• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lavabo ve küvet sularını bahçeye akıtmak mantıklı mı?

ge12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2018
9
0
1
28
Kanalizasyona gitmemiş olur ve böylece bahçemiz sulanmış olur. Sizce

Bitkileri çicekleri besliyor bile denendi ve onaylandı. Mantikli olmadi bi filtre takarsiniz dışarı verilen gidere.

Bitkileri çicekleri besliyor bile denendi ve onaylandı. Mantikli olmadi bi filtre takarsiniz dışarı verilen gidere.
Bilemedim şimdi
İnsan hergün banyo yapıyor birde bunun kış ayında sıcak suyla yaptığımız banyosu var
Vücûd kiri artı şampuan ve deterjan kalıntısı
Derken yağlı bulaşık artığı
Sanki iyi olmaz gibi geldi
Bilemedim

Bir tv programinda gormustum.
Ev hanimi kendi imkanlari ile bir duzenek kuruyor, cok detayini hatirlamiyorum acikcasi ama, mutfaj lavobosunda meyve sebze yikadigi sulari bahcesine aktariyor, digerleri ise normal gidere gidiyor. Pedal gibi birseyle bir gideri acarken digerini kapatiyor. Cok mantikli gelmisti. Ama tüm su aktarilsa problem olur bence.

Bilemedim şimdi
İnsan hergün banyo yapıyor birde bunun kış ayında sıcak suyla yaptığımız banyosu var
Bilemedim
Deterjan harici zararlı değil. Ha o da koku yapmaz zaten.
Kimyasal bir atık kullanılmadığı sürece öyle rahatsız edici koku olmaz.
Toprak filtre de yapılabilinir. Suyu geri dönüşümlü bahçe de kullanmak güzel fikir.

mantıklı. kendi babaannem ve dedemin evi bu şekilde ama onlar kırımdalar ve aslında orada çoğu müstakil evde var bu sistem. filtreleri var ama onları araştırırsınız. yanılmıyorsam bazen açıp bazen kapatıyordu yani hangi suyun gideceğine kendisi karar veriyor.

Çiftçinin yıkandığı suyla büyüyen marulu yemek istermiyim?hiç sanmıyorum.

ama yediğimiz çoğu şey aslında öyle. lisede bir coğrafyacımız vardı bana sürekli "yassy babaannen öldü mü,aaa ölmedi mi,ölünce elma yerken aklına gelsin bak sen de babaanneni yiyeceksin" diyerek sürekli takıldığım toprak konusunu hatırlatırdı. :)) fosiller vs ne ise artık. toprak yani bu aslında içinde börtü böcek her türlü insan atığı oluyor.

benim yukarıda bahsettiğim sistem sadece çiçekler için sebzelere uygulandığını duymadım hiç.

Farklı giderler olacaksa olur.
Deterjan, çamaşır suyu, şampuan, yağlı atıklar toprağa zarar verir.
Kaş yaparken göz çıkarmış olursunuz.

Şampuan, duş jeli vs. artığı konusu ayrı bir olay da insan da ekosistemin bir parçası :KK66:

Bknz. mezarlıklar ne kadar sağlıklı ve canlı bir ekosistem..
Kanazilasyon da toprakla paylaşıyor o gübreyi :KK45:

Bilemedim şimdi
Bilemedim
Sıcak su zaten borulardan bahçeye inene kadar makul bir sıcaklığa gelmiş olur. Duş yapılan su zaten 30-40 derece bir şeydir. Bahçeye inene kadar en azından 20-25 dereceye kadar düşmüş olur sıcaklığı. Bu arada mutfak lavabosunun gideri hariç tabi. Onu bahçeye bağlamayı düşünmüyorum.

Sabun, Şampuan vs. toprağa zarar verir, kurutur. Verimliliğini alır. Ancak gerekli filtreler ile mümkün olabilir.

Back
X