Laporoskopi ile tek tüpüm alındı

magaposa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2017
12
13
38
31
Merhaba, kasım ayında gebelik testimin pozitif çıkmasıyla çok mutlu 3 gün geçirdik 3.gün kanamam başladı hemen acile gittik neden bilmiyorum aklıma dış gebelik geldi içime doğdu sanki ama doktor öyle bi durum yok dedi. Sonra ultrasona girdim kese yoktu daha erken olabilir dediler. 2 hafta sonra tekrar bakalım dediler yine yoktu bu süre boyunca da kanamam devam etti. Kan testleri, ultrasonlar derken sol tüpe yerleşmiş dış gebelik olduğunu söylediler ve tüpü almamız gerek dediler istemedim. Çünkü ilk hamileliğimdi bu diğer tüpte sağlıklı değilse hamilelik şansım çok düşük olacak diye. İlaç tedavisi istedim. Ilk dozu aldım moralimi bozmamaya çalıştım herşey iyi olacağına inandım. 4. Gün şiddetli ağrım başladı İlaç tan olabilir dedik ama eşime dedim ki bi terslik var tüp yırtıldı sanırım kanama geçiriyorum hastaneye gittik ve yine düşündüğüm başıma gelmişti. Sürekli kötüyü çağırdım sanırım ama hepsi başıma geldi.. ve laporoskopik ameliyatla sol tüpümü aldılar. Şimdi beni ne bekliyor bilmiyorum yaşayıp görücez. Hala inancım var bir gün bende anne olacağım inşallah 🙏 çok zorluklar atlattım bunuda atlatabirim. Eğer benim gibi başına böyle durum gelen varsa asla umudunu kaybetmesin her karanlığın sonunda bir aydınlık vardır buna inanın Allah büyüktür 😊

Merhaba, kasım ayında gebelik testimin pozitif çıkmasıyla çok mutlu 3 gün geçirdik 3.gün kanamam başladı hemen acile gittik neden bilmiyorum aklıma dış gebelik geldi içime doğdu sanki ama doktor öyle bi durum yok dedi. Sonra ultrasona girdim kese yoktu daha erken olabilir dediler. 2 hafta sonra tekrar bakalım dediler yine yoktu bu süre boyunca da kanamam devam etti. Kan testleri, ultrasonlar derken sol tüpe yerleşmiş dış gebelik olduğunu söylediler ve tüpü almamız gerek dediler istemedim. Çünkü ilk hamileliğimdi bu diğer tüpte sağlıklı değilse hamilelik şansım çok düşük olacak diye. İlaç tedavisi istedim. Ilk dozu aldım moralimi bozmamaya çalıştım herşey iyi olacağına inandım. 4. Gün şiddetli ağrım başladı İlaç tan olabilir dedik ama eşime dedim ki bi terslik var tüp yırtıldı sanırım kanama geçiriyorum hastaneye gittik ve yine düşündüğüm başıma gelmişti. Sürekli kötüyü çağırdım sanırım ama hepsi başıma geldi.. ve laporoskopik ameliyatla sol tüpümü aldılar. Şimdi beni ne bekliyor bilmiyorum yaşayıp görücez. Hala inancım var bir gün bende anne olacağım inşallah 🙏 çok zorluklar atlattım bunuda atlatabirim. Eğer benim gibi başına böyle durum gelen varsa asla umudunu kaybetmesin her karanlığın sonunda bir aydınlık vardır buna inanın Allah büyüktür 😊
Sizinde Rabbim gönlünüze göre versin hayırlısıyla anne olmayı nasip etsin inşallah ❤️🙏

Çok geçmiş olsun

Çok geçmiş benim 3yasinda bı oğlum var ikincisini düşündük ve düşünmekle gebe kalmam arasında 3ay oldu ve hamile kaldım o kadar sevinmiştim ki sanki hiç çocuğum yokmuş gibi ..herneyse sonra gebe olduğunu öğrendikten 5gun sonra kahverengi kanamam başladı gitgide kirmizilasti. Ve bn o kadar korktumki anlatamam düşük yapıyorum sandım hastaneye gittim direk bana dış gebelik denildi ve iğne yoluyla düşürüldü.. doktorum bana 3ay sonra tekrar dene dedi öylede yaptım ve 3. Ayda tekrar hamile kaldım ama bu sefer hiç sevinç mutluluk içime dogmamisti ... Ha bide ilk dış gebeligim sol tupumdeydi ve kanamayla birlikte sol bacağıma basamiyordum ... Tek taraflı şiddetli bı agriydi anlatılamayacak kadar...ztn gebe olduğumu ve gene dış gebelik geçirdiğimi sol bacağıma basamamak ve şiddetli tek taraflı ağrı başlayınca anladım doktora gittim ve dediğim gibide çıktı gene dış gebelik ve gene büyük bı üzüntü.... Tedavi olarakta kendiliğinden düşeceğini söyledi doktorum iki gün hastanede yattım ve ikinci gün kan aldılar bnde beta değeri için diyip önemsemedim ama tabi bu kan alma zamanında bn yatakta cansiz bı şekilde hiç bı şekilde hareket edemiyor ve konuşamıyordum sürekli baygınlık geçiriyordum .. kan sonuçları normalde 2saate çıkarken benden kan almaları ve apar topar iç kanama geçirdiğimi derhal ameliyat olmam ve sağ tupumun alınması gerektiğini söylediler bn o an gene bayılmışım ama bu sefer üzüntüden ... Ameliyat oldum ve doktor 3adet döneminden sonra gebe kalabilirsin dedi .... Tabi bn o an ne gebelik nede başka birşeyler düşünemiyordum psikolojik olarak o kadar yiprandimki psikiyatri ve hocalara görünüyordum o kadar diyim size .. ama Allah'tan hiç umudumu kesmedim şuan tam4 ay geçti ameliyatının uzerinden ve tam 5haftqlik hamileyim dün rahimde keseyide gördü doktorum mutluluğumu anlatamm size ... Rabbim isteyen herkese nasip etsin kimseyi evlat sevgisinden mahrum bırakmasın insallah

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah :) gerçekten çok zor zamanlar hala o korkuyu atamadım. Ilk regle olduğumda bile aynı şey oluyor gibi hissettim korkmuştum. Allah kimseye yaşatmasın bu durumu

Back