- 19 Ocak 2015
- 8
- 1
- 3
- 36
- Konu Sahibi BektasKoyuAssos
ütüleme lazer epilasyonu yani diode yaptırıyorum. Açık tüylerde baya iyi. Tavsiye ederim gerçekten
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Lazer epilasyonun çalışma prensibi kıl köklerine ısı ileterek bu alanlarda kalıcı bir tahribat yaratmaktır. Kıllara rengini veren melanin ısıyı emer ve kıl köklerine iletir. Böylece kıl kökü artık işlevini yerine getiremez hale gelmiş olur. Zerre atışlar sayesinde cilde ulaşan lazer ışığı, kıl köküne yoğunlaşarak saniyelik süreler içinde, kılda çok büyük bir ısı oluşturur. Bu sırada, etrafındaki dokulara zarar vermeden sadece kıl kökünü ve kıl kökünü besleyen damarları ve uykuda bekleyip, yakın zamanda tekrar çıkacak olan kıl köklerini de tahrip eder. Bu şekilde artarda yapılan seanslar sonrasında lazer epilasyon yapılan bölge tüylerden arındırılmış olur.
Lazer Epilasyon alanında kullanılan başlıca sistemler ; Alexandrite , Diyote, Ultrasonic Epilasyon ve Ndyag ‘dır. Estetik International bünyesindeki lazer epilasyon merkezlerine gittiğinizde cilt ve kıl yapınız, kıllarınızın yoğunluğu ve teninizin tonu uzmanlarca analiz edilerek sizin için hangi sistemin uygun olduğu belirlenecektir.
Koltuk altı için lazer epilasyona başlamak istiyorum. Ancak "Epilasyon sonrası aşırı terler oldum, evde bile ter içinde kalıyorum, çok kötü kokuyorum..." gibi yorumlar yüzünden cesaret edemiyorum. Kimi işlem sonrası çok kısa süreli bir koku olduğunu söylemiş, kimisi de çok uzun süredir bu yüzden ciddi sıkıntı yaşadığını... Kokuya sebep olan nedir ve sık karşılaşılan bir sorun mudur bu terleme ve koku?
Teşekkür ederim cevabınız için. Bu tarz şikayetlere forumda da fazlaca denk gelince tereddüt eder oldum.Merhaba,
Tam tersi olur aslında. Bu alandaki terleme istenmeyen tüylerinde katkısıyla daha da fazlalaşır. Havasız bir alan olan koltukaltında tüylerinde etkisiyle bakteri üremesi söz konusudur ve koku yapar. Koltuk altınıza yaptıracağınız lazer uygulaması kesinlikle kokuyu azaltır, fazlalaştırmaz. Mümkün değil.
merhaba
özel bir hastanede yaklaşık 2 yıldır yüz bölgeme lazer epilasyon yaptırıyorum. ilk önce alex ile başladılar bi kaç seanstan sonra diodla devam ettiler diod lazer çok canımı yakıyor ve hassas tenli olduğum için yüzümde morluklar ve kızarıklıklar oluşuyor ve 2_3 gün içerisinde geçiyor fakat memnun değilim yüzümdeki tüyler o kadar geniş bi alana yayıldı ki bu durumdan fazlasıyla rahatsızım şimdide soprano markalı ütüleme dioda başladım ama pek umudum yok gibi ne yapmalıyım (
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum .2 sene öncesinde lazere başlamadan ve geçen ay da hormon testi yaptırdım. herhangi bir sorun çıkmadı.Bu yüzdendir ki tüylerimin bu derecede artması beni rahatsız ediyor kesin bir çözümü yokmudur? Bu yüzden bebek sahibi olma konusunda çekimserim
merhaba QUANTUM Scanner (Tarama) lazer hakkında ne söyleyebilirsiniz daha önce hiç duymadım araştıraym dedim ama hep yabancı yazıyo anlamadm bu makine türkiyeye yeni gelmş sanrm ben tüm vücut lazer yaptırmayı düşünüyorm biyere sordum bu makineyle 8seasda tüylern bitceği konusunda garenti verdiler yaptıran bikaç kişiyle konuştum gidenlerden memlunlarmş tüylerin cogu gitmş ama bu makineyi hiç duymadım oyüzdn tereddütteym ilerki yıllarda bi zararı yada tekrar cıkma söz konusu olabilrmi cok kararsızım hangi lazer makinesi daha iyi sonuç verir benim tenim buğday ve kıl siyah ve kalın kök
Ben beyaz tenliyim ve siyah tüylerim epilasyona gidiyorum. girdiğim cihaz DIOD sizce normalmi ?
Lazer epilasyonun çalışma prensibi kıl köklerine ısı ileterek bu alanlarda kalıcı bir tahribat yaratmaktır. Kıllara rengini veren melanin ısıyı emer ve kıl köklerine iletir. Böylece kıl kökü artık işlevini yerine getiremez hale gelmiş olur. Zerre atışlar sayesinde cilde ulaşan lazer ışığı, kıl köküne yoğunlaşarak saniyelik süreler içinde, kılda çok büyük bir ısı oluşturur. Bu sırada, etrafındaki dokulara zarar vermeden sadece kıl kökünü ve kıl kökünü besleyen damarları ve uykuda bekleyip, yakın zamanda tekrar çıkacak olan kıl köklerini de tahrip eder. Bu şekilde artarda yapılan seanslar sonrasında lazer epilasyon yapılan bölge tüylerden arındırılmış olur.
Lazer Epilasyon alanında kullanılan başlıca sistemler ; Alexandrite , Diyote, Ultrasonic Epilasyon ve Ndyag ‘dır. Estetik International bünyesindeki lazer epilasyon merkezlerine gittiğinizde cilt ve kıl yapınız, kıllarınızın yoğunluğu ve teninizin tonu uzmanlarca analiz edilerek sizin için hangi sistemin uygun olduğu belirlenecektir.
yüz bölgem için iki farklı merkeze gittim ilki diod cihaz kullanıyordu, ancak pek etkisini gördüğümü söyleyemem, kılları kökünden almamam çok rahatsız ederse jilet yapmam söylendi, ve yüz bölgemdeki kıllarda bir artış oldu. şimdi bir hastaneye gidiyorum ve Alexandrite pro kullanıyorlar fakat çok memnunum, cihazlar kişiden kişiye farklı etki yapabilir mi?Merhaba,
Alexandrite lazer cihazlarının etkinlik alanı sınırlıdır. Bu lazer tipi kıl ve deride bulunan melanini hedef alarak tüyleri yok etmektedir. Melanin, en çok koyu renkli kıllarda bulunduğu için Alexandrite lazerler açık renkli tüylerde istenen sonucu vermiyor Bu nedenle ancak açık tenli ve koyu kıl rengi olan kişilerde kullanılabilmektedir. Koyu ten rengi olan kişilerde kullanılması durumunda ise ciltte yanık oluşturma ihtimali vardır.
Alexandrite Lazer kılda bulunan melaninin, lazer atışı esnasında ortaya çıkan enerjiyi emerek, enerjinin kıl köküne ulaşmasını sağlar. Kıl köküne ulaşan bu enerji orada ısıya dönüşür ve kıl kökünü yakarak tahrip eder. Bu şekilde kılın yeniden çıkması önlenir.
Ciltte kıl kökünün derin olduğu sırt, kol ve yüz gibi bölgelerde, dalga boyu kısa olan ve cildin derinine inemeyen Alexandrite lazerler tam olarak etkinlik gösteremezler. En etkili oldukları bölgeler kıl kökünün daha yüzeyde olduğu bacaklar, koltuk altları ve genital bölgedir.
Tüm bu açıklamalar doğrultusunda Alexandrite lazerin yüz bölgesine uygulanmaması en doğru seçenek olacaktır.
Merhaba. Benim meme ca dan dolayı sol koltuk altı lenflerim alındı. Lazer epilasyonun direk olarak lenfleri etkilediğini duymuştum. Vücudumun herhangi bir bölgesine lazer epilasyon yaptırmamın bir sakıncası var mı acaba?
Merhaba,
Geçmiş olsun, lazer epilasyon kıl kökü dışında doku veya organlara zarar verici bir yan etkisi yoktur. Radyoaktif bir ışın değildir. Sadece ışık enerjisinin ısıya dönüşmesi ile etki eder. Vücutta biriktirici bir yan etkisi de yoktur, dolayısıyla herhangi bir sorun olmaz