• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Lastik gibi uzayan dipten yanan saçlarıma bi çare

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

lavinya91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2011
40
0
36
Edirne
saçlarım bir ay öncesinde yaptırmaz olaydım orielle açılığından yandı ve gür olan kalın telli upuzun saçlarımı küt kestirmek zorunda kaldım ve hala diplerde yanıklar var geçmio uçlardada yanıklar mevcut bazen acaba kazıtsam mı diye düşünüyorum ama insan içine nasııl çıkarım psikolojim çok bozuk sabah akşam napıcam diye düşünüyorum global keratin uygulama varmış brezilya fönü gibi ama bakım yapıomuş onu yatırmayı düşünüyorum ama onunda etkisi geçerse tekrar yanık haline dönerse diye korkuyorum. benim saçlarım öyle yağlarla kremlerle düzelicek gibi değil ölü saç dirilmez diriyolar lütfen bana bi çare yoksa kazıtıcam :2:

canım benim moralini bozma sakına her kızın başına gelebiliyor böle durumlar..mesela benim başıma da geldi bende çok ağladım pişman oldum keşke yaptırmasaydım dedim bazen hala aynaya baktığmda ağlıyorum.bana sorarsan yanık saçı düzeltmek imkansız.bakım yağlrıyla biraz toparlayabilirsin ama tamamen geçiremezsin yanık kısımları.tek yapman gereken biraz sabretmen ve saçın uzadıkca uzadıkca kestirmen ben öle yaptım hala uçlarında var yanıklar biraz uzasın obları da kestiricem ama bence sakına kazıtma o zaman moralin daha da bozulur aman aman sakına

canım seninle aynı durumu bende yaşadım benm saçlarım yanalı 8 ay oldu hemde dipten yandı bu süre içerisinde kaç defa saçımı kestirdim hatırlamıyorum en sonunda dayanamadım gittim kısacık katlı bir model kestirdim ve kahveye boyadım insan içine çıkamıyordum inan.şimdi düzeliyor yavaş yavaş hala uçlarda 2,3 cm yanıklar var biraz daha uzasın onlarıda kestirecem kestirmekten başka çaren yok diğerleri para tuzağı bence hem manevi olarak üzülüyorsun bide maddi olarakda sıkıntı çekme bence.üzülme diyecem sonra o üzüntüde sana sıkıntı yaratıyor şimdide ilk zamanlar yaşadığım stresten dolayı saç dökülmesini problemi yaşıyorum sanada bizim gibi zaman gerek anlayacağın inş.düzelir hepimizinki...

neredeyse 1ay oldu ama hala psikolojim düzelmedi şimdi yaptığım tek şey sinemaki otuyla saçımı uzatmaya çalışıyorum ki yanıklar aşağıa insinde kestiriyim:5:
sağolun arkadaşlar bu foruma girince bu konuda yalnız olmadığımı görebiliyorum

sabır canım sadece maalesef kendimiz yapıyoruz bunu.bende seninle aynı durumdayım 1 yıl oldu kestireli yanık saçlarımı hala saçlarım eski boyuna gelmedi ama en azından daha sağlıklı tabi bu arada röfleye de devam akıllanmıyorum anlayacağın...sen yap bakımlarını elbet uzayacak bende baslarda çok takıyodum artık umursamıyorum uzaması için uğraşmıyorum.turp sinameki muskat karanfil... hepsini denedim ve çok sıkıldım şimdi aklıma geldikçe haftada bir falan şu karışık yaglardan sürüyorum.napalım beklemekten başka çare yok...

sıkıntı yapmaa çokk uzzuyıncaa yanıkları kestir gitsinnnn üzülmene degmez hayat çok k ısa gül ğeç:)

canım saçlarını küt kestirmişsin tamam artık elleme bırak dinlensin saçlar 1 sene hiçbir uygulama yapma..sadece bakımına devam et..saçların seneye bu zamanlar uzamış olucak baya sonrada uçlarından şekil verdirerek katlı bi şekilde kestir.sakın kazıtıyım deme çok pişman olursun

Bitkisel şampuanlar kullanmaya özen gösterin.Her duş sonrası saçlarınızı kremleyin ve varsa hint yağı yada badem yağı kreminizin içine 10 damla katın öyle saçlara uygulayın ki,saçları dış etkilere karşı korusun.

saçlarım bir ay öncesinde yaptırmaz olaydım orielle açılığından yandı ve gür olan kalın telli upuzun saçlarımı küt kestirmek zorunda kaldım ve hala diplerde yanıklar var geçmio uçlardada yanıklar mevcut bazen acaba kazıtsam mı diye düşünüyorum ama insan içine nasııl çıkarım psikolojim çok bozuk sabah akşam napıcam diye düşünüyorum global keratin uygulama varmış brezilya fönü gibi ama bakım yapıomuş onu yatırmayı düşünüyorum ama onunda etkisi geçerse tekrar yanık haline dönerse diye korkuyorum. benim saçlarım öyle yağlarla kremlerle düzelicek gibi değil ölü saç dirilmez diriyolar lütfen bana bi çare yoksa kazıtıcam :2:

Lavinya merhaba benimde2 ay oldusaclarim yanali, ve dokulmeye basladi, seninkilerin durumu nasil umarim duzelmistir benim psikolojom bozuldu resmen:43::43:

benimde saclarim 1 hafta önce yandi.tabiki röfle yüzünden.ve bunu yapan canim kuaför arkadasimdi.
peki neler yaptim.saclarim belimde.tabiki kestirmedim.aslada kestirmiycem.
diplerine cam terebenti ve tatli badem yagi uygulayip strec filmele 2 saat beklettim.sonuc yumusacik.ve sacin uzamasina kesinlikle yardimci
ve en son kesfimde keratin ampülü.diplere uyguluyorsun.sonra komple yediriyorsun.sonra kurutup fön cektim.sana yemin ederim o tik diye kopan sacim evet yine ceksem kopacak ama elime bir tel bile sac gelmedi.keratin ampülü sacin uzamasini hizlandirip saci dibe sabitliyor.kesinlikle tavsiye ederim.ve hic islem yaptirma artik.en azindan bir sene.diplerinden ne kadar uzarsa o kadar sacinin ucundan keserek olayi dengelersin arkadasim.gecmis olsun dilerim

kızlar sızın yıne ıyı en fazla 1 senedır yanık ben 3 sene önce saclarımı oryalle actırdım ve hıc kestırmedım 3 yıl gectı hala aynı boydalar ve yanıklarım hala duruyo o kadar bakım yapmama ragmen.hıc uzamıo saclarım napıcam bılmıorum :(:19:

merhaba kizlar.. benim belimi kadar röfleli gür güzel saclar vardi herkes bayiliyordu. Tuturdum karamel istiyorum karamel istiyorum diye güzelim sapsari ve saglikli saclarimi nisan ayinda karamele boyadim. onsan sonr Karamel acayip aktigi icin kendim evde koyu kahve boyayip durdum. Temmuzda dayanamayip saclarimi tekrar röfle yaptirdim. Kuaförüm beni uyarmisti sakin sakin diye olmaz diye ama ben tutturdum yapicaksin diye. kizlar saclarim cok cok fena koptu :(:( kuafördeki herkes sok oldu diyebilirim. sacimi yikayan cocugun yüz ifadesini görmeliydiniz cocuk resmen kopan saclarimi benden sakladi üzülmiyim diye. sag taraftaki saclarim cok fena koptu resmen kulagimin üstünde sol tarafim ise daha az koptu omuzuma kadar ve cok sagliksiz gözükmüyor. Ben koptugunu gördügüm gün hemen kopmus saclarimi saklamak icin kaynak yaptirdim. Ilk basta 95 adet kaynak taktirdim sonra yavas yavas onlari azalttim suan sacimda 50 tane var. Ama gercekten saclari kopanlara kaynagi öneriyorum. Simdiye kadar saclarimi 2 kere kaynaklarin üstünde az az cok yanik bölümleri kestirdim. Ve 2 ay boyunca Loreal absolut repair sampuanini kullandim saclarimi yumusatti artik kopma falanda yok diyebilirim ama sampuani kullanmaya biraktim cünkü saclarimi temizlemiyor saclarim yagli kaliyor. Suan amino keratin sac bakimi ve barcelino sac bakim yagi kullaniyorum. Saclarim kopali 5 ay gecti ve cok az düzelme var.Ben sanmistimki 6ay sonra hicbirsey kalmaz. Simdi ocakta kaynaklarimi cikarticam saclarimin sag tarafi kulagimin üzerinde sol tarafi omuzumda oldugu icin hepsini esit kestirmem lazim. offf offff kendim ettim kendim buldum. Suan ama saclarima cok bakiyorum. Sizin saclariniz kac ayda düzeldi?

benimde saclarim 1 hafta önce yandi.tabiki röfle yüzünden.ve bunu yapan canim kuaför arkadasimdi.
peki neler yaptim.saclarim belimde.tabiki kestirmedim.aslada kestirmiycem.
diplerine cam terebenti ve tatli badem yagi uygulayip strec filmele 2 saat beklettim.sonuc yumusacik.ve sacin uzamasina kesinlikle yardimci
ve en son kesfimde keratin ampülü.diplere uyguluyorsun.sonra komple yediriyorsun.sonra kurutup fön cektim.sana yemin ederim o tik diye kopan sacim evet yine ceksem kopacak ama elime bir tel bile sac gelmedi.keratin ampülü sacin uzamasini hizlandirip saci dibe sabitliyor.kesinlikle tavsiye ederim.ve hic islem yaptirma artik.en azindan bir sene.diplerinden ne kadar uzarsa o kadar sacinin ucundan keserek olayi dengelersin arkadasim.gecmis olsun dilerim

Keratin ampülü hakkında bilgi verebilir misin ? Mesela markası ve fiyatı ? (:

kızlar sızın yıne ıyı en fazla 1 senedır yanık ben 3 sene önce saclarımı oryalle actırdım ve hıc kestırmedım 3 yıl gectı hala aynı boydalar ve yanıklarım hala duruyo o kadar bakım yapmama ragmen.hıc uzamıo saclarım napıcam bılmıorum :(:19:
hıc kestırmeden tabıkı uzamaz.uzasa bıle uclardan kırıldıgından aynı kalır boyu.o yuzden ayda bır 1-2 mılımde olsa kestırmelısın

kuaforumede milim kes dıorum bı karıs kesıolar yanı butun kuoforler aynıı hala kestırmedım ve hala uzama yok kestırırsem küttende kısa olacak ve bu sefer poştıslerımı takamıcamm 1 ay snra nısanım varr nabıcammm :2::2::2::2::2:

keratin yaptır argan yağı çok iyi olur bunun dışında zeytin yağı kullan şampuandan sonra mutlaka saç kremi kullan saçınına mutlaka nemlendirici özelliği olan kurutucu özelliği olmayan ürünleri kullan yanma işleminden önce mesela yağlı saç tipine sahiptiysen ozaman yağlı saçlar için şampuan kullanman doğru olurduki saçların kurusun çabuk yağlanmasın diye ama şimdi yanık bir saç kuru cansız ve mattır bunun tam tersini kullanman lazım yoksa saçların dahada kurur yani kuru saçlar için şampua artı saç kremi

Back