, üreme organlarına bir etkisi yoktur.

Soru: Lazer kimlere uygulanabilir?
Cevap: Hamileler ve güneş ışığı ya da solaryumla bronzlaşmış kişiler dışında 7'den 70'e herkese uygulanabilir. Güneş banyosundan sonra 3-4 hafta geçmeden uygulama yapılmaz.

Soru: Tedavi kaç seans sürecektir?
Cevap: Kişinin hormonal durumu, yaşı, cilt tipi, tüylerinin rengi ve yoğunluğu ile lazerin uygulandığı bölgeye göre değişmekle birlikte, ortalama 5-7 seans yüz güldürücü bir sonuç doğuracaktır.

Soru: Seanslar ne kadar sürer, seans araları ne kadardır?
Cevap: Lazer epilasyonunun etkili olması yanında jilet, ağda, cımsız ve elektroliz (iğneli epilasyon) gibi geleneksel yöntemlere en büyük üstünlüğü; seansların kısa, seans aralarının ise uzun olmasıdır. Dudak üstü, çene bölgeleri 2 dakika, koltukaltları ve bikini bölgeleri 5-10 dakika, her iki kol 20-30 dakika, bacaklar 45 dakika-1 saat içinde tümüyle taranabilir. Seans araları ile bölgeye göre değişmekle birlikte 1-4 ay gibi uzun sürelidir. Prensip olarak yeni bir seans, hasta gereksinim duyduğunda yapılır.

Soru: Uygulamada ağrı olur mu? Öncesi ve sonrası özel bir bakım gerektirir mi?
Cevap: Özel bakıma gerek yoktur. Yalnızca yaz aylarında yüksek koruyucu faktörlü (SPF: 25) güneş kremleri ve nemlendirici losyonlar önerilir. Banyo, makyaj, parfüm kısıtlanmaz.

Soru: Tedaviye başlarken tüylerin durumu nasıl olmalıdır?
Cevap: İlk uygulamaya tüylerin tümü deri yüzeyinde kıl kalmayacak şekilde temizlenerek başlanır. Bu nedenle lazer uygulamasından 2-4 hafta önce her türlü müdahale kesilmelidir. Tüyler ilk seansa geldiğinizde uzunsa, tüm enerjinin köklere gitmesini sağlamak üzere kısaltma işlemi uygulayıcı tarafından yapılacaktır. Ancak komforunuz ve epilasyon süresinin kısalığı açısından epilasyon yaptıracağınız bölgeyi jiletle tıraş ederek te gelebilirsiniz.

Soru: Seanslar arasında tüylü dolaşmak zorunlu mudur?
Cevap: Hayır. Seans aralarında tüyler kıl köklerini sağlam bırakan jiletleme gibi yöntemlerle temizlenebilir.

Soru: Uygulamadan sonra cilt ne durumdadır?
Cevap: Kişinin günlük yaşantısını sürdürmesini engellemeyecek kadar hafif bir kızarıklık ve kabaraklık mevcut olabilir ve bu durum çok kısa sürer. 7-14 gün sonra yeniden çıkmış gibi görünen tüyler cansız olup yumuşakça silindiğinde dökülecektir.

Lazer epilasyon kanser yapar mı?
Lazer tıpta 40 yıldır yaygın olarak kullanılmakta olup kanser yaptığına dair bir kanıt yoktur.

Lazer epilasyon ağrısız mıdır?
Şu anda hiç bir epilasyon yöntemi ağrısız değildir.Lazer epilasyon sırasında da cilde paket lastiği çarpmasına benzer bir acı hissi duyulabilmektedir.Ağrı eşiği düşük kişilerde, koyu ve kalın kıllara sahip kişilerde ağrı daha fazla olarak hissedilebilmekle birlikte genellikle lokal anestezi gerektirmeden işlem tamamlanabilmektedir.

İğneli epilasyon mu? Lazer epilasyon mu?

Her iki yöntemin de avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır.İğneli epilasyon tecrübeli bir teknisyen tarafından uygulandığında her çeşit kıl ve cilt tipinde aynı derecede başarılı sonuç verirken, lazer epilasyonun başarısı kişiden kişiye değişebilmektedir.

İğneli epilasyon iz bırakır mı?
İğneli epilasyon sırasında batırılan iğneler ve uygulanan elektrik akımı ile ciltte geçici kızarıklık, ödem, kabuklanma hatta yanık ve enfeksiyon gelişebilir. Bu yan etkiler genellikle gecici olmaktadır.

Batık kılların tedavisi için en uygun method hangisidir?
Batık kıllar için en uygun method lazer epilasyondur.

Foto epilasyon ile lazer epilasyon arasında ne fark vardır?
Foto epilasyon ile halk arasında kast edilen, flaş lamba teknolojisi /IPL(intense pulse light) dir ancak aslında foto epilasyon ışık kaynağı kullanılarak yapılan epilasyon demektir ve hem lazer hem de IPL teknolojlerini kapsamaktadır.

Hangi lazer epilasyon cihazı daha etkilidir?
En iyi lazer epilasyon cihazı diye bir kavram söz konusu değildir.Her cihazın üstün olduğu, zayıf olduğu alanlar bulunmaktadır.Bazı lazer cihazları bir grup hastaya daha etkili iken başka bir lazer cihazı etkisiz kalabilmektedir.

Hangi epilasyon yöntemi daha ekonomiktir?
Kısa dönemde laser epilasyon pahalı görünürken iğneli epilasyon ve diğer geçici yöntemler uzun dönemde daha pahalıya gelmektedir

Lazer epilasyon ciltte iz bırakır mı?
Özellikle koyu tenlilere kısa dalga boylu lazer cihazları ile epilasyon uygulandığında ciltte genellikle geçici beyaz beneklenmeler şeklinde renk değişiklikleri görülebilmektedir.

Erkeklere lazer epilasyon uygulanabilir mi?
Erkeklere de lazer epilasyon yaygın olarak ve başarıyla uygulanmaktadır.
 
Merhaba ben arastirdim ve sordum lazer yaptiriyorum tüm bölgelerime ama karin bolgesi haric nedeni aybi sonucu vermezms oraya ne yapmam gerek ?
 
Back